Odspajanje sa Wi-Fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odspajanje sa Wi-Fi

17.06.2024 | 17:31
Može pomoć, radi se o Macbook Airu 2017, nakon updatea na macOS Monterey, odspaja mi se sa Wi-Fi mreže nakon 5 minuta korištenja..

U čemu bi mogao biti problem? Šta da probam napraviti?
17.06.2024 | 17:34
Napravi na mobitelu hot spot pa vidi jel se odspaja i s njega
17.06.2024 | 17:49
Probao sa više mobitela i više routera i uvijrk ista stvar. Da je Wi-Fi kartica krepala bila bi posivljena i ne bi ništa mogao, ali on se uredno spoji i i nakon cca.5 min odspoji..
17.06.2024 | 18:28
Koliko vidim po internetu, problem je čest i nitko nije našao neko pametno rješenje. Nekima je pomoglo zaboraviti wifi mrežu, rebootati stroj i ponovno se spojiti (ponovno utipkati wifi password), nekima nije pomoglo ništa.

Zaključak je, ako nisi već na najzadnjoj verziji Montereya (skupa sa svim security updateovima), najprije probaj to. Ako to ne pomaže, probaj zaboraviti wifi mrežu, rebootati i ponovno se spojiti, a ako ni to ne pomogne, jednostavno reteriraj na prethodnu verziju OSa ili pomoću OpenCorePatchera probaj iduću verziju nakon Montereya.
17.06.2024 | 18:31
@smayoo - već sam to probao 100 puta, ništa. Nisam na najnovijoj verziji Montereya, ali nemam ideju kako da ga dignem na najnoviju kad mi Wi-Fi se odspaja?
17.06.2024 | 18:48
Čini mi se najjeftinije USB wifi i preko njega. Kad odradiš ponovno odštekaj USB i probaj dal radi njegov WiFi. I mene ponekad zeza ali ne toliko.
17.06.2024 | 19:05
@jzelko - misliš na neki USB Wi-Fi adapter ili? Ako da, igrom slučaja imam kod kuće neki D-link USB Wi-Fi adapter. Znači samo ga uštekam u Macbook i to je to? Gdje onda palim Wi-Fi? Šta trebam podesiti? Mislim da na adapteru piše Plug and play..
17.06.2024 | 19:42
Mora biti neki za kojeg je proizvođač napravio podršku za mac. Moj sin je nekad prije koristio jedan D-linkov koji je radio OK, ali morao je instalirati D-link softver da se može koristiti. Softver je bio dostupan kad je uštekao taj adapter u USB jer je adapter ujedno bio i USB stick pa je Dlink softver bio povukao i instalirao sa samog adaptera (tj. sticka).
17.06.2024 | 20:31
@ invictus, imam neki Dlinkov i radi automatski. Probaj ga uštekat i možda ti ponudi skinuti upravljački program ako ga već nema.U postavkama veze ga nađeš i klikneš na njega. Trebao bi raditi ako ima program. Sretno !
18.06.2024 | 09:30
Da li u Postavke>Mreža imaš dodan Wi-Fi u izbornik? Ako ne, dodaj svoj wi-fi, pa vidi da li se to još događa? Ne koristim tvoj OS već stariji, pa je možda kod tebe terminologija u Postavkama drugačija, ali ćeš vidjeti iz slike o čemu govorim.
Prilozi:
18.06.2024 | 10:03
ja sam ranije (pre mozda 7-8 god.) koristio neke USB dongle-ove (2 kom) od TP-Link. nisu bili losi, imaju neki svoj softver koji je bitno radio, mada mi se nije dopao njegov interfejs. to je bilo doduse sa ranijim sistemima. probacu da nadjem koji su bili modeli, mozda bude od pomoci. mada, sad sam se setio, ne mogu da garantujem da li su drajveri i programi bili 32-bit (verovatnije) ili 64-bit.

na mom MB Pro -retina - mid 2012. - Monterey, wi-fi fino radi, e sad ja sam u njemu zamenio wi-fi + BT karticu, stavio sam iz kasnijeg modela da mi podrzava 802.11.ac standard.
mozda bi bilo zgodno ako je izvodljivo i moguce, izvaditi tu wi-fi karticu i staviti neku iz nekog novijeg modela - govorim napamet kao predlog, ne znam da li je to izvodljivo.
just my 2 cents...
18.06.2024 | 15:44
Iskopao sam taj Wi-Fi adapter, model je ovaj: D-link DWA-121. Na kutiji piše samo da ide na WIN 7/8/9/10, a za macOS nigdje ne piše ništa. Da li možda netko zna da li će raditi i na macOS?
18.06.2024 | 15:59
invictus kaže:
Iskopao sam taj Wi-Fi adapter, model je ovaj: D-link DWA-121. Na kutiji piše samo da ide na WIN 7/8/9/10, a za macOS nigdje ne piše ništa. Da li možda netko zna da li će raditi i na macOS?

Guglaj
18.06.2024 | 16:23
Guglam, ali nigdje nikakvih informacija, zato i pitam ovdje..
18.06.2024 | 19:47
invictus kaže:
Guglam, ali nigdje nikakvih informacija, zato i pitam ovdje..

Evo, prvi link s gugla

www.dlink.com/uk/en/products/dwa-121-wir...-usb-adapter#support

Dolje odabereš je li revision A ili B, vidim za oba da imaju mac driveri.
18.06.2024 | 20:40
@kupus - hvala, to sam i ja bio našao, ali nigdje nisam vidio da imaju driveri za Mac, gdje si to vidio? Jel kada odaberem reviziju A ili B i onda select, jel onda otvori drivere za Mac? I gdje vidim koja je revizija? Oprosti što te gnjavim, ali ako znaš, usmjeri me..
18.06.2024 | 20:41
@jzelko - hvala ti, evo baš sam @kupusu odgovarao..
18.06.2024 | 21:12
invictus kaže:
@kupus - hvala, to sam i ja bio našao, ali nigdje nisam vidio da imaju driveri za Mac, gdje si to vidio? Jel kada odaberem reviziju A ili B i onda select, jel onda otvori drivere za Mac? I gdje vidim koja je revizija? Oprosti što te gnjavim, ali ako znaš, usmjeri me..

Na dnu stranice, nakon sto odaberes reviziju ponudi drivers. Za reviziju A nudi za 10.9. i 10.10., za reviziju B do 10.15. Nema veze ako tvoj macOS nije na popisu, odaberi najnoviji mogući.

Za reviziju - www.dlink.com/_include/redesign/images/p...ardware-revision.jpg

Dva puta je ista slika, ne znam hoce li se vidjet pa da ne bi bilo da postam bezveze

Ako nema te naljepnice, možeš metodom eliminacije, prvo jedan pa onda drugi.
18.06.2024 | 22:29
e da, sad me podseti pa vadim neke info iz malog mozga.
tacno je da u okviru istog modela kod nekih proizvodjaca postoje nekad 2 ili 3 verzije - A, B ili C recimo, sa razlicitim chipset-ovima. i onda zavisno od toga ima ili nema drajvera za Mac OS. tako da treba biti oprezan i informisati se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • Zdravac: danas naručio, stiže za 3-5 dana, pa kad stigne, napisati ću iz prve ruke kako radi :)
  • ZeljkoB: Jel vec tko isprobao eSIM sa Apple Watch?
  • ZeljkoB: @Zdravec, ovo je super vijest!
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO