28.02.2025 | 13:30
Borisone kaže:
Da te bacim još više u bed, početna cijena za prodaju je tržišna minus PDV minus onoliko koliko je netko eventualno spreman uštediti odnosno ti izgubiti.
Zašto PDV? Imam osjećaj da se kod nas išta što košta više od parsto eura kupuje "na firmu".
Hvala ali ne tražim "bed" već pomoć.
Ja ga mogu ostaviti sebi ... i sa dva monitora(imam jedan 34", i dva od 27") i sa dva Mac Minija M4 bi mogao raditi sve.
Ali ovdje je situacija drugačija.
Što se PDV-a tiče, većina kupuje kao normalni ljudi jer nemaju svi firme a ovo je "new kid on the block" te ako polovni M2 se prodaju po meni jako skupo ja ću ga dat za istu cijenu ko M2 jer se radi o pomoći a ne o zaradi.
Nije meni do zarade ni do mešetarenja.
Imam cilj i zato sam stavio post ako netko zna ... mogu ga i ja staviti na Njuškalo ...
Spreman sam čak ako znate nekoga tko nije pri novcu a treba mu računalo, dao bi mu ga ispod cijene a opet bi mogao kupiti laptop za drugu potrebu.
Ja radi 10€ ili 100€, ili 500€ neću umrijeti niti će me ponos mučiti.
A zašto baš pitam ovdje? Pitam ovdje jer sam vidio dosta poštenih i realnih ljudi ... koji možda mogu pridonijeti nečem dobrom.
Ovo sada što pišem nema veze s napisanim, u školi u kojoj su moja djeca, djeca mojih prijatelja, sve rade preko Windowsa, pa napravi Microsoft račun, pa ... , pa radi u PP-u ili nekom drugom alatu i sve je direktno online povezano sa školom.
Moglo bi se to i sa Mac-om ali djeca su u pitanju te ako mu treba pomoć, lakše će mu biti raditi na siti način kako rade i njegovi prijatelji u školi. Ako negdje zapne pri radu lakše će mu objasniti jer koriste isti alat. Uz to da roditelji djeteta nisu baš nešto "informatički pismeni".
OK, znaju normalne stvari raditit, surfanje i tako to, ali kad zapne ko će djetetu objasniti ... ja sam pitao, nitko, ali ama baš nitko nema Mac u razredu(neki imaju iPad ali nitko ne radi preko njega za školu).
Ali razumijem, ako netko ima dvoje djece ... lakše je kupit 2 Win laptopa ili jedan nego bilo koji Mac laptop.
Hvala