19.03.2025 | 23:55
Cijeli svijet je sretan s C standardom, svi su jedva čekali da dođe na iPhone i sad su i stim sretni.
Ok, meni je usb c dva koraka naprijed a jedan nazad u odnosu na USB A. Taj A sam uvijek morao gurati tri puta - prvo krivo pa ga okrenem, opet krivo pa ga okrenem i onda je dobro pa ulazi.
Ovaj C ima bar tu prednost ali mi je težak za izvaditi neke stvari jer su portovi jako blizu i ako ne mogu obuhvatiti konektor s obije strane moram potezati za žicu a to mi se ne sviđa.
Ali da ne bih sad samo kukao, evo i malo jadikovke
Kupim ja na Amazonu ispravljač, 100 Watta.
www.amazon.de/-/en/UGREEN-Nexode-Charger...-black/dp/B091TV6LWN
Ima 4 porta, 2x USB C za kompove i po jedan USB C i A za telefone smanjene snage. Došao je bez kabla pa sam morao extra u Links po kabl. Bio sam na još par mjesta ali nisu imali 100W kabl.
Spojim komp na sve, System Information, veli da se puni sa 60W. Koji vrag? Zamijenim taj kabl i stavim Appleov, odjednom puni sa 100W. Pošto ovaj punjač ima više utora, spojim dva kompa na isti punjač. Ovaj na Applevom kablu veli da se puni sa 65W a drugi komp na Linksovom sa 30W. Zamijenim sad kablove na strani kompova. Naravno, opet isto (ili obrnuto što se tiče kompova) jer opet ovaj Appleov puni sa 65W a Linksov sa 30W.
Taj USB C je prevara. Svi donglovi koje spojim se griju ko vrag a kad ih koristim na bateriji sišu bateriju samo tako. Imam nekoliko tih hubova i neki troše bateriju na očigled, tj. 1% po minuti čak i kad ništa nije utaknuto dalje, samo hub uštekan u komp.
Na kutiji ovog Linksovog piše 100W. Sutra idem uzet neki treći, vidim da mnogi drže Max Mobile stvari, oni imaju masu kablova svih tipova pa evo pitam, jel to bar dobro? Ako netko zna, ak uzmem takav od 100W hoće li to stvarno biti 100W?
www.adm.hr/kabel-type-c-mtype-c-m-12m-ud...obile/71885/product/