29.11.2013 | 13:53
HardcoreMAC kaže:
Eto, sa novim MBPRO-om 15" i pola tera SSD-a, 16 GB RAM-a, kupio sam i bateriju za staru 17" kantu sa 8 GB RAM-a, preko Amazon.de-a.
Uspoređujući brzinu punjenja, nova 15"-ica se puni duplo brže, a traje dobrih 7 sati rada, dok 17"-ici treba duplo više za punjenje, a s novom baterijom izdrži dobrih 6 sati rada.
15" ima priključen Thunderbolt display i eksterni HD (TimeMachine) ali preko USB-a, a 17" - display - ViewSonic 27", TimeMachine - Wireless, externi HD CCC (preko "34" USB 3.0-a), te dodatni externi HD za iTunese (preko USB 2.0).
Prilikom instalacije (novi 15" MB PRO), koristio sam MigrationAssistant (sa staroga iMAC-a 4 GB RAM-a).
Interesantno je da se stara 17" kanta sa sporijim procesorom, duplo manje RAM-a (8 GB) i više priključenih eksternih diskova, diže bar 40% brže!
Što se baterije za 17" tiče (1309 A), prvu zamjensku - 17" MBPRO nije - prepoznala, a drugu koju sam naručio - od prve!
Prva je k tome došla kao "originalna", a druga kao "zamjenska". K tome je bila zamjenska 11 eura jeftinija od "originalne".
Moram napomenuti da na oba lapića imam MacKeeper-a i uredno ga (barem jednom dnevno) koristim.
Eto, toliko o iskustvu sa baterijom. Inače, ide već sedma godina korištenja 17" MBPRO-a i u principu sam jako zadovoljan ponašanjem baterije, uz prilično intenzivan rad.
Inače, lapić se znao naći i na -11 C, kao i na +61 C.
Eto, toliko o malome iskustvu sa baterijama.
Hmm...interesanto, evo ti slicna sutuacija kod mene (ako ti pomaze)..
eto, sa novim MBPRO-om 15" i pola tera SSD-a, 16 GB RAM-a, kupio sam i bateriju za staru 17" kantu sa 8 GB RAM-a, preko Amazon.de-a.
Staru 17'' prodao kolegi, nedostaje mi samo velicina screena u odnosu na novi 15'', nista drugo ali naviknuti cu se s vremenom, zato je novi rMBP 15'' znacajno laksi, a time i portabilniji.
Uspoređujući brzinu punjenja, nova 15"-ica se puni duplo brže, a traje dobrih 7 sati rada, dok 17"-ici treba duplo više za punjenje, a s novom baterijom izdrži dobrih 6 sati rada.
Zanimljivo. Dakle, uz moje normalno koristenje koje ukljucuje i podignuti VM Windows 7 pod parallelsima (ali u dva navrata po pola sata, ostalo vrijeme Paralles je bio iskljucen), ukljucene sve icloud opcije i notifikacije, baterija na najnovijem izdanju rMBP 15'' nije izdrzala niti 4 sata.
Prilikom instalacije (novi 15" MB PRO), koristio sam MigrationAssistant (sa staroga iMAC-a 4 GB RAM-a).
I ja, ali s obzirom da ja javio da je HD na starom MBP bio kompromitiran (poslije sam ga popravio), povukao sam preko MA iz TM backupa, sve je odradio savrseno.
Interesantno je da se stara 17" kanta sa sporijim procesorom, duplo manje RAM-a (8 GB) i više priključenih eksternih diskova, diže bar 40% brže!
Nemoguce, da li si i na staroj kanti imao SSD?
Kod mene boota u svega nekoliko sekundi sve ukljucujuci i Windowse na virtualki.
Moram napomenuti da na oba lapića imam MacKeeper-a i uredno ga (barem jednom dnevno) koristim.
Pa kuda si to sm..e instalirao? Iskace iz pastete na svakoj web stranici (dovoljan razloga da bjezim od toga 'ko vrag od tamjana), a navodno je i rijec o Malware-u?
Eto, toliko o iskustvu sa baterijom. Inače, ide već sedma godina korištenja 17" MBPRO-a i u principu sam jako zadovoljan ponašanjem baterije, uz prilično intenzivan rad.
Autonomija baterije je najvece razocaranje na novom MBP. nema razlike u odnosu na staru bateriju koja je u trnutku prodaje bila na 85% zivotnog ciklusa.