Apple servis ,kako to šljaka ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple servis ,kako to šljaka ...

14.02.2011 | 11:29
Dobar dan,

Imam jedan problem sa IMacom pa bih želio čuti mišljenje nekog iskusnijeg po tom pitanju opčenito,kako kod nas funkcionira servis,reklamacije i kod kojeg prodavača/servisera je najbolje pokrenuti stvar.Naime,imam IMac 17",1,83 Ghz....kupljenog 2006. g kod nas.Nakon otprilike 1,5 godine,nakon isteka garancije naravno,počele su se pojavljivati vertikalne linije na displayu 1,2,3... pa je uspio dogurati do impozantnih 800-900 linija (od 1440) te postao potpuno neupotrebljiv.Čačkajući po službenim i inim forumima radi se o tvorničkoj pogrešci na Macovima proizvedenim u prvoj polovici 2006. tj na displayu proizvedenom u Kini a Apple je konačno priznao pogrešku i odobrava zamjenu ,bez naplate naravno.
E,tako stvari stoje U Americi,Australiji itd (stotine postova sa svih strana svijeta) ali kako to ide kod nas,Poslao sam za sad samo 1 mail glavnom servisu u Strmec ali za sad ni pisma ni razglednice pa ako netko ima kakav savjet ili iskustvo sa našima bio bih jako zahvalan na tome.Nadam se da Apple Hrvatska radi,ili bi barem trebao,na razini branda kojeg prodaje.

Lijep pozdrav
14.02.2011 | 11:45
Imao sam slican problem sa punjacem za ibook. Bio je debelo izvan garancije ali je na sluzbenoj apple.com stranici pisalo da se mjenja u ili izvan jamstvenog roka. Javio sam se u Strmec i dobio novi punjac. Ako ista pomaze komunicirao sam s gosp. Hrvojem Kablarom (sve preko maila). Je da je trajalo, ali je uspjesno rjeseno.
Pozdrav
15.02.2011 | 20:49
Ako je Apple priznao grešku i za određni stroj izdao Extended Warranty program možeš pogledati da li tvoj stroj ulazi među serijske brojeve koji su pogođeni. Ako je to slučaj, naš Apple servis u Hrvatskoj će bez ikakvih problema provesti besplatnu zamjenu ili popravak.
15.02.2011 | 22:56
dpasaric kaže:
Ako je Apple priznao grešku i za određni stroj izdao Extended Warranty program možeš pogledati da li tvoj stroj ulazi među serijske brojeve koji su pogođeni. Ako je to slučaj, naš Apple servis u Hrvatskoj će bez ikakvih problema provesti besplatnu zamjenu ili popravak.

Ono sto treba istaknuti je da me nisu trazili racun (cesto ga nakon isteka garancije ljudi niti ne cuvaju) nego samo serijski broj racunala.
Pozdrav
16.02.2011 | 08:39
Hvala lijepa na odgovorima,
ako je tako onda OK, rade i naši ,problem će valjda biti upravo to PRODUŽENA GARANCIJA .Ja to ne mogu pronaći na njihovim stranicama ali sudeći prema postovima drugih reklamirajući proizvod direktno kod Applea nisu puno postigli nego su se obračali direktno prodavačima koji su uvažavali garanciju (da li oni imaju neku posebnu vezu sa Appleom ili kaj nemam pojma) ili se samo radi o susretljivosti prodavača,nadam se da nije tako.Pokušao sam poslati mail i samom Appleu ali su svi otišli nekamo kvragu,nijedan nije isporučen,valjda kriva adresa ali druge nisam mogao pronaći.No,kako bilo ,idem dalje...

Pozdrav
16.02.2011 | 09:23
O čemu ti to? Imaš na netu telefonski broj od Apple servisa u Sv. Nedjelji. Nazovi tamo, ispričaj priču, daj serijski broj i doznat ćeš sve što te zanima. Tu su na Jabučnjaku u nekoliko navrata ljudi pisali da im je bila bez problema priznata produžena garancija, ako ju je Apple deklarirao za njihov model.
16.02.2011 | 11:18
smayoo kaže:
O čemu ti to? Imaš na netu telefonski broj od Apple servisa u Sv. Nedjelji. Nazovi tamo, ispričaj priču, daj serijski broj i doznat ćeš sve što te zanima. Tu su na Jabučnjaku u nekoliko navrata ljudi pisali da im je bila bez problema priznata produžena garancija, ako ju je Apple deklarirao za njihov model.

O tome da 10tak dana zovem servis ali se nitko nije javio do danas jer je dečko bio na bolovanju a na mail isto tako nitko nije odgovorio. Nisam postavio pitanje na forumu jer mi se to činilo najzgodnijim rješenjem i da preskočim redovnu proceduru.Danas sam razgovarao sa srviserom u Sv,Nedjelji i evo kako stvari otprilike stoje:
Servis ima poseban link do njih ,interne prirode,pa običnom korisniku nije dostupan pregled svih Appleovih garancija,akcija,...
Apple možda i priznaje da je stvar sjebana ali ne javno i na sva zvona pa ukoliko želim dobiti zamjenu pokvarene komponente moram im pisati direktno a onda se nadati da sam naletio na pravu osobu s druge strane.
Ako servis pokrene stvar za mene u pravilu će dobiti odjeb.
Eto,nisu stvari baš tako jasne i jednostavne.Za primjer samo 1 post od 100tina ili tisuća sličnih
Apple secret Repair Extension Program
I spoke to a US EDU Apple Care rep today that told me there is a Repair Extension Program for the 17" iMac's. When I told him it was nowhere to be found on the Service Source Website he said that it was an Apple internal program and that it was called "EM80". He said I should have no problem getting my repair covered at our local service provider site. I have a Apple Care case number now and will be sending in at least 8 of these for repair to said service provider. It only makes sense that Apple is attempting to avoid covering these if it can, otherwise there would have been an official Repair Extension Program published. There are also parties that have filed a class action lawsuit regarding this issue.

Hope this info helps someone get their mac fixed.
jimminyebay is offline Reply With Quote
16.02.2011 | 11:29
Jbg. Žao mi je.

Ali zašto nisi reagirao još 2008, kad se problem počeo pojavljivati. Sada, kad stroj ima 5 godina, fakat nije baš vjerojatno da ćeš nešto riješiti.
16.02.2011 | 12:10
E jebi ga,
Garancija je prošla,na netu baš i nije bilo nekih rasprava na tu temu pa sam se nadao da ću naći neki rabljeni za pristojnu cijenu i stvar riješena ali sam se zajebo.Btw,gornji post,iz Amerike mislim, je od 12. mj 2010.g.Očito je trebalo vremena da ih poroka dovoljan broj pa da se pogreška prizna i počne kako tako popravljati.No,što je tu je,valjda ću riješiti nekako.
Usput,ovih dana ću kupiti novi comp,zvuči blesavo ali opet Imac pa kud puklo da puklo,ipak su to strojevi .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO