02.04.2022 | 16:36
@drlovric
Ove 2 zarulje s No Response su pretpostavljam ugasene na prekidacu? Bas zato sam se ja odlucio na smart prekidace a ne zarulje. Imam i par zarulja (IKEA, s njima sam krenuo), pa kad sam zeni reka da mora koristiti app ili Siri, dobio sam svako malo ‘Reci Siri da upali svijetlo’. Tako da sam nakraju mora maknuti prekidac, spojiti direkt (nemam pojma jel to kontra kakve regulative, to bi mi mozda Smayoo moga potvrditi, ali iskreno i ako je mislim da necu minjati, osim ako nije stavrno neki uzasno velik rizik ili moguca kazna. Ali neka logika mi kaze da ne bi smilo biti, pa to je teoretski isto ko da prekidac ostavis konstantno upaljen) i staviti par bezicnih da nju zadovoljim. Nema mjenjanja navika, sve po starom, prekidac na zidu, ali sam ih sve dobio u app i za automatizaciju.
A druga super stvar kod prekidaca je sto ujedno i mjeri potrosnju (bar Aqara mjeri, nemam pojma za druge).
Netko ce mozda reci ali zarulje su dimmabilne, istina, slazem se, to je jedina prednos po meni (plus instalacija naravno), ali iskreno 99% moje upotrebe je on/off tako da sto ce mi.
Btw. zasto si mora koristiti HomeBridge ako si reka da su sve djidje HomeKit kompatibilne? Znaci pretpostavljam ipak nije sve HomeKit?