Diablo 2 instalacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Diablo 2 instalacija

30.10.2019 | 20:53
Zna li netko kako instalirati Diablo 2 na OS X 10.6.8. Imam native installer za OS X, imam sva 4 diska, ali u .dmg formatu. Kad pokrenem instalaciju i upišem serial, instalacija me traži da umetnem CD, iako sam uredno mountao image, ništa se ne događa.
30.10.2019 | 21:08
Obicno s takvim proizvodima dolazi i instalacijska uputa, najcesce u obliku nekakvog notepad / textpad (ili kako vec na osx) filea.

Inace, ovaj post ce ti smayoo pobrisat
30.10.2019 | 21:20
Zašto bih?
30.10.2019 | 22:16
Ako tangirate na to da je piratska verzija - nije. Davno je napravljena .dmg datoteka sa original diskova, kupljenih u nekadašnjem Algoritmu. Nažalost, CD-a više nemam jer sam ih dao uz tadašnji Mac, a ovo mi je ostalo na jednom starom zaprženom DVD-u.
30.10.2019 | 22:24
Kako god da bilo, bilo koji softver kojeg proizvođač više ne podržava (tzv. abandonware) nije više predmet licencnih prava.
Instalacija vjerojatno očekuje CD u fizičkom optičkom pogonu. Probaj iz DMGova opet napraviti fizičke optičke medije (pomoću disk utilityja na primjer).
31.10.2019 | 00:20
Uspio, trebalo je samo otvoriti sve .dmg fajlove pa onda krenuti u instalaciju, a ne jedan po jedan.
31.10.2019 | 14:21
Svaka cast drpongrac, ti si valjda jedina osoba koju znam kojoj je "sigurnosna kopija" stvarno sigurnosna kopija

@smayoo - abandonware ne znaci da nema copyrighta. a i diablo2 se jos uvijek prodaje na blizzardovim stranicama, i to i za mac (doduse ne ppc koliko vidim)

en.wikipedia.org/wiki/Abandonware
eu.shop.battle.net/en-us/product/diablo-ii#systemrequirements
31.10.2019 | 14:38
A onaj tko ima registriran account za Diablo 2 preko Battleneta može ga preuzeti besplatno.

Usput, ne mogu ga pokrenuti, javlja grešku “Diablo II quit unexpectedly”
31.10.2019 | 15:43
kupus kaže:
Svaka cast drpongrac, ti si valjda jedina osoba koju znam kojoj je "sigurnosna kopija" stvarno sigurnosna kopija

Ja ih znam dosta.

@smayoo - abandonware ne znaci da nema copyrighta.

U EU itekako znači. Tko ne daje podršku za softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskih prava. Konkretno, takvu je regulativu EK donijela upravo zato što se među proizvođačima softvera uvriježila navika da prodaju bugovite softvere, a kad isprave bugove koje im dojave ljudi koji su njihov softver skupo platili, onda to ne objave kao besplatni update, nego kao "novu verziju". Dakle, bez obzira što izdavač pisao u svoju EULA-u, u EU je priča jasna i zakonski sasvim čista - tko ne daje podršku za neki softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskog prava na njega.

a i diablo2 se jos uvijek prodaje na blizzardovim stranicama, i to i za mac (doduse ne ppc koliko vidim)

en.wikipedia.org/wiki/Abandonware
eu.shop.battle.net/en-us/product/diablo-ii#systemrequirements

Ako daju podršku, onda nije abandonware.
31.10.2019 | 16:17
smayoo kaže:

U EU itekako znači. Tko ne daje podršku za softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskih prava. Konkretno, takvu je regulativu EK donijela upravo zato što se među proizvođačima softvera uvriježila navika da prodaju bugovite softvere, a kad isprave bugove koje im dojave ljudi koji su njihov softver skupo platili, onda to ne objave kao besplatni update, nego kao "novu verziju". Dakle, bez obzira što izdavač pisao u svoju EULA-u, u EU je priča jasna i zakonski sasvim čista - tko ne daje podršku za neki softver, nema pravo tražiti zaštitu autorskog prava na njega.

Otkud ti to? Ne mogu nista slicno naci na internetu. Cak mi i ta recnica nema bas smisla, nhf.

To bi po prilici znacilo da je software poput osx liona besplatan tj. njegova piratska verzija potpuno legalna i jednaka pred zakonom (a svi znamo da to nije istina, apple ga jos uvijek prodaje na svom storeu) Nemaju updatea godinama. Postoje aplikacije koje nisu nikad dobile update, sto s njima?

Ako je to tako, zasto na forumu ne stoje linkovi sa varijacijama starijih osx ili ms officea(i to ne samo na ovom forumu)? Zelis li reci ako inspekcija za provjeru softwarea dodje na vrata i vidi ppc macove, odmah se okrece prema doma?
31.10.2019 | 17:09
Pa eto, sasvim konkretno, AutoCAD verzija starija od (trenutno) 2007 nije predmet interesa inspekcije. To je moje izravno iskustvo.
31.10.2019 | 17:15
Ali koja je zapravo poanta tvog inzistiranja? Napalio si se sad da ja Draženov post moram obrisati jer je on možda ukrao igru staru 10 godina? Ili...?
Na Jabučnjaku ne dozvoljavamo i brišemo postove tipa
- imam krekani Photoshop, zašto mi... ?
- gdje se može naći warez za Mac?
- ja kradem softver i ponosim se time jer svi kradu pa što ne bih i ja? Osobito kad se radi o skupom profesionalnom softveru kojim onda takav čovjek nelojalno konkurira nekom tko plaća sve licence koje su mu potrebne

Dakle, situacije gdje netko otvoreno priznaje ilegalnu radnju. Zašto bih ja brisao nečiji post zato što TI smatraš da je autor ukrao komad softvera? Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja.
31.10.2019 | 17:50
drpongrac kaže:
A onaj tko ima registriran account za Diablo 2 preko Battleneta može ga preuzeti besplatno.

Usput, ne mogu ga pokrenuti, javlja grešku “Diablo II quit unexpectedly”

A jesi mu instalirao Carbon?
31.10.2019 | 21:23
Hm, Carbon. Imam Installer (davno preuzet sa Blizzardovih stranica) koji omogućuje pokretanje instalacije na Intel Macovima. Znači instalacija je prošla bez problema. Ali kod pokretanja javlja grešku.

Na jednu se stvar moram osvrnuti, vezano uz ilegalni software. Priznajem, kad sam bio mlađi dosta sam puta na neki način preuzeo/presnimio od nekoga/dobio od nekoga ilegalni software. Čak i kupovao, od softvera za Atari ST, do PS, PS2 igara i sl. I za PC, pa i za Mac.

S vremenom sam shvatio da gotovo sav softver koji se plača ima i svog pandana u besplatnoj verziji, ili barem adaware. Pa sam shvatio da mi je isplativije i jednostavnije koristiti takav softver, nego ilegalni i crackirani koji ima hrpu nedostataka.

A, ako sam išta kupovao za Mac, to su bile igre. Diablo II, Warcraft III + The Frozen Throne, World of Warcraft, Age of Emires II, Call of Duty - Imam sve image datoteke od tih igara, a sve je kupovano u Algoritmu kao original. I neke enciklopedije koje su tada bile popularne... Ima toga dosta.

A ako ima netko tko nikada u životu nije ništa preuzeo s interneta, ili dobio kopiju od nekoga, preuzeo film ili kakvu pjesmu - neka se javi. Plaćam pizzu po izboru!

Rezime:
Sve se zna, ali je to javna tajna. Barem u Apple svijetu, jer Apple korisnici za razliku od PC korisnika barem imaju neki respekt prema takvim stvarima - dok se u PC svijetu besramno krade i zgrče, a to im je uz loš OS i jedan od razloga za totalnu nestabilnost sustava - pogotovo u Lijepoj našoj!
31.10.2019 | 22:40
Ako ćemo iskreno, kupio sam Diablo 2+LoD, Warcraft 3 + Frozen Throne, D3 + Reaper of souls.
Od svega toga imam jedino D3 originalnu kutiju s CDom.
D2 i W3 sam naknadno skinuo s interneta jer sam posijao ili podijelio originale i ne znam gdje su. Ne osjećam neku preveliku krivicu zbog toga jer sam ipak platio svoj dio.
Jedino mi je malo krivo što sam tupav, pa nisam sposoban sačuvati originale.
01.11.2019 | 09:21
Kada smo na temu Blizzarda...

Ovo je samo dio kolekcije... Ono što valja to se i kupuje

imgur.com/a/EeiGOKx
01.11.2019 | 09:47
Nisu napravili hrpu igara, ali sve što su napravili je vrhunsko. Jedino me malo razočarao Diablo 3 (PS2), nekako mi je “bebast”. Overwatch nisam igrao, pa ne mogu komentirati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 27 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO