Ne mogu pristupiti Synology NAS-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne mogu pristupiti Synology NAS-u

29.03.2022 | 10:34
Pozdrav,

Imam Synology NAS DS218+ koji je uredno spojen, vidljiv mi je u Finderu i mogu pristupiti svim dokumentima, ali ne mogu vise pristupiti njegovom sucelju. Quickconnect ga ne nalazi, ne nalaze ga ni find synology ni Synology Assistant. Kopao sam po Synology troubleshootingu, googlao i jos svasta probao, ali nista nije pomoglo.

Ono sto se promijenilo je da sam se preselio gdje mi je optika i router mi vise nije na 192.168.0.1 nego na 192.168.100.1. NAS mi se prije mogao direktno pristupiti preko 192.168.0.25 sto to sad naravno ne radi.

Ima li netko ideju sto bi moglo biti ili sto bi mogao dalje napraviti?

Hvala unaprijed!
29.03.2022 | 12:40
Pozdrav,
izgleda da ti je na NAS-u ostala postavljena fiksna IP adresa u pool-u koji više ne koristiš.

Imaš više opcija. Jedna od najlakših je da na routeru privremeno postaviš pool IP adresa na onaj koji ti je bio na prijašnjem. Tada će ti se NAS opet uredno prijaviti u pool i moći ćeš mu pristupiti i postaviti novu IP adresu.
Ako ti to iz nekog razloga ne igra, onda možeš nabaviti/posuditi neki router na kojem ćeš postaviti IP kao što ti je prije bila i na njega priključiti računalo i NAS kojem ćeš tada moći pristupiti i promijeniti IP adresu.
29.03.2022 | 12:50
Dodatna opcija je u biti spojiti direktno NAS i mac sa istim starim subnetom kojeg ćeš iskonfigurirati u Network dijelu na macu. Stavi fixnu adresu maca na 192.168.0.x, spoji ga sa NASom. Pristupi NASu na staroj adresi, pa onda u Control Panel > Network rekonfiguriraj adapter sa statičke na dinamičku (DHCP).

Nakon toga spoji NAS nazad na novi ruter te jasno vrati mac na adresu na kojoj je bio prije i poveži ga na novi ruter također. Sada bi trebao moći pristupiti uredno.
29.03.2022 | 16:55
Hvala obojici! Rustyjevo mi se cinilo najjednostavnije, s tim da nisam ni morao NAS spajati direktno u Mac. Cim sam na Macu promijenio fiksni IP na 192.168.0.x mogao sam pristupiti NAS-u prego njegove IP adrese, promijeniti na DHCP i zatim vratiti Mac na DHCP.

Hvala jos jednom!
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.03.2022 | 17:10
Svakako bi bilo dobro NAS-u dodijeliti statičku IP adresu iz mrežnog segmenta 192.168.100.X (recimo 254) uz subnet masku 255.255.255.0, default gateway 192.168.100.1, DNS server onaj koji ti navodi operater ili neki od javno dostupnih DNS servera ( Cloudflareov 1.1.1.1 je dobar izbor, alternativno možeš staviti ip adresu dns servera svog operatera).

DHCP pool na ruteru ograniči na manji broj adresa za dodjelu, za uređaje koji su tvoji rezerviraj IP adrese po MAC adresi adaptera u njima… nemoj pustiti sve na defaultu.
30.03.2022 | 18:33
Postavio sam nazad staticnu adresu. Hvala!
26.11.2022 | 22:48
Eto ga...
Izgleda da imam "The Synology Flashing Blue Light of Death" situaciju. Dakle, radi se o DS415+ koji navodno ima neki problem s Atom-om koji ga pogoni, a koji je rješiv lemilicom. Ugl. NAS je nestao sa svoje IP adrese, ne vidi ga ni synology assistant. Kada ga uključim, blinka plava ledica, a one 4 za diskove svijetle narančasto.

Ono što me zanima, a molio bi jabučare koji su upućeni u to da potvrde iz prve ruke...
1. Ako uzmem npr. 920+ model ili neki slični 4-bay model, da li mogu jednostavno izvaditi diskove iz 415+ modela i ubaciti istom redoslijedom u novi NAS po principu vozi dalje? Jel to radi pouzdano ili ima neka kvaka 22? Imam backup na drugom Syno NAS-u i na C2 cloudu, pa i ako krećem od nule, nije prestrašno, ali ako mogu izbjeći gubitak vremena...

2. Jel netko servisirao NAS van garancije? Planiram zvati u ponedjeljak RAM servis, da vidim što kažu... Ako netko ima preporuku ili iskustva s ovim, javite.

Anyhow, javim kako je prošlo...
27.11.2022 | 22:47
To te vjerojatno c2000 bug pogodio. x15 serija ih je imao dosta često i to je Syno rješavao unutar garancije i van iste čak.

To se može rješiti (ako je to taj problem), samo proguglj 100 Ohm redistribucija fix c2000 bug čak ima i detaljnih uputa gdje što i kako.

Što se tiče migracije u novo kućište, to će raditi bez problema u ovom slučaju. + na + model sa jednakim brojem diskova nikada nije problem. Neke aplikacije će se mozda trebati nadograditi čisto da je isprati razlika CPUa u tom novom uređaju ali osim toga, sve drugo će biti ok.
27.11.2022 | 23:53
Je, našao sam upute, proslijedit ću ih servisu sutra jer meni je lemilica science fiction. A što se migracije tiče, rekao si mi sve što me zanimalo.
Sad samo ostaje dvojba koji nas uzeti da ubacim diskove. Cijelo vrijeme gledam 920+ i sad vidim da ima 923+, moram malo još proučiti.
Kako god bilo, nadam se da će se ovaj moj 415+ vratiti u život, za backup...
28.11.2022 | 00:11
920 vs 923 ovisi za sto ti treba. x23 u svakom slučaju osim ako ti treba hw transcode za audio/video reprodukciju. Onda bolje 920.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.11.2022 | 05:29
zoranowsky kaže:
Je, našao sam upute, proslijedit ću ih servisu sutra jer meni je lemilica science fiction. A što se migracije tiče, rekao si mi sve što me zanimalo.

Hehe, mene je taj bug natjerao naucit lemit.

Kupio sam dva ds1515+ za bagatelu jer nisu radili, al sad rade ko veliki…pitanje je koliko dugo ce izdrzat, al vec se isplatilo..
29.11.2022 | 08:58
Dijete kaže:
Hehe, mene je taj bug natjerao naucit lemit.

Kupio sam dva ds1515+ za bagatelu jer nisu radili, al sad rade ko veliki…pitanje je koliko dugo ce izdrzat, al vec se isplatilo..

I to mi je palo na pamet, idem danas do RAM servisa pa ću vidjeti ishod. Što bi rekli japanski filozofi - o ovome još valja razmisliti
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.11.2022 | 11:01
zoranowsky kaže:

I to mi je palo na pamet, idem danas do RAM servisa pa ću vidjeti ishod. Što bi rekli japanski filozofi - o ovome još valja razmisliti

Svakak preporucujem lemljenje nikad dosta ucenja novih vjestina
02.12.2022 | 12:24
Dakle, pokupio sam NAS sa servisa, radilo se upravo o bugu koji pogađa cijelu X15 seriju. Ubacio sam diskove i sve radi kao da se ništa nije desilo. U svakom slučaju, moram opet pohvaliti RAM servis, sve su brzo i bezbolno riješili.

Sad gledam da upiknem jedan neispravan iz te serije i naučim lemiti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 1 minute
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO