09.07.2023 | 19:11
smayoo kaže:
Ako nije tajna, koji ti je glavni motiv za korištenje VPNa i jesu li ti očekivanja ispunjena ili si morao prihvatiti da neke stvari ne rade kako si zamislio?.
Glavni razlozi su prikrivanje geolokacije u nekim slučajevima (npr plaćam Tidal family argentinski manje od 2 dolara / mj, Adobe Turska 7 € /mj, Youtube premium turska isto za siću, i tak...
Pritome ne treba stalno biti spojen na VPN kod korištenja, ali treba pri registriranju.
I već se isplatio!
Također, koristim torrente dosta, pa onda IPTV, i tak... nabere se toga u blago ilegalnoj zoni...
Također korisna značajka split tunnel:
Ono što se u ovome trenutku mogu sjetiti da me je živciralo je slaganje VPN-a na mikrotik routeru, ali od toga sam odustao, bilo je više do mikrotika...
Također nisam uspio na Apple TV složiti Smart DNS odnosno nisam nikako uspio podesiti da radi.(nema njihove aplikacije za ATV)
Ako se sjetim još nečega, napisati ću...
EDIT: Čini mi se da kod add-on browseru nema HR server, tak je u chromeu, ne znam za firefox. Također, split tunneling radi preko etherneta, ali preko wifi na Montereyu i venturi ne radi iz nekog razloga.