Synology Drive + iCloud
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Synology Drive + iCloud

01.09.2023 | 21:50
Imam NAS valjda 7-8 godina i prvi put sam neki dan isprobao Synology Drive. Smetnuo sam idiot skroz s uma da to postoji

Zamislimo da postoji folder POSAO u mom My Documents folderu koji se na nivou Mac OS sinkronizira sa iCloudom.

I to uglavnom radi kako treba u oba smjera na svim uredjajima. Nekada zaglavi upload na mojoj strani, pa kolege koji cekaju dokument od mene ga ne vide u svojim folderima, jer nikada nije stigao na iCloud. Uzrok je VPN koji moram koristiti radi nekih US only poslovnih servisa. Zato se iCloud nekada zblesira a ne postoji nacin da rucno pokrenes Sync (retardirano zar ne?).

Iz tog razloga sam podigao NextCloud i zbilja je svjetlosnu godinu ispred Apple rjesenja, pa smo jedno vrijeme koristili oba. Zahvaljujuci ljudima koji su po inerciji nastavili korisititi iCloud nastala je opca zbrka. Nije se znalo gdje je koji file i ja pobrisem NextCloud.

Neki dan sam testirao Synology Drive i to radi zbilja odlicno. Bas ono sto treba malom timu da razmjenjuje poslovne dokumente.

Napravio sam Sync task na Synology na taj gore spomenuti folder POSAO u My Documents, koji se dalje sinkronizira sa iCloud.

Zapetljao sam u opisu ali sada to izgleda ovako:

iCloud <===> POSAO (My Documents na MBP) <===> Synology NAS

I stvarno radi kako treba. Uploadam file kroz iCloud, pojavi se u My Documents ali i na NAS. Pokrenem Synology Drive client app na iPhone, sve je tamo. Pobrisem nesto koristeci iPhone (kroz Files ili Synology Drive), pobrise se na svemu ostalom.

Sta kazu mrezni gurui? Moze li ovo ovako ostati ili je katastrofa u najavi?

Jako su mali fajlovi (do 5MB), fotke i PDF dokumenti. Pricamo o pedesetak fajlova dnevno, ne vise od toga...
02.09.2023 | 10:12
Nisam shvatio zašto je sad tvoj kućni Synology prihvaćen od svih korisnika, a Nextcloud nije bio? Ili sam nešto krivo shvatio?
02.09.2023 | 15:13
Nisam tada NextCloud podesio na ovakav nacin. Bila su prakticki dva odvojena sustava. Dokument ubacen na iCloud nije bio vidljiv NextCloudu i obrnuto.

Imao sam podesen program (nesto kao Carbon Copy Cloner) koji je na kraju radnog dana sve sa NextClouda uploadao na iCloud. Cisto da mi ostane rezervna kopija ako nesto podje po zlu sa NextCloudom.

Sada sam u Synology napravio dijeljenje foldera koji je vec na iCloudu, te izbjegao taj korak backupa na kraju dana jer se sve desava skoro pa realtime. Samo ne znam dal bi tu moglo doci do neke korupcije ili da se nesto zblesira :/

Nisam jos poceo raditi, odmarao sam par mjeseci preko ljeta. Zato se sada i igram oko svega toga i zadnjih 2-3 dana to stabilno radi.
02.09.2023 | 15:41
Ali ne shvaćam onda kako ti ovo rješenje sa Synologyjem rješava problem kojeg si inicijalno naveo (da se iCloud nekad zablesira pa ne uploada tvoje nove dokumente i onda ljudi s druge strane ne vide promjene)? Ti drugi ljudi više ne pristupaju na iCloud, nego na tvoj Synology? A zašto nisu mogli na Nextcloud (kojeg, btw, mi koristimo za jedan projekt gdje naš naručitelj koristi i plaća Nextcloud, i stvarno odlično radi)?
02.09.2023 | 17:17
U USA uredu su svi na Mac/iPhone. Tesko je ljude natjerati da pocnu koristiti nesto drugo. Oni ne samo da su IT nepismeni, ljudi su doslovce nepismeni. Zavrsili po par razreda nekih vjerskih skola po Somaliji i to je to...

Namjeravam podesiti Synology (mozda sam mogao i NextCloud, ali nije mi tada palo na pamet ) da uploada i na iCloud. DSM ima te svoje alate za backup. Tako da prakticki gradim jos jedan tok podacima da dodju na isto mjesto.

Korisnici bi nastavili koristit iCloud, a taj folder bi se azurirao sa mog Mac ili ako veza zaglavi sa Synology.

Ima li to smisla?

Screenshot2023-09-02at12.13.30.png

Ako mi ovo ne upali planiram prestati koristiti VPN na mom MBP i podici jednu virtualku sa americkom IP da imam za US vladine servise. To ce srediti probleme sa iCloudom, koji nama pruza ono sto nam treba.
02.09.2023 | 17:19
Sada prakticki imam ovo

Screenshot2023-09-02at12.18.42.png
02.09.2023 | 21:11
drlovric kaže:
Ima li to smisla?

Screenshot2023-09-02at12.13.30.png

Ima smisla ako ti se ne bude događalo da i Synology zaglavljuje pri syncanju na iCloud, kao što ti je zaglavljivao Mac. I ako ti ne bude radilo duple dokumente.
04.09.2023 | 21:38
A sto se dogadja ako netko slucajno obrise folder "POSAO"?
04.09.2023 | 21:49
^SuperUnknown^ kaže:

Ne vide ga

Ja sam jedina osoba koja dodaje podatke u isti. Drugi uglavnoj citaju iz za njih relevantnih subfoldera.
05.09.2023 | 09:20
^SuperUnknown^ kaže:

Kolektivni godišnji
05.09.2023 | 13:25
^SuperUnknown^ kaže:

Zato postoji "backup"
05.09.2023 | 18:06
rusty kaže:

Zato postoji "backup"

Logicno. TimeMachine radi non stop
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 48 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO