Savjet za internet providera (kucni setup)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet za internet providera (kucni setup)

19.05.2024 | 20:02
Pozdrav svima,

Eto ako je netko voljan preporuciti u kojem smjeru ici ili sto napraviti.
Uglavnom korisik sam T-Com-a godinama i imam doma sve od njih, Max-Tv, internet, telefon...

Problem je sto sve radi na bakru i kako su dva Max-tv + recimo neki stream na Youtube i dodatno recimo Play Station tu prica zavrsava i jednostavno je gotovo nemoguce koristiti internet...
Privremeno rjesenje sam napravio sto sam dodao 5G router i sada mi je pola uredaja (prvenstveno TV i Play Station) spojen na taj router pa se propusnost poboljasala.

Ugovor mi je istekao, 6 godina se borim za optiku i nema i nema, cak i preko Rune sam probao taman sam na lokaciji koja je ajmo reci granica pa nitko nece, radi se o lokaciji u Rijeci, Trsat.

E sada dali uzimati Starlink pa to koristiti, ali onda gubim sve od T-Com-a, TV i fix internet.
Ima li tko kakav prijedlog ili volju pomoci jer nisam pametan

Hvala.
19.05.2024 | 20:09
Ja sam sve naše probleme s internetom riješio time što mi je u kući i ured. Ugovorio sam poslovni internetski priključak (tada) od Metroneta, usmjerenim radiolinkom (s Veprinca gdje im je antena na Viškovo gdje sam ja). Unatrag 2 godine ponudili su nam (sada je to A1) optiku (poslovnu) i to smo dogovorili. 100/100 Mb/s. Sve privatne i poslovne potrebe zadovoljava. Cijena je visoka, ali u kontekstu poslovanja i prihoda koje ostvarujemo, ne opterećuje nas.
19.05.2024 | 20:25
Optika bi rjesila sve moje probleme, ali ne ide. Fascinantno je da je Bura (superracunalo na faksu) doslovno 100m od mene, ali ne, nama ne mogu provesti optiku
20.05.2024 | 08:23
S obzirom da znam da je RUNE u Joakima Rakovca na Trsatu (HT je uletio sa uslugom, ali RUNE je infrastrukturu), treba ustrajati u tome. Mogu oni svašta samo očito nema dovoljno ljudi koji hoće RUNE priključak. Jasno to je razumljivo s druge strane, jer ako tamo postoji HT i A1 (a Bnet je imao čak i urede 150m od Kampusa), onda nije ni čudo da u tako zasićenom naselju RUNE teško prolazi.

S obzirom da je na Vojaku i Trsatu sve pokriveno, barem kako karta pokazuje, mislim da je to samo pitanje vremena. Doduše Kampus adresa i dalje pokazuje da usluga nije dostupna, no trebalo bi to malo nagaziti.

Ono što bi možda mogao biti prijedlog jest da se kontaktira potencijalnog ISPa od strane RUNE (a to je i HT ikao se ne reklamiraju), pa da se sa te strane možda dogovore neki koraci.
20.05.2024 | 20:02
Nas je skoro 20 stanova u dvije zgrade i veliki operateri tipo T-Com i A1 nisu pokazali nikakav interes, nebrojno puta sam zvao, bio u T-centru, pisao molbe, ma nista…sad sam zvao i Rune i rekao da je 20 stanova, ali isto mi izgleda 0 bodova, kaze zena javiti cu vam se ako sta bude

Zato mi pada Starlink kao opcija,ali sa time ne dobivam nista prakticki osim neta, ispada mi bitno jeftinije uzeti jos jedan 5G za 28 eura i vozi…ali da ne mogu dobiti optiku na Trsatu mi je ono unreal…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 27 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO