Savjet za internet providera (kucni setup)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet za internet providera (kucni setup)

19.05.2024 | 20:02
Pozdrav svima,

Eto ako je netko voljan preporuciti u kojem smjeru ici ili sto napraviti.
Uglavnom korisik sam T-Com-a godinama i imam doma sve od njih, Max-Tv, internet, telefon...

Problem je sto sve radi na bakru i kako su dva Max-tv + recimo neki stream na Youtube i dodatno recimo Play Station tu prica zavrsava i jednostavno je gotovo nemoguce koristiti internet...
Privremeno rjesenje sam napravio sto sam dodao 5G router i sada mi je pola uredaja (prvenstveno TV i Play Station) spojen na taj router pa se propusnost poboljasala.

Ugovor mi je istekao, 6 godina se borim za optiku i nema i nema, cak i preko Rune sam probao taman sam na lokaciji koja je ajmo reci granica pa nitko nece, radi se o lokaciji u Rijeci, Trsat.

E sada dali uzimati Starlink pa to koristiti, ali onda gubim sve od T-Com-a, TV i fix internet.
Ima li tko kakav prijedlog ili volju pomoci jer nisam pametan

Hvala.
19.05.2024 | 20:09
Ja sam sve naše probleme s internetom riješio time što mi je u kući i ured. Ugovorio sam poslovni internetski priključak (tada) od Metroneta, usmjerenim radiolinkom (s Veprinca gdje im je antena na Viškovo gdje sam ja). Unatrag 2 godine ponudili su nam (sada je to A1) optiku (poslovnu) i to smo dogovorili. 100/100 Mb/s. Sve privatne i poslovne potrebe zadovoljava. Cijena je visoka, ali u kontekstu poslovanja i prihoda koje ostvarujemo, ne opterećuje nas.
19.05.2024 | 20:25
Optika bi rjesila sve moje probleme, ali ne ide. Fascinantno je da je Bura (superracunalo na faksu) doslovno 100m od mene, ali ne, nama ne mogu provesti optiku
20.05.2024 | 08:23
S obzirom da znam da je RUNE u Joakima Rakovca na Trsatu (HT je uletio sa uslugom, ali RUNE je infrastrukturu), treba ustrajati u tome. Mogu oni svašta samo očito nema dovoljno ljudi koji hoće RUNE priključak. Jasno to je razumljivo s druge strane, jer ako tamo postoji HT i A1 (a Bnet je imao čak i urede 150m od Kampusa), onda nije ni čudo da u tako zasićenom naselju RUNE teško prolazi.

S obzirom da je na Vojaku i Trsatu sve pokriveno, barem kako karta pokazuje, mislim da je to samo pitanje vremena. Doduše Kampus adresa i dalje pokazuje da usluga nije dostupna, no trebalo bi to malo nagaziti.

Ono što bi možda mogao biti prijedlog jest da se kontaktira potencijalnog ISPa od strane RUNE (a to je i HT ikao se ne reklamiraju), pa da se sa te strane možda dogovore neki koraci.
20.05.2024 | 20:02
Nas je skoro 20 stanova u dvije zgrade i veliki operateri tipo T-Com i A1 nisu pokazali nikakav interes, nebrojno puta sam zvao, bio u T-centru, pisao molbe, ma nista…sad sam zvao i Rune i rekao da je 20 stanova, ali isto mi izgleda 0 bodova, kaze zena javiti cu vam se ako sta bude

Zato mi pada Starlink kao opcija,ali sa time ne dobivam nista prakticki osim neta, ispada mi bitno jeftinije uzeti jos jedan 5G za 28 eura i vozi…ali da ne mogu dobiti optiku na Trsatu mi je ono unreal…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 18 minuta
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO