Bridge mode konfiguracija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bridge mode konfiguracija

08.06.2024 | 15:50
HT mi je stavio Arcadian u "bridge mode" jer imam Tplink Archera Vr400 koji se može konfigurirati. Problem je što sa nađenim sugestijama nisam uspio to napraviti. Druga stvar je da mi ne treba bežična veza pa mi je isključena. Ima li to veze prilikom konfiguracije uređaja?
Zaboravio napomenuti da oba imaju istu IP adresu za browser.
08.06.2024 | 18:56
Dugo se nisam bavio tom problematikom, zahrđao sam jako. Zato uzmi sve što pišem s debelom rezervom, možda se danas stvari rade drugačije, a ja toga nisam svjestan.

Uglavnom, ako oba uređaja imaju istu IP adresu na lokalnoj mreži, to sigurno ne valja. Jednom od njih moraš promijeniti. Isključena wifi veza ne bi smjela imati veze.
08.06.2024 | 19:53
Ako ti je HT-ov router u bridge modu, njegov wireless isključi odnosno nemoj koristiti. iz njega ideš iz recimo LAN 2 kabelom do tvog TP-Link routera i tada bi tvoj TPlink trebao vidjeti tvoj public IP, i on dodjeljuje lokalne IP adrese.
Znači, na HT routeru samo jedan LAN izlaz treba / smije biti aktivan i to onaj koji ide do TP-Link routera, a TPlink služi kao LAN server.
Ne znam kako su ti stavili HT-ov router u bridge, ali ako je i na njemu složeno i dalje da dodjeljuje lokalne IP adrese, onda to nikak nije dobro.

Ovo sad pišem generalno, ali možda možeš primjeniti kod tvojih routera.
08.06.2024 | 19:58
Onom od HTa se samo može uključit isključit WiFi. Na Archu se sve može. Treba mi kako ga kofigurirat da internet proradi. 4G bežični ulaz mu radi, ali sporo otvara, pa mi je žica prioritet. Promijenit ću IP na 0.1 ili 2.1 (zadnja dva broja).
08.06.2024 | 20:52
Jesi uštekao Ethernet kabel, koji ti ide iz HT-ovog LAN porta u Archerov WAN port? Mislim da to iza na Archeru je zadnji port (LAN4/WAN)
U postavkama trebap odabrati "wireless router mode", kao i Dynamic IP (također, za probu probaj izvaditi sim karticu iz njega)
Ako i dalje ne prepozna, idi na reset Archera, pa izpočetka bez SIM kartice ponovi ovo gore.
08.06.2024 | 21:08
@ Zdravac, hvala. Je spojen na zadnji port ali nisam siguran da sam stavio Dynamic IP.Sim kartice nema nego su u USB ušteka Dongle za bežični internet. Ip sam stavio 2.1 i sad se ne tuku. WiFi inače ne želim i koristim samo žicu (nakon nekih mjerenja bežičnih uređaja). Iznenadilo me da mi slušni aparat daleko više zrači od mobitela. Ostao sam paf, ludilo. Zamijenio sam ga za obični, al sam ga jedva našao.
Nastavim sutra,za danas mi dosta i hvala ti na pomoći.
10.06.2024 | 17:35
@Zdravac Jesi siguran da treba ici dynamic IP? Zar ne bi to onda znacilo da HT router ima DHCP ukljucen i da on treba Archeru dati IP? Pa to onda i nije bas bridge mode.

Ja sam u 99% slucajeva kod stavljanja vlastitog routera morao kreirati PPPoE konekciju.
Ali da budem iskren, nemam pretjerano iskustva sa HR ISP-ovima ,zadnji put sam radio sa HT-ovom opremom prije cca 15-ak godina

Uglavnom, obicno imas 3 opcije za WAN: DHCP (dynamic IP), static ili PPPoE
DHCP je obicno namjesten po defaultu na vecini routera (nemam TP-Link pa ne mogu potvrditi za Archera), sto znaci da ako ti ne radi kad si samo ukopca kabel u WAN port, najvjerojatnije ili imas staticki IP ili trebas podesiti PPPoE konekciju.

EDIT: Ispricavam se, krivo sam rekao ovo na vrhu. To je jedna od opcija, ali to je ako router nije u bridge modeu, onda ce HT router dati IP Archeru (ali to i nije bas preporucljivo jer te stavlja u double-NAT). Ako je HT router u bridge modeu, znaci da je Archer izlozen dalje u HT-ovu mrezu i neki drugi router down the rabbit hole u njihovoj infrastrukturi ce Archeru dati IP.

Ostatak mog odgovora stoji, 3 moguca nacina, HT ti treba reci koji koriste.
11.06.2024 | 13:20
Da, prepušten si na milost i nemilost HT-a, ali može se s njima dogovoriti da te "maknu iz double NAT-a", kažeš samo da trebaš izvana pristupiti svom videonadzoru i ne rade probleme.

PPPoE koliko znam, HT ti neće dati podatke (mislim da ti treba user / pass ili tak nešto), a Static IP HT ne nudi za privatne korisnike (ne znam kak je s poslovnima i pod kojim uvjetima možeš zakupiti static IP), ali to u ovome slučaju nije opcija.

Pazi, kod "Dynamic IP" ne govorimo o lokalnom dodjeljivanju IP adresa nego o public IP
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.06.2024 | 19:22
@Zdravac je u pravu. Ja se sjećam da sam s velikom mukom uspio nagovoriti HT da stave njihovo gov**** od rutera u bridge mode, a onda sam morao još jedno 20 puta zvati da mi daju lozinku za PPPoE.
Prije godinu danas sam ih se u potpunosti rješio i sada imam optički priključak preko RUNE.
12.06.2024 | 11:10
Na putu sam pa nisam upogonio Archera. Vraćam se negdje drugi tjedan da probam. Dali su mi korisničko ime i lozinku za PPPOE ali nije išlo. Vidjet ću kad se vratim. Poslali su i uputu za aktiviranje telefonske linije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 31 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, jmirakul, marioart, Maxxy, mbp2009, Riba, robee, Anonimci (652)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO