10.06.2024 | 17:35
@Zdravac Jesi siguran da treba ici dynamic IP? Zar ne bi to onda znacilo da HT router ima DHCP ukljucen i da on treba Archeru dati IP? Pa to onda i nije bas bridge mode.
Ja sam u 99% slucajeva kod stavljanja vlastitog routera morao kreirati PPPoE konekciju.
Ali da budem iskren, nemam pretjerano iskustva sa HR ISP-ovima ,zadnji put sam radio sa HT-ovom opremom prije cca 15-ak godina
Uglavnom, obicno imas 3 opcije za WAN: DHCP (dynamic IP), static ili PPPoE
DHCP je obicno namjesten po defaultu na vecini routera (nemam TP-Link pa ne mogu potvrditi za Archera), sto znaci da ako ti ne radi kad si samo ukopca kabel u WAN port, najvjerojatnije ili imas staticki IP ili trebas podesiti PPPoE konekciju.
EDIT: Ispricavam se, krivo sam rekao ovo na vrhu. To je jedna od opcija, ali to je ako router nije u bridge modeu, onda ce HT router dati IP Archeru (ali to i nije bas preporucljivo jer te stavlja u double-NAT). Ako je HT router u bridge modeu, znaci da je Archer izlozen dalje u HT-ovu mrezu i neki drugi router down the rabbit hole u njihovoj infrastrukturi ce Archeru dati IP.
Ostatak mog odgovora stoji, 3 moguca nacina, HT ti treba reci koji koriste.