13.07.2024 | 10:54
Musk JEST tip koji pati od manjka pažnje javnosti, ali to je druga tema.
Ključan dio izjave je: Samo X je to odbio. Dakle, sve druge društvene mreže nisu, dakle, na njima će biti kontrola, ergo, nemojte tamo zalaziti, nego samo na X.
To za sobom povlači prihod od oglasa, pretplate, rats vrijednosti kompanije itd... Samo slijedim tok novca, što je tvoj omiljeni credo.
Podsjećam na postojanje kompanije Tesla koja je promovirala sustav autopilot na način da se ljudima sugeriraju dvije stvari:
a) auto sam može voziti
b) to nema nitko drugi
Istina: radi se o najobičnijem adaptivnom tempomatu s radarom koji nude svi drugi proizvođači uključujući Hyundai, Ford, Opel, Renault itd. Namjerno ističem plebejske brendove da dokažem da je to danas uobičajena stvar.
Po čemu je Teslin bio poseban? Po tome što je Tesla isključila grasp detection na volanu (senzori znaju drži li netko volan ili ne) što je u EU big no-no, a u SAD je bila siva zona tj. nije to bilo definirano zakonom. Elem, ekipa je doista na autocestama SAD-a uključivala 'autopilot' te čitala knjige, surfala netom, a u ekstremnim slučajevima su čak i spavali za volanom.
Ako ti se da, malo potraži po netu i naći ćeš da je bilo i nesreća u kojima su sudjelovali auti uz 'upravljanje' baš na gornji način.
Tako da mi vlasnik kompanije koja (je) to i dalje promovira(la) i potom negirala da se to događalo baš i nije neka moralna vertikala kojoj bi bilo što vjerovao.
Što se tiče konkretne optužbe: vrlo inteligentno je to sročeno. Kako ćeš ti sad provjeriti je li to istina ili nije? Poslat ćeš Zuckerbergu mail: Mark, kućo stara, kaj si se prodao da bi mogao poslovat u EU? I on će ti odmah odgovoriti da ili ne ili, još bolje, stisnuli nas sve, jedino ih je Elon odjebo, on je faca..!
Znaš, to s cenzuriranjem sadržaja je vrlo sklizak teren.
Ja velim da na Korzu pada kiša ko luda. Ti tvrdiš da ja serem i da je sunce, lijepo vrijeme. Sredstvo priopćavanja, bilo MSM ili neki ovakav kanal tad ima odgovornost: ne da prenese obje informacije pa da svak za sebe zaključi čemu ŽELI VJEROVATI, nego da pošalje nekog idiota da provjeri što je ISTINA i pada li kiša na Korzu ili ne.
Onaj koji od nas dvojice laže će tad urlati da nema slobode izražavanja, da je na djelu cenzura itd...