Veliki brat - cenzura i kontrola
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Veliki brat - cenzura i kontrola


13.07.2024 | 06:28
Mene fascinira da ti tako neki samopromotivni natpis prihvatiš kao gotovu, neporecivu činjenicu.
13.07.2024 | 08:30
Djuro genijalac kaže:
Mene fascinira da ti tako neki samopromotivni natpis prihvatiš kao gotovu, neporecivu činjenicu.


To je tocno to.
Vjerojatno je istina, ali je toliko nemoguca da je ljudi odbace.
To je provjereni model uvaljivanja otrova pod cjepivo (nedavno), uvaljivanje zelene agende preko EV kao kljuc ocuvanja prirode, digitalni novac kao zastita ljudskig kapitala, smanjenje razvojstava, nema stampanja novcanicabla, bla, bla…..

Svakao se moze i kontra udariti, gdje su dokazi da je to laz.
13.07.2024 | 10:31
Djuro genijalac kaže:
Mene fascinira da ti tako neki samopromotivni natpis prihvatiš kao gotovu, neporecivu činjenicu.


Zaista je Musk tip koji pati od manjka pažnje javnosti, pa to izmišlja da bi ga se primjetilo!

Ovo prihvaćam ad hoc kao istinu iz razloga što pratim sve što se događa daleko šire i to što je rekao 100% odgovara svemu što WEF lobi želi, a još je svježe (nema niti 3 tjedna) da su pokušali u EU paralementu proturiti pod točkom 28(!!!) glasanje o tome da se ozakoni totalno špijuniranje aposlutno svih digitalnih komunikacija i zabrana enkripcije. Punokrvni Orwell 2.0.

A koliko im je Musk trn u oku nam govori i to da su ga nekako ucijenili da za CEO-a mora staviti njihovu Lindu, staru WEF-ovku. Jer Twitter je ostao jedina mreža gdje zaista možeš napisati neke za njih neugodne istine i da ti se objava brzo ne ukloni, a račun suspendira.

Ako ti još nije jasna logika kako operiraju, samo zamijeni "HDZ" s "WEF" i stavi na globalnu razinu. I sve će ti se razjasniti.
13.07.2024 | 10:54
Musk JEST tip koji pati od manjka pažnje javnosti, ali to je druga tema.

Ključan dio izjave je: Samo X je to odbio. Dakle, sve druge društvene mreže nisu, dakle, na njima će biti kontrola, ergo, nemojte tamo zalaziti, nego samo na X.
To za sobom povlači prihod od oglasa, pretplate, rats vrijednosti kompanije itd... Samo slijedim tok novca, što je tvoj omiljeni credo.

Podsjećam na postojanje kompanije Tesla koja je promovirala sustav autopilot na način da se ljudima sugeriraju dvije stvari:
a) auto sam može voziti
b) to nema nitko drugi

Istina: radi se o najobičnijem adaptivnom tempomatu s radarom koji nude svi drugi proizvođači uključujući Hyundai, Ford, Opel, Renault itd. Namjerno ističem plebejske brendove da dokažem da je to danas uobičajena stvar.
Po čemu je Teslin bio poseban? Po tome što je Tesla isključila grasp detection na volanu (senzori znaju drži li netko volan ili ne) što je u EU big no-no, a u SAD je bila siva zona tj. nije to bilo definirano zakonom. Elem, ekipa je doista na autocestama SAD-a uključivala 'autopilot' te čitala knjige, surfala netom, a u ekstremnim slučajevima su čak i spavali za volanom.
Ako ti se da, malo potraži po netu i naći ćeš da je bilo i nesreća u kojima su sudjelovali auti uz 'upravljanje' baš na gornji način.

Tako da mi vlasnik kompanije koja (je) to i dalje promovira(la) i potom negirala da se to događalo baš i nije neka moralna vertikala kojoj bi bilo što vjerovao.

Što se tiče konkretne optužbe: vrlo inteligentno je to sročeno. Kako ćeš ti sad provjeriti je li to istina ili nije? Poslat ćeš Zuckerbergu mail: Mark, kućo stara, kaj si se prodao da bi mogao poslovat u EU? I on će ti odmah odgovoriti da ili ne ili, još bolje, stisnuli nas sve, jedino ih je Elon odjebo, on je faca..!

Znaš, to s cenzuriranjem sadržaja je vrlo sklizak teren.

Ja velim da na Korzu pada kiša ko luda. Ti tvrdiš da ja serem i da je sunce, lijepo vrijeme. Sredstvo priopćavanja, bilo MSM ili neki ovakav kanal tad ima odgovornost: ne da prenese obje informacije pa da svak za sebe zaključi čemu ŽELI VJEROVATI, nego da pošalje nekog idiota da provjeri što je ISTINA i pada li kiša na Korzu ili ne.

Onaj koji od nas dvojice laže će tad urlati da nema slobode izražavanja, da je na djelu cenzura itd...
13.07.2024 | 11:13
A kaa ja kažem da demokracija ne postoji.
Sve što rade nije u skladu s demokracijom.
Kompletan EU eter je cenzuriran ako ima imalo veći doseg.
13.07.2024 | 12:34
Djuro genijalac kaže:
Ključan dio izjave je: Samo X je to odbio. Dakle, sve druge društvene mreže nisu, dakle, na njima će biti kontrola, ergo, nemojte tamo zalaziti, nego samo na X.


Da, ključan dio, a tim više je ključan jer JE TO ISTINA. I to znamo još od pandemije, niti Facebook, niti Linkedin, niti Instagram, niti ostale manje mreže nisu bile bez orvelovske kontrole i cenzure svega što je bilo suprotno lažima big pharma lobija. Koliko je samo bilo zabranjenih računa i cenzuriranih tvitova (a sve je bila živa istina!) dok Musk nije kupio Twitter i spasio slobodu govora.

Sve bitne medije su kupili, Facebook i Google (sa svim pripadnim servisima) su isto njihovi, znači ostaje im on kao trn u oku. A sve što je van EU mogu zabraniti kao "neprijateljsku propagandu" što vidimo kada nas "štite" od svih informacija u vezi rata u Ukrajini. Naravno da će građani na kraju biti ispranih mozgova kada slušaju samo ono što oni programirano serviraju kao istinu, a cenzuriraju sve ostalo.

Huxley i Orwell kombinirano, a ovce bleje i mirno ulaze u taj tor.
13.07.2024 | 13:00
BREAKING - COMPLETELY CORRUPT:

Elon Musk exposes Margrethe Vestager, Executive Vice-President of the European Commission EU fit for Digital Age and Commissioner for Competition, and her corrupt colleagues in Europe, writes, "The European Commission offered X an illegal secret deal: if we quietly censored speech without telling anyone, they would not fine us. The other platforms accepted that deal. X did not."

After X refused to assassinate free speech, the commission came up with very corrupt report today targeting X, writing, "In our view X doesn’t comply with the DSA in key transparency areas. It misleads users, fails to provide adequate ad repository and blocks access to data for researchers. It’s the first time we issue preliminary findings under the Digital Services Act."

You can read the report here, which is completely corrupt:

ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_24_3761
13.07.2024 | 13:16
13.07.2024 | 14:06
I, jesi li ga pročitao?

Što, recimo, ovdje NIJE istina?

'First, X designs and operates its interface for the “verified accounts” with the “Blue checkmark” in a way that does not correspond to industry practice and deceives users. Since anyone can subscribe to obtain such a “verified” status, it negatively affects users' ability to make free and informed decisions about the authenticity of the accounts and the content they interact with. There is evidence of motivated malicious actors abusing the “verified account” to deceive users.'

Evo, što u ovom dijelu izvještaja, a to je prva točka koju sam otvorio nije točno?
13.07.2024 | 14:31
Pa već je i to malciozna glupost: "does not correspond to industry practice" - kao da je to zakonom propisano!

A kako to nije zakonom propisano, ne vidim temljem kojeg zakona bi oni propisali kako će on organizirati svoju društvenu mrežu.

To je kao da su napali Apple jer je svojevremeno uveo nestandardni Firewire, a to nije bio bila praksa u industriji, pa time Apple maltretira svoje korisnike i tjera ih da kupe nove periferne uređaje.

Poduzetnik ima pravo svoju društvenu mrežu posložiti kako on želi, a korisnici su ti koji će otići ako im se ne sviđa kako stvari funkcioniraju. Hoće li nešto biti označeno plavo, sivo, crveno ili sa šarenim leptirićima je odluka poduzetnika.

Jer ovom logikom su mogli i Appleu reći da je strašno zbunjujuće za korisnike što je izbornik aplikacija vezan za gornji dio ekrana, a ne da je vezan uz prozor aplikacije "kako je kod većine korisnika računala". I onda "to može zbuniti korisnike i oni će upravljati jednom aplikacijom dok misle da koriste drugu, moramo intervenirati!"

Općenito je bijedno to patroniziranje korisnika kao da smo debili! Ako je netko toliko retardiran da ne može vidjeti je li nešto ovakav ili onakav account, a da ga to zaista zanima, onda ima daleko veće probleme.

Naravno, sve to je tek kulisa, ne brinu oni za korisnike, oni samo žele potpunu kontrolu medijskog prostora da mogu nastaviti sa svojom WEF agendom.
13.07.2024 | 17:47
Ajmo mi Apple ostaviti po strani sad. Sad govorimo o extwitteru tj. X-u.

Industrijska praksa je nešto što je posljedica dugotrajne regulacije nekog polja i, recimo da je to ovdje još uvijek nedovoljno regulirano pa bih se čak i mogao složiti s tvojom inicijalnom opaskom - 'kao da je to zakonom propisano!'

Ali ovaj dio, koji je KLJUČAN si elegantno ignorirao: 'and deceives users. Since anyone can subscribe to obtain such a “verified” status, it negatively affects users' ability to make free and informed decisions about the authenticity of the accounts and the content they interact with. There is evidence of motivated malicious actors abusing the “verified account” to deceive users.'

Čisto da vidiš kako to ide na drugim poljima ove fašističke tvorevine EU koja ništa ne valja:
Od prvog kolovoza sa svakim autom treba biti isporučen dokument koji popisuje sve baterije koje su u njega ugrađene, koji je tip i tko je proizvođač. Osim toga vidim da se navodi i njen projektiran vijek trajanja (u smislu broja radnih ciklusa). Cilj ove legislative je zaštita korisnika tj. potrošača koji sad imaju crno na bijelo tko je proizveo bateriju i koliko bi ona trebala potrajati. Što će tko s tom informacijom učiniti, njegova je stvar, ali ona je sad javno dostupna. Onaj tko je snalažljiviji će kupiti dio koji mu treba izravno od proizvođača i tako ušparati puno novaca, onaj tko je lijen/preglup će ju skupo platiti u ovlaštenoj mreži i tuđoj kutiji.

Da se sad vratim na ovo:'Poduzetnik ima pravo svoju društvenu mrežu posložiti kako on želi, a korisnici su ti koji će otići ako im se ne sviđa kako stvari funkcioniraju. Hoće li nešto biti označeno plavo, sivo, crveno ili sa šarenim leptirićima je odluka poduzetnika.'
Tu se nikako ne slažem. Dok on iz toga zarađuje novac na nekom tržištu, onda itekako treba poslovati onako kako to tržište traži.
Po ovoj logici bi proizvođači mogli reći: boli nas kifla, nama je Euro3 norma dovoljna, na autu piše Alfa/BMW/Zastava, ako EU želi Euro6e, neka si naprave auto EU i onda neka on udovoljava tom smiješnom Euro6e.
ili misliš da bi ti, kao poduzetnik trebao imati pravo svojim djelatnicima reći da dođu na posao u kupaćim gaćama, za koga da glasaju, ili da im nećeš isplatiti cijelu plaću, nego samo pola, pa ako im se ne sviđa, neka idu dalje tražiti posao kod nekog drugog?

'Općenito je bijedno to patroniziranje korisnika kao da smo debili! Ako je netko toliko retardiran da ne može vidjeti je li nešto ovakav ili onakav account, a da ga to zaista zanima, onda ima daleko veće probleme.' S ovim bih se složio prije 7-8 godina, ali otkako je Trump bio predsjednik i sad se opet natječe za predsjedničku poziciju, to je dokaz da je zastrašujuća količina korisnika lijena, debilna, podeducirana ili jednostavno zla i to onda itekako utječe i na tebe, mene i sve ostale.
13.07.2024 | 19:36
dpasaric kaže:
Pa već je i to malciozna glupost: "does not correspond to industry practice" - kao da je to zakonom propisano!


Što je to konkretno "zločesto glupo" u tvrdnji da: "X dizajnira i upravlja svojim sučeljem za "potvrđene račune" s "plavom kvačicom" na način koji nije u skladu s industrijskom praksom i vara korisnike.?!

Da li bilo tko na X-u može kupiti "plavu kvačicu" i prikazati svoj account kao vjerodostojan, iako to uopće ne more biti točno?

Može.

Da li ostali korisnici imaju ikakve koristi od takvog načina "potvrđivanja računa"?!

Nemaju.

Dakle, upravo suprotno od onoga što ti tvrdiš, X je taj koji zločestu glupo primjenjuje sustav koji bi trebao potvrditi vjerodostojnost vlasnika account-a, i time dovodi u zabludu svoje korisnike.

A kako to nije zakonom propisano, ne vidim temljem kojeg zakona bi oni propisali kako će on organizirati svoju društvenu mrežu


Što se zakonske regulative tiče, nisam stručnjak, ali čisto sumnjam da zakonska regulative bilo koje države dozvoljava lažno predstavljanje, ili dovođenje u zabludu, što omogućava ovakva implementacija "provjere vjerodostojnosti" koju primjenjuje X mrža.

To je kao da su napali Apple jer je svojevremeno uveo nestandardni Firewire, a to nije bio bila praksa u industriji, pa time Apple maltretira svoje korisnike i tjera ih da kupe nove periferne uređaje.


Ovo dvoje nema veze jedno sa drugim.
U slučaju X-a EU "napada" Muska zato što svojim načinom verifikacije account-a "de facto" omogućava kupnju lažnih identiteta dok se u slučaju firewire-a radi o novom načinu povezivanja uređaja.


Poduzetnik ima pravo svoju društvenu mrežu posložiti kako on želi...


Nema.
Poduzetnik ima pravo raditi što god hoće, dok god ne krši zakon.

Naravno, sve to je tek kulisa, ne brinu oni za korisnike, oni samo žele potpunu kontrolu medijskog prostora da mogu nastaviti sa svojom WEF agendom.


Zločesti EU poslušnici WEF-a žele ostvariti potpunu kontrolu interneta, a brižnom Elonu Musku je na duši samo briga za svoje korisnike i njihovu slobodu, pa im je zato uvalio "provjerene" account-e... vrhunska taktika.
13.07.2024 | 22:34
Djuro genijalac kaže:
Ali ovaj dio, koji je KLJUČAN si elegantno ignorirao: 'and deceives users. Since anyone can subscribe to obtain such a “verified” status, it negatively affects users' ability to make free and informed decisions about the authenticity of the accounts and the content they interact with. There is evidence of motivated malicious actors abusing the “verified account” to deceive users.'
.....
Tu se nikako ne slažem. Dok on iz toga zarađuje novac na nekom tržištu, onda itekako treba poslovati onako kako to tržište traži.

.... ovim bih se složio prije 7-8 godina, ali otkako je Trump bio predsjednik i sad se opet natječe za predsjedničku poziciju, to je dokaz da je zastrašujuća količina korisnika lijena, debilna, podeducirana ili jednostavno zla i to onda itekako utječe i na tebe, mene i sve ostale.


Normalno da sam ignorirao kada je to potpuni bullshit - ja sam barem kuhan i pečen na Twitteru, non-stop visim tamo, znaš koliko puta me "zbunila plava kvačica"? NULA. Znači u preko dvije godine ja koji sam super-intenzivni korisnik Twittera (i to ne samo da koristim moj račun, nego ih vodim još preko 10, što za udruge, što za klijente) imao sam NULA problema s bojom kvačice. Twitter ima svojih problema, ali ovo mi nije niti jednom zasmetalo, a kamo li da bi to bio neki ozbiljan problem.

Ovo s tržištem je isto bullshit jer to ne traži tržište, korisnici s tim nemaju problem, nego EU traži načine kako da ga sabotiraju jer ne želi igrati njihove prljave igre.

Da, Trump je Trump, ali što tek reći za ove podržavaju Bidena?

Sada kada su ga pokušali i ubiti (kao i Ficoa) je jasno do kuda idu u lažima i zlu. A koliko je to sve trulo dovoljno govori naslov na CNN-u gdje su atentat naslovili kao "Trump speech interrupted by Secret Service". (!!!)



A vidimo i čiji je ABC News...

13.07.2024 | 22:48
m@xym kaže:
Da li bilo tko na X-u može kupiti "plavu kvačicu" i prikazati svoj account kao vjerodostojan, iako to uopće ne more biti točno?

Može. Da li ostali korisnici imaju ikakve koristi od takvog načina "potvrđivanja računa"?! Nemaju.
.
.
.

Dakle, upravo suprotno od onoga što ti tvrdiš, X je taj koji zločestu glupo primjenjuje sustav koji bi trebao potvrditi vjerodostojnost vlasnika account-a, i time dovodi u zabludu svoje korisnike.
.
.
.
Poduzetnik ima pravo raditi što god hoće, dok god ne krši zakon.


Strašno! Ili ne koristiš Twitter ili si potpuno nov korisnik ili te uhvatila amnezija!

Plava kvačica je nekada značila da je Twitter provjerio tko si, ALI, ako se ne sjećaš, to je tadašnja ekipa cenzora davala PO POTPUNO NETRANSPARENTNIM PRAVILIMA, nije bilo jasne logike niti objavljenih pravila i kriterija, pa su tako plavu kvačicu dobili politički pogodni računi iako su imali smiješan broj korisnika, a drugi, iako su bili stvarne i važne osobe sa stotinama tisuća pratitelja NISU dobile plavu kvačicu jer nisu bili politički podobni.

Kakvo li je tek to dovođenje u zabludu!

Plavu kvačicu je davao tadašnji cenzorski stožer (ili komitet ako ti je draže). I to je sve bilo divno i krasno i EU s tim nije imala problem! Zašto? Jer je većinsko vlasništvo bilo naravno od WEF ekipe i BlackRocka. I njima je je jako odgovaralo da nema jasnih kriterija i da mogu "učiniti važnima" korisnike koji igraju njihovu igru.

Musk je stvar pojednostavio i pretvorio u svoj poslovni model - od kada ga je on preuzeo, plava kvačica znači da je netko platio pretplatu. I to je to. A sada neka EU pokaže taj zakon u kojem je definirano da se pretplatnike ne smije označiti plavom kvačicom jer je nekada njihovo cenzorsko tijelo davalo plave kvačice samo podobnima.
14.07.2024 | 06:22
dpasaric kaže:
Normalno da sam ignorirao kada je to potpuni bullshit - ja sam barem kuhan i pečen na Twitteru, non-stop visim tamo, znaš koliko puta me "zbunila plava kvačica"? NULA. Znači u preko dvije godine ja koji sam super-intenzivni korisnik Twittera (i to ne samo da koristim moj račun, nego ih vodim još preko 10, što za udruge, što za klijente) imao sam NULA problema s bojom kvačice. Twitter ima svojih problema, ali ovo mi nije niti jednom zasmetalo, a kamo li da bi to bio neki ozbiljan problem.


Sad bih trebao ići kopati po threadu Ukrajina. Bilo je tamo prilika kad si neke objave pravdao time što je postojala plava kvačica i zato si tvrdio da su to vjerodostojne objave iako se iz aviona vidjelo da nisu.

U svakom slučaju: biramo li mi u EU zastupnike u parlamentu? Biramo. Jesmo li u prilici odabrati potpune idiote tipa Sinčić, Ressler, Pernar, Šuica? Jesmo. Dakle, barem u teoriji postoji neki javni mehanizam korekcije koji nakon isteklog mandata omogućuje da se netko makne, ako njime nisi zadovoljan. Uvijek ću radije prihvatiti takav mehanizam, pa makar on u SAD sa njihovim nedorečenostima u proceduri odabira rezultira realnom mogućnošću da na čelo države zasjedne: osuđeni seksualni napasnik, osuđeni krivotvoritelj službene dokumentacije, patološki lažljivac, pedofil (nadam se da ne moram sad dokazivati ove kvalifikacije), nego da at face value uzimam tvrdnje NEIZABRANOG milijardera (koja je razlika između WEF-a i njega, kad smo kod toga?) upitne stručne spreme koju skriva kao zmija noge koji je tog istog patološkog lažljivca, pedofila itd.. na koljenima molio za državnu pomoć da mu pomogne spasiti Teslu kad tvrdi da ga EU ucjenjuje.

BTW, kako znaš da tržište ne traži ovo; proveo si anonimnu anketu sa stvarnim osobama, ne botovima, na reprezentativnom uzorku?
14.07.2024 | 08:49
dpasaric kaže:
Strašno! Ili ne koristiš Twitter ili si potpuno nov korisnik ili te uhvatila amnezija!


Ništa od svega toga što si napisao ne govori nam što je to točno "zločesto glupo" u objavi EU koju si citirao.

Musk je stvar pojednostavio i pretvorio u svoj poslovni model - od kada ga je on preuzeo, plava kvačica znači da je netko platio pretplatu. I to je to.


Pogrešno.
Evo što točno piše na stranicama X-a, vezano za plavu kvačicu:

"Why did X make this change to Premium and verification?
This is one important step we’re taking to improve the quality of conversations on X. These changes are designed to reduce fake, untrustworthy accounts, and promote a higher quality platform where people can join and engage safely on our platform."

Dakle, radi se o važnom koraku u poboljšanju kvalitete razgovora, a promjene su dizajnirane tako da smanje broj lažnih i nevjerodostojnih account-a.

Prema ovome što piše na na X-u, plava kvačica ne znači samo da je netko platio pretplatu.
14.07.2024 | 09:07
m@xym kaže:
Prema ovome što piše na na X-u, plava kvačica ne znači samo da je netko platio pretplatu.


Pa ok, što fali tome - čim je nešto plaćeno bankovnom karticom to više nije anonimno, znači ako je neki račun od njih tisuću koji plaćaju lažan i radi probleme, lako se utvrdi imenom i prezimenom tko stoji iza njega i može doći do te osobe (npr. neki ludi ubojica, diler drogom itd). A za sve drugo imamo slobodu govora. Ako ti se nekoga ne sluša, nemoj.
14.07.2024 | 09:15
Djuro genijalac kaže:
Sad bih trebao ići kopati po threadu Ukrajina. Bilo je tamo prilika kad si neke objave pravdao time što je postojala plava kvačica i zato si tvrdio da su to vjerodostojne objave iako se iz aviona vidjelo da nisu.

....tvrdnje NEIZABRANOG milijardera (koja je razlika između WEF-a i njega, kad smo kod toga?) upitne stručne spreme koju skriva kao zmija noge koji je tog istog patološkog lažljivca, pedofila itd.. na koljenima molio za državnu pomoć da mu pomogne spasiti Teslu kad tvrdi da ga EU ucjenjuje.

BTW, kako znaš da tržište ne traži ovo; proveo si anonimnu anketu sa stvarnim osobama, ne botovima, na reprezentativnom uzorku?


U pravu si, jesam koristio to kao argument vjerodostojnosti, ali to je bilo TADA i po tadašnjim pravilima. I TADA je to bilo tako i nisi mogao dobiti plavu kvačicu ako ti njihov tim cenzora to nije omogućio. Znači računi koji su tada imali plavu kvačicu su bili provjereni, a druga je stvar kome su ih dali, a na koga su okretali glavu.

Razlika između Elona Muska i WEF-a je ogromna. Elon gura inovacije i civilizaciju naprijed sa svim resursima koje ima, a WEF je elitni klan bešćutnih pohlepnih zlikovaca milijardera koji žele potpunu kontrolu nas kmetova, koji nam je nametnuo pandemiju, koji želi uvesti CBDC, koji želi uvesti CO2 porez za siromašne kao metodu kontrole, koji želi oteti obradivo zemljište zemoljradnicima - i koji je na kraju krajeva svojim politikama i utjecajem i doveo do rata u Ukrajini, BlackRock ekipa i svi oko njih.

Anketu? Pa gledam sve ljude koje pratim svakodnevno na Twitteru, nitko nema s time nikakav problem. Kakvi crni botovi i lažne plave kvačice? Čak i ovi što prodaju pornografiju to ne koriste. Evo, ti si na lajni, kada si imao problem s botom s plavom kvačicom?
14.07.2024 | 09:57
dpasaric kaže:
Ako ti se nekoga ne sluša, nemoj.


Od ovog do plava kvačica je znak da je netko vjerodostojan profil koji ne širi neistine jako dalek put. Evo, najplastičniji primjer je Donald Trump. Čovjek doslovce laže čim zine.
14.07.2024 | 10:03
dpasaric kaže:
Pa ok, što fali tome...


Ti me to ozbiljno pitaš?

Hajdemo ispočetka.

X (bivši Twitter) nudi korisnicima opciju "plave kvačice" koja bi trebala, prema njihovim tvrdnjama, "smanjiti broj lažnih i nevjerodostojnih account-a", a ti tvrdiš da "plava kvačica" znači samo da je netko platio pretplatu.

Dok u stvarnosti, bilo tko može kupiti tu kvačicu, a da X uopće ne provjerava identitet te osobe.

I tebi je to sve OK.

Ovdje ne pričamo o nekakvoj anonimnosti, koje, pravo budi rečeno, na internetu nema (čak i onda kada koristiš Tor) nego o tome da jedna društvena mreža dovodi u zabludu svoje korisnike jer dozvoljava kupnju "provjerenih" account-a koji uopće nisu provjereni.
14.07.2024 | 10:08
dpasaric kaže:
Razlika između Elona Muska i WEF-a je ogromna. Elon gura inovacije i civilizaciju naprijed sa svim resursima koje ima, a WEF je elitni klan bešćutnih pohlepnih zlikovaca milijardera


Doista ne pratim tko je gdje u toj križaljci, ali nije mi promaklo da i Billa Gatesa navodiš kao pripadnika te klike.
Objektivno gledajući, nije li i Gates s windowsima itekako pogurnuo civilizaciju naprijed?

Veliš, bešćutni pohlepni zlikovci milijarderi... Pokaži mi jednog bogataša koji je darivatelj i tako se obogatio, molim te.
14.07.2024 | 12:31
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
Ako ti se nekoga ne sluša, nemoj.


Od ovog do plava kvačica je znak da je netko vjerodostojan profil koji ne širi neistine jako dalek put. Evo, najplastičniji primjer je Donald Trump. Čovjek doslovce laže čim zine.


Moram se složiti, to je istina. I čak takav lažljiv je daleko manje lažljiv i manje pokvaren od Bidena (tj. njegovih lutkara jer on odavno ne zna za sebe).
14.07.2024 | 13:04
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
Ako ti se nekoga ne sluša, nemoj.


Od ovog do plava kvačica je znak da je netko vjerodostojan profil koji ne širi neistine jako dalek put. Evo, najplastičniji primjer je Donald Trump. Čovjek doslovce laže čim zine.


Moram se složiti, to je istina. I čak takav lažljiv je daleko manje lažljiv i manje pokvaren od Bidena (tj. njegovih lutkara jer on odavno ne zna za sebe).


Lik je pedofil. End.of.story. To je dno _ebenog pakla, nema niže od toga.
14.07.2024 | 16:00
Plavi beđ znaći da je prava osoba iza profila ili pak da je prva osoba platila pristup.

Gates - Windows - poguranac civilizacije naprijed -> ovo je oksimoron.
Što mi nismo na windozama? Jer su govno na 2!
Jedno vrijeme sam probavao Linux distribucije, a ali zbog manjka svega (u to doba) jednostavno nisam ostao na njima.

Spas je došao u G4 MacMini modelu i Unix sustavu koji je popeglan (2005. i 10.3 sistem).

Trump nije dobar jer će zaustaviti rat (u stvari zatvoriti će pipu) što ne paše nikome jer profitiraju.
14.07.2024 | 16:29
ne mora da znaci da ce Trump zaustaviti rat, jer se ne pita samo on.
USA spoljna politika se ne menja tako lako preko noci.
14.07.2024 | 16:59
jura22 kaže:
Plavi beđ znaći da je prava osoba iza profila ili pak da je prva osoba platila pristup.

Gates - Windows - poguranac civilizacije naprijed -> ovo je oksimoron.


Ok, mudrijašu (kad se već častimo), napiši mi sve softvere ovog svijeta koji služe razvoju proizvoda, simulacijama, Computer aided designu koji NE RADE na prozorima.

Ako ti usfali prostora, pošaljem ti jednu malo veću poštansku marku pa na nju napiši sve čega se sjetiš.
14.07.2024 | 17:21
Gluposti.
Scijalizam-komunizam-fašizam!

Nabroji, nabroji .... (imena kolega, imena!!)
_____________
Radi, radi, ali kilavo. Samo OS je u banani, pun sigurnosnih rupetina, bilo koji program "Not Responding" cijeli OS "Not Responding"! (samo kursor miša radi).
_____________
Ja sam prešao na MAC sao zato jer nisam imao više niti živaca, niti vremena stalno nešto podešavati i popravljati.
Da je Linux u to vrijem ebio više upotrebljiv, možda bi ostao na njemu.
14.07.2024 | 17:36
Da ti prikratim muke: Autocad ima verziju za Mac, barem je imao, pa nek ti Smayoo opiše koliko je ona upotrebljiva. Postoji Arhicad za Mac OS i to je to. Sve ostalo, SVE OSTALO radi na prozorima. Catia, Neo, Solidworks... Da sad ne ulazim u specifičnije softvere. Zašto je to tako, ako postoji bolja alternativa? Dobro pitanje. Vjerojatno ima veze s činjenicom da je bolja alternativa puno skuplja u startu, a nekad je bila baš jako preskupa (pa se sad možemo vratiti na onu početnu formualaciju o pohlepnicima, malo iznad).
Tako da kad podvučeš crtu, Gates JEST pomogao razvoju civilizacije i unaprijedio ju za Z. Neki drugi OS bi možda ostvario 1.2Z, ali bez prozora bi bili na 0.3Z.

A ti sad uzvikuj parole koje hoćeš, ovo su činjenice.
14.07.2024 | 19:22
Kakve veze ima.
WIN je loš i radi na jeftinom PRC hardveru. Za to se i probio.
Misliš da je VHS bolji od Betamax-a? Misliš da je WIN bolji od macOS-a?
Nije bitno tko je bolj, već tko je jeftiniji.
Ima mnogo primjera gdje se bolja tehnologija zbog pohlepe ne probije, a ona lošija ispliva.
14.07.2024 | 19:47
jura22 kaže:
Kakve veze ima.
WIN je loš i radi na jeftinom PRC hardveru. Za to se i probio.


Ajde, molim te, počni, jednom za promjenu!, čitati s razumijevanjem. Nisam nigdje ustvrdio da je bolji, nego da je BIO I OSTAO utjecajniji na civilizaciju, upravo zbog količine. I slijedom toga su BITNI programi svi na WIN-u. Obrada fotki i stvaranje muzike je krasna stvar, ali živimo od strojeva, postrojenja, elektronike itd koja je dizajnirana na računalima koje pogoni WIN10, WIN11, WIN7 itd...

I da, slijedom iste logike VHS je više promijenio svijet nego Betamax, kao što je Ford T više promijenio svijet nego Mercedes tog doba. Jednostavno, količina i cijena su ih omasovili i onda su utjecali na svijet više od blaziranih uređaja namijenjenih bogatašima.

Da pojasnim do kraja; Ferrari je krasan, ali Honda je s VTEC-om napravila nemjerljivo više za vozačku populaciju od Ferrarija koji se godišnje proizvodi u jednoznamenkastim tisućama komada (tu je sad zgodna ironija da je Honda i kvalitetnija od Ferrarija, ali to je sad iznimka u ovoj raspravi)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • smayoo: @damy, piši u forum
  • drlovric: Ide li netko u OS na utakmicu reprezentacije? :)
  • damy.: dal netko zna zašto netko ne prima pozivnicu u dijeljenje s obitelji kad im pošaljem, stalno piše nije isporučeno
  • Borisone: Nova cijena za Studio Display u oglasniku (1.190 EUR)
  • smayoo: Jedna Bajagina :)
  • smayoo: U to ime... [link]
  • drpongrac23: Čorbu ću pamtiti po izvanrednim albumima do 1989, a kasnije po glupostima zbog kojih se mnogima zamjerio. Sve u svemu , o pokojniku samo ono najbolje, a za loše i ružne stvari suditi će valjda netko drugi.
  • cariblanco: Istina je, uvjek sve najbolje za pokojnika...kad će umrjeti putin da otvorim šampanjac ;)
  • Ender: ali, ipak - o pokojniku sve najlepse.
  • Ender: bilo je konacno jasno da je izdao sebe kad je poceo da se nesto sredjuje i da se farba pre nekoliko godina. tad je neko rekao - srpski r'n'r je izgubio rokera, a estrada je dobila pevacicu.
  • Ender: nazalost, moram da se slozim. navodno je bio rekao skoro - da mu telo sahrane u Cacku, a srce u Sloveniji.
  • drlovric: Umro kod konjusara koje je pljuvao cijeli zivot. Veliki umjetnik ali populisticko govno od covjeka.
  • smayoo: Ode Bora Čorba. Da se nije upustio u low end politiku, ostao bi zauvijek high end rocker... :(
  • smayoo: :)
  • cariblanco: smayoo, sori
  • cariblanco: Ajmo repete da smacco izgubi koju kili :)
  • smayoo: Previše je to, nemoj... :)
  • Yonkis: Čekaj, nisam još ja čestitao. Šećer na kraju :) Sretan rođendan smayoo! Poživio ti nama još toliko!
  • smayoo: Hvala. Već je pomalo i zaboravljen... :)
  • BigMac: Sretan rođendan Emile, sve najbolje!
  • iMo: Sretan rođendan! : )
  • smayoo: Hvala! :)
  • Beli: Sretan rođendan dragi Smayoo, od srca...
  • Bertone: Sretan rođendan smayoo
  • smayoo: Hvala svima! :)
  • cariblanco: Sve najbolje Emile :)
  • Djuro genijalac: Sve najbolje!
  • Djuro genijalac: Pa kad prije, majkumu?!?!
  • Djuro genijalac: O, Emile, omatorilo se opet?!
  • Air: Smayo sretan rođendan!
  • zoranowsky: Sretan ročkas Smayoo!!! :)
  • Kloba: Uvijek kasno palim, pa ću i sada. Sretan ti rođendan, Smayoo! ;)
  • Gjuroo: Sretan rođendan, Smayooooo!
  • smayoo: Nemoj, previše je... :D
  • mbp2009: Doživio barem još toliko
  • mbp2009: Smayo sve najbolje
  • drpongrac23: Sretan rođendan Smayoo :) :) :)
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Sretan rođendan našem Smayootu! :)
  • Kloba: Ping, ne ljuti se. Samo sam napisao neki osobni dojam. Daleko sam ti ja od nogometnog znalca. Nitko ne spori šta si napisao. Samo mi je žao da barem nemamo dva kluba koja će se pošteno potući za titulu. Ako je četiri već previše. :)
  • cariblanco: MI Dinamo i BBB smo za Ukrajinu, zato morami s njima zajedno strahovati, da budemo vjerodostojni ;)
  • drlovric: Bilo bi jako lijepo da taj veliki klub izgradi stadion na koji smijes odvesti obitelj a da ne strahujes da ce vas kopati ispod rusevina :)
  • ping: ...i za kraj Dražan Jerković (rezerva Šuker). To su inače najbolji strijelci svjetskih prvenstva.
  • ping: @Kloba WTF Svugdje u svijetu se gleda veličina kluba po broju osvojenih trofeja samo se kod nas gleda po broju registriranih članova. Škorić, Belin, Pirić, Gračanin, Blašković, Brnčić, Gucmirtl, Rora, Čerček, Ramljak, Lamza i Gucmirtl. Ove nove, Boban, Prosinečki Modrić neću ni spominjat. Al kad si već spomenul Matošića i druge. Kralj, Hitrec, Mara Wolfl, braća Crnković, I za k
  • drlovric: Jbg odreza mi text :) Otvorite najbolje temu pod Razno...
  • drlovric: Ti moras biit clan Hajduka, placati godisnjun clanarinu (preko 120K ljudi trenutacno) da bi uopce imao sansu da kupis ulaznicu za utakmicu. I opet padaju serveri i 100 cuda. Brat iz DE i ja iz BiH otvorimo po par browsera, logiramo se na waiting list, cekas da upadnes u online sustav da bi kupio kartu. Vozis satima, dodjes na Poljud tamo tisuce ljudi iz Slavonije ili Hercegovine traze karte. Ne pi
  • Kloba: Kontiuitet igranja na dva kolosijeka, da nadopunim dubrovačkog kolegu. Znači da sadašnja velika četvorka (Rijeka i Osijek uz Dinamo i Hajduk) imaju roster da mogu igrati uredno utakmice utorak/srijeda pa subota/nedjelja
  • Kloba: Jbt. Imaju navijaču skupinu koja je stara koliko beogradski i zagrebački klubovi. Kada su ovi nastali pod današnjim imenima. To govori nešto. Šteta za takav klub da ima mutavu Upravu. A toliko jakih nogometaša je dao, zaista ne razumijem u čemu je fora da se ne može naći rješenje.
  • Kloba: Frane Matošić, Beara, i naravno Bernard Vukas...
  • Kloba: Potpuno se slažem sa m@xym-om. Jak Hajduk koji je da se ne lažemo veći klub od Dinama. Po meni najveći klub nekadašnje velike četvorke gledamo li kada je osnovan, da im je nuđeno da se uključe u Calcio, da im je nakon WWII nuđeno da budu vojni klub ali nisu htjeli seliti iz Splita pa je tek tada nastao Partizan...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, MacSlavko, Riba, Anonimci (414)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO