Migracija sa Google Workspace
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migracija sa Google Workspace

18.06.2024 | 16:11
Imam poslovni email (moja custom domena usmjerena) u Google Workspace i ne mogu se oteti dojmu da ja to placam bez veze. Realno ne primam vise od 5 mailova dnevno na tu adresu.

Nista od tih timskih i kolaboracijskih stvari meni uopce ne koristi.

Realno uopce mi Workspace nije bolji od besplatnog Gmail accounta. Placas u principu da bi imao custom domenu za email.

Mislim da to nudi i Apple iCloud+ pa sam mislio migrirati poslovni email tamo (jer i to vec placam ).

Ima li neko neka iskustva kako to najbezbolnije odraditi?

I da li je uopce Apple Cloud dobro rjesenje za tu svrhu?
18.06.2024 | 17:48
Ne koristim ni jedan ni drugi nego 3., Proton.me, pa ne mogu suditi osim reći da Proton jako dobro radi.
18.06.2024 | 18:47
Google Workspace je besplatan. Eventualno plaćaš 10 EUR godišnje za upravljanje povezanom domenom.

Screenshot2024-06-18at19.45.36.png

Ne vjerujem da isto možeš postići kod Apple. Komplicira se sve kod kreiranja i brisanja dodatnih e-mail adresa.
18.06.2024 | 18:50
Vjerujem da je dobar ali u procesu sam reduciranja broja pretplata
18.06.2024 | 18:52
Borisone kaže:
Google Workspace je besplatan. Eventualno plaćaš 10 EUR godišnje za upravljanje povezanom domenom.

Screenshot2024-06-18at19.45.36.png

Ne vjerujem da isto možeš postići kod Apple. Komplicira se sve kod kreiranja i brisanja dodatnih e-mail adresa.

Meni isto to naplacuju 5 eurica. I to sa popustom

Screenshot2024-06-18at12.51.22.png
19.06.2024 | 10:12
Uff, koliko vidim to je 5 EUR/mjesečno.

Kad su na proljeće 2022 forsirali prelazak s besplatnog (G Suite legacy free edition) na plaćeni Google Workspace (Google Workspace Business Starter) bila je neka cijena. Digla se frka oko toga, pa su se predomislili i dozvolili besplatno korištenje. Za one koji su već bili prešli procedura je bila odabir druge pretplate i otvaranje ticketa. Unutar 2-3 tjedna je sve bilo riješeno i nikad nisam dobio račun.

Dio transkripta s relevantnom informacijom:
Google Workspace Support, Bryan: If you previously were on G Suite legacy free edition and are using Workspace for personal use, you may be eligible for an alternative Workspace experience at no cost. If you choose to self-identify as a non-business user, you'll continue to have access to your custom domain with Gmail and other Workspace Services; you'll retain access to additional Google services such as Google Search, Google Maps, and Youtube; and you'll retain access to your paid content such as movie purchases at Google Play and data stored on Google Workspace. In the future, Google may remove business functionality from this offering such as 24/7 support.

Google Workspace Support, Bryan: Please confirm the following statement: I confirm that I use Google Workspace for personal use. I understand, Google may remove business functionality from this offering and transition businesses to Google Workspace.
26.06.2024 | 16:40
@Borisone:

Dobro si prosao. Ja sam se danas prebacio na iCloud+ za mailove, napravio backup i transfer podataka. Sve radi ok.

Odem da prekinem pretplatu za Google workspace, ali nece da moze

Ti si kaze pod ugovorom do 26.09. Zato si dobio ovu super cijenu (20% Discount) ali moras koristiti pretplatu miniumum godinu dana.

Pojma ja nemam ni da sam to procitao, a kamoli potpisao.

Uglavnom ako zelim raskinuti Workspace pretplatu danas oni ce svejedno naplatiti 15e za prestala 3 mjeseca, pa sam ju ostavio. Neka bude aktivan account, makar da im struju trosim
26.06.2024 | 16:47
drlovric kaže:
ali nece da moze

26.06.2024 | 17:34
" znaći.... mora da mućkam?"
26.06.2024 | 18:14
Ja muckam u skladu sa propisi…
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 10 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO