24.11.2024 | 14:04
Sa radnog stola sam skolonio mali laserski pisac (Xerox 3020) i stavio ga u mrezni ormar. Nema mrezni port, nema Air Print support.
Sada je nastao problem jer ne znam kako da ga najlakse spojim preko mreze. Primarno na moj MBP, idealno svi iOS uredjai preko neke AirPrint solucije.
Pokusao sam:
1. Spojio printer u Synology NAS. NAS ga vidi, Mac ga vidi preko mreze ali ne printa. Ne radi ni print test page direktno sa Synology OS.
2. Spojio ga na USB port routera kojeg sam dobio od Telemach, neki Huawei. Ne radi. Mozda je ugasen port, mozda router nema print server, mozda zato sto nisam spojen na taj wifi (imam svoj uredjaj, ne koristim Telemach).
Sad razmisljam da ga instaliram na Ubuntu VM kojeg imam na Proxmox, ali me blaga jeza hvata od Linuxa, konfig datoteka i sl
Plasi me taj svijet.
Mozda da instaliram Windows VM na Proxmox samo da dijelim printer na mrezi. Mislim da bi to radilo. Ili cak zavrtim neki Mac OS VM na Proxmox, cisto da glumi print server.
Moze neki konstruktivan prijedlog. Ne printam puno ni cesto, ali zatreba mi ponekad. Kcerki najcesce za skolu.
Hvala svima!