14.11.2020 | 13:28
smayoo kaže:
Naravno. To radi svima. Logiraš se na nešto preko safarija, zar ne? On nema načina znati da je to Safari koji se vrti baš na tom kompu kamo ti šalje 2FA. Zar ti ne nudi nakon logina u tom Safariju kvačicu da kažeš "trust this browser" da te više ne pita 2FA idući put?
Ma da? Uvijek sam nekako mislio da je poanta 2FA slanje poruke na neki
drugi uređaj. Ovo mi baš i nema smisla. Recimo da je komp ukraden, na njega bi došla poruka koju lopov mora prekucati u browser?
S drugo strane, mislim da mi na druge uređaje nikad nije došla takva poruka dok sam ih koristio za login. Ali ok. Vjerojatno griješim jer na tom miniju uvijek skidam zadnji Xcode i zato vjerojatno to mislim.
Isto tako moj iPhone 5s me svaki put kad ga spojim na komp pita: Trust this computer?
Uključen ti je osobni hotspot i opcija da dozvoljavaš pristup internetu računalu koje je spojeno kabelom. Naravno da te pita svaki put, jer ne može znati koje je to računalo koje spajaš.
A, da. To je počelo od kad sam na tom telefonu često koristio hot spot, istina. Na žalost nastavilo se i dalje.
Mada mi nije jasno, zašto ne može znati koje je to računalo? Kako iTunes prikaže ikonu telefona prije nego što ja ukucam pin? Najbolji indikator da je nešto zaista čudno je da me to pita kad ga spojim na bilo koji komp osim onog na kojem ga synkam tj. tamo gdje stavljam mjuzu i filmove, gdje radim backup itd.
Aha da, hot spot je isto funkcionira bez obzira na moj pozitivan ili negativan trust odgovor.
Edit - upravo sam se sjetio da je to prestalo prošli tjedan, tj. kad sam napravio update na najnoviji iOS koji na njega ide, mislim da je neki noviji 12.4.x