Pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć

18.01.2021 | 14:05
Poštovani svi,

Molim vas, ima li netko ikakvu ideju kako je moguće da su moje sve kupljene/skinute aplikacije vidljive na nečijem iPhoneu iako nisam koristila tuđi ID osim svoj???
Znači u šoku sam i nemogu to povezati. Nikad se nisam ulogiravala s tuđim apple id-em. Sad ce možda tu netko reći da sam luda, ali nisam.
Ne sjećam se dal sam ikada nesto sinkronizirala na prijateljičinim iTunesima, valda bi se onda i slike prebacile i neznam sta sve ne.
Postoji jedna jedina situacija, a to je da je ona meni posudila podatke kreditne kartice da si nesto kupim, ali tada nije koristen njen apple id nego moj. Ako nekome nesto padne na pamet neka napise ali ja sama sebi zvucim ludo dok ovo pišem. Ali prijateljica me nazvala vidno šokirana i počela mi nabrajat MOJE aplikacije koje ona nikad nije skidala.
Hvala unaprijed!
18.01.2021 | 14:09
hoces reci da su joj se aplikacije same instalirale na njen telefon na kojem tvoj apple id nije nikad bio unesen, te da u isto vrijeme niste clanovi iste "obitelji"? Niti je njen apple id ikad bio na tvom aparatu?

malo mi je to nevjerojatno
18.01.2021 | 14:33
Nisu se instalirale, nego su joj vidljive tam kad se ide na kupljene stavke pod app store. Ne, nikad nismo bile povezane niti kroz ono obitelj ni ništa. Niti je ona ikad ukucavalq moj apple id. Dođe mi da odem nekom stručnjaku za iPhone da mi to objasni. Jer sam totalno šokirana.
18.01.2021 | 14:59
Pa je li moguće da je na njenom accountu to također ta osoba u nekom trenu imala na iphonu? Ne znam zašto je sada tu toliki šok? Nije da su se podaci tvog iphone restorali na tom drugom jel tako? Gdje je tu sada točno problem i panika?
18.01.2021 | 15:21
Dvije djevojke u šoku.
Razum nalaže strpljenje dok emocije ne dopuste logici da preuzmu glavnu riječ

Vjerojatno za App Store koristite isti Apple ID. Ili imate identične afinitete kod izbora aplikacija.

Iskreno, mislim da se situacija zakomplicirala kod "Postoji jedna jedina situacija, a to je da je ona meni posudila podatke kreditne kartice da si nesto kupim".
Ne razumijem kako si uspjela ubaciti tuđu karticu na svoj Apple ID.
Da se nisi na svom iPhone-u prijavila njenim ID-em pa kupila aplikaciju koja se tebi instalirala ali je vezana za njen Apple ID?

Provjeri još jednom App Store aplikaciju tko je prijavljen na tvom iPhone uređaju.
Potom provjerite njen.
18.01.2021 | 15:39
Ne, ne koristim njen id na svojem iphoneu niti ona koristi moj jer si ni neznamo međusobne lozinke.
Druga stvar, ja na svoje apple id-u koristim bratovu kreditnu za kupnju.. sa svojim id-em. Tako da je to moguce. Kreditnu mozes posuditi al kupujes sa svojim apple id-em. Nije da se uopce ne razumijem u apple pa da nebih znala da sam na svojem iphoneu ulogirana sa svojim id-em i ona na svojem sa svojim.
18.01.2021 | 15:46
Da li se moglo sta sinkronizirati preko tih iTunesa jer se tog dijela ne sjecam dal sam mozda ikada koristila iTunese kod nje pa da se nisam odlogirala pa se ona ukljucila i sinkronizirala moje sve. Neznam, jedino ta opcija postoji jos. Al i to je nemoguce jer bi se sa sinkronizacijom na njenom ekranu pojavile te aplikacije. No nikad ih nije vidjela do sad dok nije otisla na app store i pod kupljene stavke naisla na moje aplikacije - sve ikada skinute.
Ponavljam, nije ulogirana mojim id-em jer nezna lozinku niti ja znam njenu.
18.01.2021 | 15:51
Jos jedna bitna stvar, vidljive su joj aplikacije koje sam ja skinula 2012.godine, kad ona uopce nije ni imala iPhone.
18.01.2021 | 16:06
Nisam nikad nešto slično ni doživio, ni čuo. Pretpostavljam da je u Apple sustavu to povezano preko broja kartice.
18.01.2021 | 16:08
rusty kaže:
Pa je li moguće da je na njenom accountu to također ta osoba u nekom trenu imala na iphonu? Ne znam zašto je sada tu toliki šok? Nije da su se podaci tvog iphone restorali na tom drugom jel tako? Gdje je tu sada točno problem i panika?

Ne... ona ne koristi aplikacije za vjezbanje niti sporstke aplikacije. Da šok je, šok je da ona vidi svee aplikacije koje sam ja sebi ikada poskidala. Radi se o najmanje 40 aplikacija.
18.01.2021 | 16:11
Osim toga, ona trenutno koristi iPhone koji je kupila prije cca 3 mj. u dućanu. Zar to nije šok onda? Kak? Na koju foru ima pod kupljene stavke sve moje igrice koje igram, moje aplikqcije za vjezbanje, sport.. i da ne nabrajam. Pa kome to nebi bio šok?
18.01.2021 | 16:13
smayoo kaže:
Nisam nikad nešto slično ni doživio, ni čuo. Pretpostavljam da je u Apple sustavu to povezano preko broja kartice.

Ta kartica vise ne postoji. Te ona sada ima novi iPhone a niti ja imam u svojem id-u njene podatke te nepostojece kartice.
Da ni ja nisam za to čula, zato je moja šokiranost vjerojatno opravdana.
18.01.2021 | 19:11
Slažem se, čudno je, da ne kažem sumnjivo. Moj ti je prijedlog da napišeš mail Apple tehničkoj podršci i tražiš objašnjenje, jer se defintivno ne radi o nečem što se već događalo širem krugu ljudi
19.01.2021 | 00:10
Ok, ajmo redom:

1. Svaka na svom iPhoneu otvorite AppStore, tap na Account ikonu u gornjem desnom kantunu i uvjerite se da tu na vrhu svakoj pise njen email
2. Zatim odmah ispod odite u Purchased di prikaziva listu svih kupljenih aplikacija i uvjerite se da su iste aplikacije izlistane, i sto je jos bitnije da je isti datum kad je ta aplikacija kupljena
3. U browseru odi na appleid.apple.com/ logiraj se sa svojim AppleID-om i uvjeri se da njezin email nije mozda alias za toj account (i vice veresa).

Ako je pod 1. razlicit account, pod 2. su sve iste aplikacije i isti datum kupovine i pod 3. ta 2 emaila nisu alias-i za isti AppleID, kao sto je Smayoo vec rekao, kontaktiraj Apple Support.
19.01.2021 | 10:51
songoku kaže:
Ok, ajmo redom:

1. Svaka na svom iPhoneu otvorite AppStore, tap na Account ikonu u gornjem desnom kantunu i uvjerite se da tu na vrhu svakoj pise njen email
2. Zatim odmah ispod odite u Purchased di prikaziva listu svih kupljenih aplikacija i uvjerite se da su iste aplikacije izlistane, i sto je jos bitnije da je isti datum kad je ta aplikacija kupljena
3. U browseru odi na appleid.apple.com/ logiraj se sa svojim AppleID-om i uvjeri se da njezin email nije mozda alias za toj account (i vice veresa).

Ako je pod 1. razlicit account, pod 2. su sve iste aplikacije i isti datum kupovine i pod 3. ta 2 emaila nisu alias-i za isti AppleID, kao sto je Smayoo vec rekao, kontaktiraj Apple Support.

Hvala na savjetu.
19.01.2021 | 10:52
Smayoo nakon kompletne provjere ukoliko bude sve u redu, a sigurna sam da jest jer sam sve te podatke provjerala, pisat cu appleovoj podrsci. Ovo je neprihvatljivo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 48 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO