Jailbreak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jailbreak

21.01.2021 | 13:23
Ima li koga tko se, nedaj bože, odlučio na jailbreak iz zatvora iosa?

Samo generalno neka pitanja:

1. Rade li sve aplikacije? Moze li neka prepoznati da se radi o "rootanom" uredaju i odbiti raditi? (pr: bankovne aplikacije na androidu, ne rade na rootanim uredajima)
2. Utjecaj na bateriju
3. Stabilnost sustava
4. Neki problemi koji se ne javljaju na iosu? Znam da kod jailbreaka nema vise updatea, ali to mi je okej buduci da bi jailbreakao iphone se (2016), koji ionako ove godine ide u zastaru

Ako je protivno pravilima foruma isprike.
21.01.2021 | 14:59
Nisam te tom scenom bavio vec godinama. Jednostavno je izgubilo svaki smisao. Apple je pratio sve najbolje Cydia tweaks i vecinu toga vremenom implementirao u sam iOS.

Jedino je na kraju ostala ekipa koja voli da krade aplikacije ili eventualno instalira neke apolikacije za pracenje (uposlenika, supruznika, partnera) i sl.

Ne vidim daans koju bi konkretnu svrhu imao da se upustas u sve to. Posljednje verzije Jaila su bile semi tethered.... izgubis JB svaskim restartom ili gasenjem uredjaja.
21.01.2021 | 15:53
Ad. 1 Većina aplikacija radi i na jailbreak-anom iPhonu, ali postoje i aplikacije koje mogu detektirati jailbrake, i one ne rade. Isto tako postoje i aplikacije koje mogu zavarati ove aplikacije (uglavnom bankarske) i natjerati ih da ipak rade. Ja sam svojevremno imao jailbreak na iOS 13 i tadašnja bankarska aplikacije OTP banke je uredno radila.

Ad. 2 Utjecaj na bateriju je uglavnom neznatan, mada potrošnja baterije može porasti ako instaliraš puno utility-a koji se vrte u pozadini. Ja nisam primjetio neki veliki porast u potršnji baterije dok sam imao jailbreak na iPhonu.

Ad. 3 Određene aplikacije, ili kombinacija aplikacija može utjecati na stabilnost sustava, sve je to stvar sreće, odnosno tvojih osobnih preferencija (koje utility-e želiš instalirati, i da li su međusobno kompatiblini). Uglavnom se ta nestabilsnot manifestira neposredno nakon instalacije aplikacije, pa problm lako "riješiš" deinstalacijom iste.

Ad. 4 Trenutno još ne postoji stabilan jailbreak za iPhone noviji od 7 na iOS 14, a i ovo što postoji je, kao što je rekao drlovric, semi-tethered, što znači da nakon svakog restarta (ili gašenja-palajenja) uređaja, moraš ponovo napraviti jailbreak proceduru, pri tome ne gubiš utilitye koje si instalirao, nego se nakon ponovnog jailbreaka uređaj vraća u isto stanje kao prije gašenja (restarta).
23.01.2021 | 18:59
Zahvaljujem na odgovorima. Cekam da izadje 14.4 jailbreak, pa cu onda probati. Ako ne valja, lako se vratim.
23.01.2021 | 20:23
Pa što jednostavno ne uzmeš telefon na Androidu?
Riješiti ćeš se "zatvora iOS-a".
23.01.2021 | 21:12
Da, povratak je lagan, samo ugasiš-upališ mobitel.

Mada neke stvari mogu i ostati. Kod mene npr. ne radi OTA upadate (update direktno sa iPhone-a), tj. javlja grešku kod provjere update, iako sam uredno upgrade-ao mobitel preko PC-a (sa 3uTools aplikacijom) već dva puta.
Možda bi clean install to riješio, ali nije mi se dalo čekati 2-3 dana dok vrati sve podatke i updatea (instalira) sve aplikacije.
23.01.2021 | 23:33
Nisam to nikada niti pokušavao - jer jednostavno nisam imao potrebe. Meni se čini samo kao nepotrebna komplikacija koja ne vrijedi te novostečene "slobode" u ovom slučaju. Kolega mi se time zezao, ali na starijim generacijama iOS-a i to je radilo, ali koliko sam pratio kako idu nove verzije sve je teže i s više komplikacija.

Moj savjet - nije vrijedno, tko želi otvoren sustav neka uzme Android.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
29.05.2021 | 12:26
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.
29.05.2021 | 21:09
overtherainbow kaže:
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.

Slažem se sa tobom, ali imam jedan primjer gdje Koliko znam nema drugog rješenja.

Naime imam Eye-Fi SD karticu za svoj fotoaparat koja WiFi putem prebacuje u album slike.

Platio karticu i instalirao aplikaciju sa App store-a prije par godina. Neke perepetije dosle jedna firma kupila Eye Fi pa druga i uglavnom podrška prestala.
App store povukao aplikaciju i više se ne može instalirati. Jedini nacin jailbrake pa sa "loših" stranica povući aplikaciju i koristiti.

Ima li jos koja druga opcija?

P.S

Na iPadu imam Shuttersnitch koji placam godisnje i podržava transfer, ali kupiti za svaki iOS uređaj je malo previše. Original aplikacija se mogla skinuti neograničeno puta.
30.05.2021 | 07:47
Zasto kupiti za svaki uredjaj kad mozes ukljuciti djeljenje unutar obitelji. 4 ili 6 uredjaja podrzava.
Ovo s EyeFi ne razumijem, prijenos je dosta spor. Trebao si kupiti SD card citac i ustekati ga u telefon/ipad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 28 minuta
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, FI4, jmirakul, m@xym, Maxxy, Piko, Riba, zoranowsky, Anonimci (423)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO