21.01.2021 | 15:53
Ad. 1 Većina aplikacija radi i na jailbreak-anom iPhonu, ali postoje i aplikacije koje mogu detektirati jailbrake, i one ne rade. Isto tako postoje i aplikacije koje mogu zavarati ove aplikacije (uglavnom bankarske) i natjerati ih da ipak rade. Ja sam svojevremno imao jailbreak na iOS 13 i tadašnja bankarska aplikacije OTP banke je uredno radila.
Ad. 2 Utjecaj na bateriju je uglavnom neznatan, mada potrošnja baterije može porasti ako instaliraš puno utility-a koji se vrte u pozadini. Ja nisam primjetio neki veliki porast u potršnji baterije dok sam imao jailbreak na iPhonu.
Ad. 3 Određene aplikacije, ili kombinacija aplikacija može utjecati na stabilnost sustava, sve je to stvar sreće, odnosno tvojih osobnih preferencija (koje utility-e želiš instalirati, i da li su međusobno kompatiblini). Uglavnom se ta nestabilsnot manifestira neposredno nakon instalacije aplikacije, pa problm lako "riješiš" deinstalacijom iste.
Ad. 4 Trenutno još ne postoji stabilan jailbreak za iPhone noviji od 7 na iOS 14, a i ovo što postoji je, kao što je rekao drlovric, semi-tethered, što znači da nakon svakog restarta (ili gašenja-palajenja) uređaja, moraš ponovo napraviti jailbreak proceduru, pri tome ne gubiš utilitye koje si instalirao, nego se nakon ponovnog jailbreaka uređaj vraća u isto stanje kao prije gašenja (restarta).