HEIC, Windows, import, export..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HEIC, Windows, import, export..

17.10.2022 | 11:34
Pozdrav, imam jedan neobičan problem sa iPhone 8+ na kojem pucaju razgovori, bilo FT, bilo klasično uspostavljeni, bilo WApp audio razgovori i sl.. ponekad radi ponekad pucaju i razgovori traju od 01 sek do 10 sek. Ako prođe 10 sek onda i potraje ali nije garancija da neće puknut nakon 3 min razgovora.
Anyway, pokušao sam sa čistim installom (Set up as new phone) i izgleda da razgovori ne pucaju, da je nešto do iOSa. Htio bih napomenuti da je iPhone bio na zamjeni baterije i zvučnika (stara baterija 77% bila i zvučnici su krčali, kao da pucketaju). Nakon zamjene se to dešava. Bili smo mijenjali SIM karticu, dali su nam novu, pokušao sam i resetirati network postavke, stavio tu SIM karticu u iPhone 11 i ne pucaju razgovori. iPhone 8+ je prvo bio na 15.7 a onda je sada na 16.0.3.
I onda sam probao sa time da postavim iPhone kao nov, bez vraćanja kopije iz iTunesa.

Ono što me sada muči jest ako backupiram slike na Win mašinu, mediji budu u HEIC AAE i MOV formatu. Odabrao sam da budu u original u kod prijenosa. Mene intresira mogu li se ti backupirani (kopirani) mediji importati u iPhone natrag (kako, kroz iTunes, jel možda na ovaj način www.easeus.com/images/en/screenshot/mobimover/itunes-photos.png )
Te hoće li slike biti vidljive u iPhoneu jednom kada se na taj način importiraju? Zajedno sa AAE fileom (znam da u njemu dodatni opis fotografije pa tako i portretni efekt i ostalo)?
Također, znam da slike neće biti u Camera Roll već u Imported ali to mi je manje bitno.

Puno hvala na odgovorima.

p.s. nadam se da će se stvarno riješiti problem pucanja poziv sa friškim installom. Samo ću morati posjetiti banke radi mTokena :/
17.10.2022 | 12:12
Slike i video koji su na na PC-u prebaci putem web aplikacije iCloud u "oblak", i zatim ih preuzmi sa iCloud-a na iPhone. S time da slike idu u "Photos", a video ćeš možda morati skinuti u neku posebnu mapu, ovisno o formatu, mislim da "Photos" ne podržava sve vrste video formata.
17.10.2022 | 13:35
Da, to mi je palo napamet ali imam ograničenje od 5GB na iCloudu Driveu dok je na samom uređaju cca 15GB fotki i nekih 4GB videa. Ili misliš da to onda u 3-4 tranše uploadam preko weba (na iCloud/Photos) pa skinem na iPhone? Ahaaaa, sad vidim poteškoću.. Skopirao sam sa iPhonea na HDD u originalnom formatu (HEIC...) jer mi puca transfer ako odaberem Automatic tj da pretvara u JPG. I sada vidim da mi ne daje upload na iCloud Fotografije/Photos HEIC slike, samo JPG (JPEG), tako da ni to nije opcija.
17.10.2022 | 16:03
Možda da platiš 1 mjesc 50GB da to odradiš i onda se odjaviš?
Košta 8kn.
17.10.2022 | 16:14
Ali ne mogu prenijeti HEIC fajlove nego samo JPG a kada kopiram slike iz iPhone-a na laptop onda mi puca prijenos ako je JPG odabran u postavkama iOSa.
17.10.2022 | 16:30
Koristeći PC, u mapi "Datoteke" na iCloud-u izradi novu mapu, npr. naziva "HEIC video", i tada u nju napravi upload tih videa sa PC-a.
17.10.2022 | 19:05
A cemu uopce komplikacije s PCom, zasto ne bi jednostavno: Platis za 50GB > ukljucis iCloud Photo Library na telefonu > pricekas da se sve slike uploadaju > ides na Erase all content and settings i postavis telefon As new > logiras se u iCloud ukljucis iCloud Photo Library > izaberes Download and Keep Originals > pricekas da se sve downlada > iskljucis iCloud Photo Library > i na kraju mozes i odma downgrade iCloud storage na besplatnih 5GB i jos dobijes i prorated refund onog €1 sto si platio.
17.10.2022 | 20:57
Hm, da. Mogao bih. Samo sam sada postavio As New (i bančine aplikacije i restorao sve app i njihove fileove..). Al dobro, slike su isto važne.. Mogu opet vratiti image kroz iTunes (nego kako drugačije) i kad se vrati sve onda ovako kako si napisao. Za koliko je vremena aktivno tih 50GB? Jel to instant ili moram čekati da im sjedne lova? Cca dan dva? Jer sa tim imageom je nešto korumpirano u iOSu i vjerujem da radi toga pucaju pozivi.
17.10.2022 | 21:14
Ako sam dobro pročitao iCloud+ opciju, mogu aktivirati/platiti i onda taj drugi mobitel (mamin) dodati kroz Family Sharing. I kad obavim ovo kemijanje sa slikama (trebati će mi cca 2-3 sata sa mojim uploadom za tih cca 20GB i nešto manje za download) otkažem iCloud+. Jel to netko već to radio? Nije mi baš drago tako “iskorištavati” uslugu (platiš pa tražiš refund) a opet 50GB mi je malo za mamu i mene tj naše potrebe. Ja imam cca 80GB a ona cca 20GB. Ali za ovaj slučaj će morati poslužiti. Hvala svima. Ostaje mi još jedno poslijepodne u resetiranju i restoranju iPhonea.
17.10.2022 | 21:19
Mislim da je 50GB premalo za danasnje potrebe, pogotovo za obiteljsko dijeljenje.

Ja svoj iCloud 200GB placam 2-3$ mjesecno. Nije valjda da je to cifra koja bi bilo kome predstavljala financijski teret Nije uopce vrijedno kemijanja i zezanja oko svega toga.

Tih 200GB mi sluzi za sve backupe mojih iOS uredjaja, plus supruga i kcerka.

Osim toga to nam je poslovni iCloud (greska velika, trebao sam uzeto Dropbox ili Google Drive ali druga prica) za sve poslovne dokumente. Tri ureda na tri kontinenta.

I to sve radi servis koji kosta $3
19.10.2022 | 06:13
Songoku, it is done. Sve je obavljeno na način kako si ti opisao i izgleda da će sve biti u redu. Trebalo mi je pola dana da sve što imam. Hvala!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 53 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO