iOS 16.4 vriieme
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 16.4 vriieme

05.04.2023 | 06:08
Očekujem skori update jer mi prognoza i vrijeme opasno šteka zadnjih dana....
Nadam se da nisam jedini s ovim problemima (iPhone 12).
05.04.2023 | 06:11
Isti problem u zadnjih 7-8 dana
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.04.2023 | 06:36
Isto. Isti uređaj.

Pripisujem ovome:

www.apple.com/support/systemstatus/
05.04.2023 | 08:13
Isti problem, na iPhone 12. Ali evo nešto više o tome…

www.macworld.com/article/1682239/weather...g-system-issues.html

Apple je izgleda počeo štekati sa servisima, nedavno je bio Apple Music isto u banani.
05.04.2023 | 09:09
Zar netko zaista nalazi tu aplikaciju korisnom? Meni je ona govance, isto kao i Maps. Od početka, pa nadalje i ne nadam se da ću doživjeti da postane upotrebljiva.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.04.2023 | 11:39
Daddo kaže:
Isto. Isti uređaj.

Pripisujem ovome:

www.apple.com/support/systemstatus/

Citiram samog sebe - proradilo je u 11:08 samo od sebe (dakle očito je bilo do servisa).
05.04.2023 | 11:40
Ja koristim još Weather+ i Windy.
@smayoo A što ti je konkretno neupotrebljivo kod Weather aplikacije, a da se tiče podataka?
05.04.2023 | 14:02
smayoo kaže:
Zar netko zaista nalazi tu aplikaciju korisnom? Meni je ona govance, isto kao i Maps. Od početka, pa nadalje i ne nadam se da ću doživjeti da postane upotrebljiva.

Weather je od nedavno potpuno izmijenjen, Apple je kupio Dark Sky i implementirao ga. U odnosu na stari Weather pogonjen Yahoom (!) ovaj je space shuttle. Brijem da ga nisi vidio jer još furaš stari iOS?

A što Mapsu fali? Poprilično su se popravili i zamalo pa stigli Googleov Maps. Transit je super koristan u tuđem gradu. Jedina zamjerka AMaps u nas mi je što nekad ne prepoznaju ulicu, npr. napišem Šenoina, on ne zna gdje je to, dok Augusta Šenoa nađe odmah. GMaps nema problem s time...
05.04.2023 | 16:02
Vjerojatno ima neku verziju iz kamenog soba.
Ova zadnja verzija mi je baš ok, eto osim ovoga što je tu i tamo nedostupna zadnjih dana
05.04.2023 | 21:22
Hja... stock weather aplikacija mi stoji u folderu "Govna" otkad su je napravili (još dok se nije moglo stock aplikacije obrisati). Osim što je bila jedna te ista prognoza za npr. Delnice, Mali Lošinj, Rijeku i Rovinj , ne znam što bih još morao navesti da takvu meteo aplikaciju legitimno proglasim govancetom. E, sad, Vanjuška, ako kažeš da su kompletno promijenili platformu pa da koriste neki sasvim drugi engine, bacit ću pogled opet. Jednom. Kad je učine upotrebljivom (jer trenutno, koliko čitam - nije ).

Maps koristim katkad, ne direktno, nego zato što car play potegne Maps umjesto moje defaultne aplikacije za navigaciju kad mi netko pošalje lokaciju u Viber ili Whatsapp, ili npr. odaberem bankomat iz mZaba aplikacije i sl. Možda nekom u nekoj Njemačkoj ili Francuskoj to sve radi besprijekorno. U Hrvatskoj je za q... Gura u jednosmjerne ulice, ili skretanje lijevo gdje se ne smije. Ima jedan nadvožnjak preko ZG obilaznice (Sv. Klara) odakle bi on mrtav-hladan da skrenem lijevo na obilaznicu , kućni brojevi su prečesto jako pogrešno upiknuti (tipično, nagađa da je parni broj točno nasuprot bliskog neparnog, a u naravi je 500 m dalje) i tako... Karta koju koristi je užasno neupotrebljiva. Možda nekom u dokolici to izgleda OK, ali... Osim toga, puno prečesto se zaglavi i zablesavi pa po pola minute ne ažurira ni poziciju, ni prikaz, ni upute, pa ti nagađaj je li to sad to skretanje koje je bilo najavljeno, ili ono iduće... Kraće opisano - govance.

EDIT:
iOS je 16.3.1

EDIT2:
E, da, sjećam se da je weather dosta davno bio do bola usran jer je masa toponima po Hrvatskoj bila imenovana nekim arhaičnim tuđicama. Rijeka je bila Fluss Sankt Veit ili tako nekako. Srednjevjekovno njemačko ime. Ali dobro, to nije više bitno, popravili su odavno.
06.04.2023 | 10:47
Imao sam priliku vidjeti preview nove verzije Apple mapa, 3D prikaz zgrada, puno puno točniji prikaz svega, na križanjima označeni semafori (ali mislim samo u navigaciji a ne kao kod Google mapa, da su vidljive kao buhice ali opet su tamo semafori).. i tako.. živi bili pa vidjeli kad će to u produkciju. i.postimg.cc/FhQ15zC0/4-C897887-E327-4-C...-27-D9-A16-ADC67.png
Na webu sam našao ovo: www.justinobeirne.com/new-apple-maps-expansion-18
A što se tiče Weathera, meni ok, živim u Zagrebu i relativno je točan. Imam prijatelje u Torontu i Rotterdamu i kada gledam kod njih vrijeme/prognozu, puno je detaljnija i više informacija ima.
Meni ok, iako koristim i druge webservise, ponajprije meteo.arso.gov.si/uploads/meteo/app/inca/?par=si0zm i slično.
06.04.2023 | 12:21
smayoo kaže:
Rijeka je bila Fluss Sankt Veit ili tako nekako. Srednjevjekovno njemačko ime. Ali dobro, to nije više bitno, popravili su odavno.

Ma da?

Meni je jednom davno (od iPhone 3GS pa na dalje - ne pamtim točno kad) nudio Fiume, Croazia. U tražilici napišem "Rije" i on već nudi Fiume. Na kraju sam to izabrao jer nije bilo Rijeke. To se u nekom trenu sredilo.

A što se Mapa tiče, zaista su Apple mape u nekim stvarima bolje ali pronaći neku ulicu je uvijek neusporedivo veća gnjavaža nego u Google mapama. Sve te ulice koje zovemo skraćeno, poput Mažuranićev trg (iako je Trg Mažuranića odnosno Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića) i kombinacije poput toga.

Npr. Perkovčeva ulica u Zagrebu, tam gdje je stomatologija, kad sam prvi put tražio tu ulicu prije 5-6 godina Apple me htio odvesti u Samobor ili Zaprešić. Sad sam za probu ukucao, ne nudi ništa.
06.04.2023 | 14:02
Ukucaš li "Perkovč" nudi kao prvi rezultat Ulica Ivana Perkovca, što je točno. Ali osobno nisam (do sada) ni znao da je to puno ime ulice, uvijek mi je bila Perkovčeva.
Ali rade Apple Maps dobro, ali ima još 4 identične ulice (look at mr.popular!) u drugim mjestima uz Zagreb. Po meni napreduju. Samo čekam taj update koji sam vidio na jedan dan i onda nestalo
06.04.2023 | 19:06
9to5mac.com/2023/04/06/apple-weather-app-down-again/

A Perkovčeva, da. Mislim da sam i danas ukucao cijeli naziv pa tek onda pogledao što se nudi. Već na "Perkov" nudi ispravnu ulicu.
06.04.2023 | 23:30
Vrhunska stvar je da Apple mape prebacuju rutu prilikom navigacije u vožnji na Apple watch, pa on pokazuje i javlja sve što treba. Veliki minus je da Apple navigacija nema implementiran hrvatski jezik.
07.04.2023 | 05:27
smayoo kaže:

Potpisujem. Ako ti to nešto znači klikni palac gore! Nisi dugo?
07.04.2023 | 06:39
Nisam. Oprosti. Evo sad.
07.04.2023 | 07:36
smayoo kaže:
Nisam. Oprosti. Evo sad.

Hvala dragi moj Emile.
07.04.2023 | 07:40
@smayoo Evo novih mapa, da sam prije spomenuo, prije bi došle Radujte se narodi!
07.04.2023 | 19:06
tino1 kaže:
smayoo kaže:
Nisam. Oprosti. Evo sad.

Hvala dragi moj Emile.

Ma, kad mi tako lijepo zahvaljuješ, evo ti još jedan! :*
08.04.2023 | 14:22
Ja za voznju 95% koristim Waze. Javlja real time kamere, policiju, nezgode, probleme na cesti...

Kupio sam onaj wireless adapter koji bezicno spoji iPhone na Apple Car. Jako zgodno i bezbolno rjesenje. Waze + YT Music i vozi Misko, a mobitel ne vadis iz dzepa

Kada idem u Srbiju gdje nemam mobilni internet koristim Google Maps (snimim offline) i to radi skroz OK.

Apple Mape sam probao nekada kada su tek izasle, to je bio debakl i nisam nikada vise. Taman cu malo istestirati progres u narednom periodu. Vjerujem da su ih popeglali u neko pristojno korisnicko iskustvo.

U autu imam ugradjenu navigaciju koju skoro nikada ne koristim. Ironija je da mi upaljena na virtualnom kokpitu cijelo vrijeme dok vozim, jer eto kao pratim cestu ispred sebe. Da barem neku korist imam od te nadoplate

IMG_ABFDA0F3F31F-1.jpeg
06.09.2024 | 16:22
Čuo sam neku grmljavinu u daljini pa sam bacio pogled kroz prozor, sunčano, malo vjetar puše.

Pogledam na jedan telefon, veli poluoblačno, bacim na drugi, grmljavina i kiša.

Weather aplikacija u kompu isto tvrdi da nije dobro, grmi i sijeva. Pogledam opet kroz prozor...

Mislim da je sve to postalo poluupotrebljivo. Hodam okolo sa dva ili tri mobitela i pošto svaki vrti drugi iOS tako i prikazuje drukčije vrijeme. Kakve veze ima verzija sistema? Zagreb je Zagreb, moja lokacija je ista makar koristio 10 godina stari mob, što i nije nemoguće jer imam doma 5s koji još uvijek radi.

Koju aplikaciju za vrijeme koristite i ima li vrijeme kod vas veze sa verzijom aplikacije / sistema?

IMG_2722.JPG
06.09.2024 | 16:32
nisam previse koristio te weather aplikacije, ali moj prijatelj biciklista se kune u neku norvesku aplikaciju 'YR.no', kaze da nema omasaja kod njih.

apps.apple.com/rs/app/yr-no/id490989206
06.09.2024 | 16:51
Instalirao sam Norvežane. Kažu da je oblačno i 24º.

U međuvremenu je iPhone X odlučio da je 18º i da lije kiša. Prije pola sata isti telefon je tvrdio da je 28º. Vani je i dalje ok, nema kiše, ne grmi.

Komp veli da je 26º, pretežno oblačno, što mi je u ovom trenu najrealnije ali tako je bilo i prije pola sata kad je tvrdio da grmi i sijeva.

Izgleda da se moram pomiriti sa svime ili si doma instalirati mini meteo stanicu.

IMG_2725.JPG
07.09.2024 | 07:19
Pošto sad gledam okolo weather stranice naletio sam i na ovaj članak:

Mediterranean marine heatwave forecast to result in massive autumn rainfall across central Europe through mid-September

Mediteran je opako vruć, negdje 6 stupnjeva iznad nekadašnjih prosjeka, sjeverozapadna Afrika je vruća ali pošto je Atlantik isto jako topao, one oluje što uvijek krajem ljeta idu prema Americi - Floridi i Karibima - su sad krenule na jug i na Saharu te će dio Sahare prolistati i zazeleniti a onda će vlažni zrak na sjever pa kad se zagrije iznda Sredozemlja ide na nas. Tako nekako.

Sutra:

> Conditions will deteriorate by mid-Sunday across North Italy, and an unstable airmass will be encountered. Severe thunderstorms will likely spread east overnight Sunday into Monday towards the Adriatic Sea and the Balkan peninsula.

> These storms are expected to bring intense rainfall, severe winds, flash floods, and possibly tornadoes along the coasts of Ligurian Bay and northern Adriatic.

Onda slijedeći petak:

> This means the second system could bring even more rainfall to northern Italy, Austria, Slovenia, and Croatia late next week. History tells us these events are of great concern and should be closely monitored for potential flooding.
07.09.2024 | 11:43
Po Hrvatskoj koristim HRT Meteo aplikaciju. Po mom iskustvu je najmanje netočna (gotovo uvijek je točna, samo je pitanje trenutka ±6h). Spomenuta norveška aplikacija je također popularna među ljudima koje znam. Mene je baš onako... junački zajebala dvaput. Jednom u Austriji, jednom u Italiji. Po Hrvatskoj sam jedno vrijeme uspoređivao, nije nikad pogodila, a da je HRT Meteo promašila, a obratno je bilo jednom ili dvaput.
Za izvan HR koristim "Vrijeme&Radar" aplikaciju (izvor podataka je njemački WetterOnline). Do sad mi je bila 100% točna po Njemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj i Češkoj.
07.09.2024 | 14:01
Lako za to što Vas aplikacija shebe, ali mene je jednom naguz*o Zoran Vakula,... gledam prognozu na kraju dnevnika i Vakula kaže nešto u stilu: "Sutra dolazi do promijene vremena, jutarnja temperatura oko 12°C, dnevna koji stupanj više,..." i spremim si ja odjeću za drugi dan jer sam cijelo prijepodne morao provesti vani na terenu s dosta kretanja pa rekoh neću ništa debelo da mi ne bude prevruće, probudim se ujutro, usput bacim oko na parking, auto mi malo sumnjivo izgleda ali dobro, 15-ak minuta kasnije izađem iz zgrade kad ono stvarno oko 12°C ali u minusu ,... lik ili nije vidio minus ispred 12 kad je čitao prognozu s blesimetra ili je netko zaboravio napisati minus.
07.09.2024 | 14:34
Ajjjj....
08.09.2024 | 09:55
Vakula, doslovce njegove riječi "U zapadnim predjelima mogućnost oborina tijekom kraja dana, a možda i bez oborina" ?!?
  • Air
  • Korisnik
  • 70
08.09.2024 | 11:45
drpongrac23 kaže:
Vakula, doslovce njegove riječi "U zapadnim predjelima mogućnost oborina tijekom kraja dana, a možda i bez oborina" ?!?

I tu rečenicu je smišljao cijeli dan za večernji dnevnik!?!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 35 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO