05.04.2023 | 21:22
Hja... stock weather aplikacija mi stoji u folderu "Govna" otkad su je napravili (još dok se nije moglo stock aplikacije obrisati). Osim što je bila jedna te ista prognoza za npr. Delnice, Mali Lošinj, Rijeku i Rovinj
, ne znam što bih još morao navesti da takvu meteo aplikaciju legitimno proglasim govancetom. E, sad, Vanjuška, ako kažeš da su kompletno promijenili platformu pa da koriste neki sasvim drugi engine, bacit ću pogled opet. Jednom. Kad je učine upotrebljivom (jer trenutno, koliko čitam - nije
).
Maps koristim katkad, ne direktno, nego zato što car play potegne Maps umjesto moje defaultne aplikacije za navigaciju kad mi netko pošalje lokaciju u Viber ili Whatsapp, ili npr. odaberem bankomat iz mZaba aplikacije i sl. Možda nekom u nekoj Njemačkoj ili Francuskoj to sve radi besprijekorno. U Hrvatskoj je za q... Gura u jednosmjerne ulice, ili skretanje lijevo gdje se ne smije. Ima jedan nadvožnjak preko ZG obilaznice (Sv. Klara) odakle bi on mrtav-hladan da skrenem lijevo na obilaznicu
, kućni brojevi su prečesto jako pogrešno upiknuti (tipično, nagađa da je parni broj točno nasuprot bliskog neparnog, a u naravi je 500 m dalje) i tako... Karta koju koristi je užasno neupotrebljiva. Možda nekom u dokolici to izgleda OK, ali...
Osim toga, puno prečesto se zaglavi i zablesavi pa po pola minute ne ažurira ni poziciju, ni prikaz, ni upute, pa ti nagađaj je li to sad to skretanje koje je bilo najavljeno, ili ono iduće... Kraće opisano - govance.
EDIT:
iOS je 16.3.1
EDIT2:
E, da, sjećam se da je weather dosta davno bio do bola usran jer je masa toponima po Hrvatskoj bila imenovana nekim arhaičnim tuđicama. Rijeka je bila Fluss Sankt Veit ili tako nekako. Srednjevjekovno njemačko ime.
Ali dobro, to nije više bitno, popravili su odavno.