Spotify/Epic presuda --> iphone bez reklama?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotify/Epic presuda --> iphone bez reklama?

• kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 19:00
Ako sam dobro razumio, druge trgovine aplikacijama dolaze na ios zajedno s ios17.4.

Znači li to da konačno možemo sanjati o safariju bez reklama?
08.03.2024 | 19:26
Već sad (sa 17.4) imaš Brave, koji ti omogućava surfanje (i mobilni YouTube) bez reklama, i možeš ga postaviti kao defaultni program za hiperlinkove.
08.03.2024 | 19:55
Mislim da je safari bez reklama san koji je vec dosanjan. App store je pun ad blockera, ja npr koristim wipr.
  • kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 20:14
Hvala, brave se čini odličan. wipr se plaća, pa ću s tim radije pričekati nakon liberalizacije. zašto dati appleu, ako ne moraš
08.03.2024 | 20:20
Brave radi super na PC-u, a možeš ga i sinkronizirati sa Brave-om na iPhone-u.
08.03.2024 | 20:22
kupus kaže:
Hvala, brave se čini odličan. wipr se plaća, pa ću s tim radije pričekati nakon liberalizacije. zašto dati appleu, ako ne moraš

Sta bi to bilo "liberalizacija"?

Piratske app na iPhone?
  • kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 20:31
Nisam mislio na to, već na činjenicu da će izdavač wipra nakon liberalizacije moći prodavati isti taj wipr na svom siteu (ili svom storeu), te će svih 2 dolara ići njemu.
08.03.2024 | 21:54
I onda ce se programi bez kontrole moci instalirati na telefon i naseliti maliciozni kod a EU ce moci na svaki telefon ugraditi sto god hoce mimo Applea.
Ovo nije liberalizacija, vec porobljavanje.
Zasto korisnici ne mogu odluciti zele li ili ne zele “liberalizaciju”?
Ovo je cisti komunizam, briselski seronje odlucuju sto je dobro za nas, a u stvari znamo da ih nije briga osim za vlastitu guzicu.
08.03.2024 | 21:59
Ti si bas nesto gadno pobrkao.
08.03.2024 | 22:01
Zar će zabraniti korisnicima da i dalje instaliraju aplikacije preko App Storea ako to žele?
08.03.2024 | 22:06
jura22 kaže:
I onda ce se programi bez kontrole moci instalirati na telefon i naseliti maliciozni kod a EU ce moci na svaki telefon ugraditi sto god hoce mimo Applea.
Ovo nije liberalizacija, vec porobljavanje.
Zasto korisnici ne mogu odluciti zele li ili ne zele “liberalizaciju”?
Ovo je cisti komunizam, briselski seronje odlucuju sto je dobro za nas, a u stvari znamo da ih nije briga osim za vlastitu guzicu.

@jura22 Pa nitko te ne tjera da instaliraš sa tih non-apple storea, i dalje će postojati AppStore. Sve čisto.
09.03.2024 | 05:39
@Yonkis, ne tjera mene, ali sada ce biti lakse ugurati programe u telefon koje ne zelis.
Piratskih programa ce biti more.

Apple je prijetnja, dok je prekomjerna kupnja cjepiva humanitarni cin.
09.03.2024 | 12:13
Ljudi mislim da ste malo pobrkali stvari. Ako sam dobro ispratio Apple i dalje nece dozvoliti sideloading, znaci nista od instaliranja aplikacija direkt sa neke web stranice. Developeri ce samo moci prodavati pretplate i slicno (tzv. In-app purchase) na svojoj web stranici i 3rd party stranama.
Ono sto ce Apple dozvoliti (zapravo mora, ne da hoce) je 3rd party app store. A i za to su stavili toliko zahtjevne uvjete da imam osjecaj da ce proci godine prije nego se prvi takav app store pojavi.
09.03.2024 | 13:48
Prvi alternativni AppStore za iOS je već najavljen: SetApp od MacPaw-a
09.03.2024 | 15:42
Program je potencialno opasan ako moze uci u telefon mimo Apple provjere.
Vidjeti cemo da li ce biti tako ili ce staviti ogranicenje i platiti globu.
09.03.2024 | 15:58
m@xym kaže:
Prvi alternativni AppStore za iOS je već najavljen: SetApp od MacPaw-a

Da li to znači da će, recimo KODI moći biti ponuđen u tom Store-u? I da ćemo ga normalno moći instalirati i koristiti? (kodi sam uzeo za primjer)

Hoće li i TVOS dobiti mogućnost alternativnog Store-a?
09.03.2024 | 18:10
Drago mi je za SetApp, ali to nije alternativni AppStore.
Kao prvo oni samo nude aplikacije koje imaju u svojoj pretati. Tehnicki mozda bi to i mogli nazvati AppStore sa subscription only modelom, ali meni osobno to nije to.
A kao drugo, sa tehnicke strane to nije alternativni AppStore, ne mogu 100% tvrditi jer nisam nigdje uspio naci neki “whitepaper”, ali po opisu i uputama sa njihove stranice meni se tu cini da samo koriste neki od novih API-ja za alternativne payment methods ili nesto slicno.
09.03.2024 | 19:03
Nije ovo što Jura kaže bez vraga, naime Apple je već imao prve pravne borbe sa sustavom u Velikoj Britaniji gdje su tražili od njih da dozvole instalaciju (ili čak da dolazi preinstalirano) neki njihov vladin softver, znači totalno neka Big Brother spika. Apple je, koliko pratim, s odvjetnicima to zaustavio za sada, ali očigledno postoji takav tip pritiska.

Jesam za otvorenost, ali treba biti oprezan.
09.03.2024 | 20:05
Puni ljudi je na telefone u koroni instaliralo onaj program za kovid potvrdu. Svasta se dalo kroz njega uvaliti u telefon i svasta iz telefona izvuci.
09.03.2024 | 20:34
@Zdravac,

Ne znam za detalje, ali aplikacije će svakako morati ispunjavati određene kriterije postavljene od strane Apple-a i vjerojatno će moći koristiti samo službene API-je (bez "kemijanja" kojim bi se mogli zaobići sigurnosni protokoli OS-a).

Pri tome, naravno, Apple neće biti odgovoran ako aplikacija ne radi kako treba, a isto tako, te aplikacije neće moći koristiti neke od iOS pogodnosti (koje su implementirane kroz AppStore) kao npr. Family Sharing.

O nekakvim piratskim aplikacijama (plaćenim aplikacijama sa službenog AppStore ponuđenim bez plaćanja) ili raznim utility aplikacijama za koje je potreban jailbrake, svakako nema ni govora.
  • kupus
  • Posjetitelj
10.03.2024 | 18:52
Sve si rekao zabac, ta aplikacija je bila na storeu. Isto tako, bila je i velika "afera" s 3rd-party weather appom ne-toliko davno, znači taj argument ti ne stoji.

Ovo sto je maksimilijan napisao ima smisla, takvo što i ja očekujem. Plus ono standardno, ako hoćeš i na našem storeu, onda cijena mora biti ista i slične fore.
11.03.2024 | 12:29
Kako sam obiteljski doktor za troubleshootanje iOS/iPadOS i inih Apple stvari u obitelji, sa veseljem iščekujem instalacije sa alternativnih storeova i njihove probleme kako bih se uhvatio u koštac sa tim aplikacijama. Naravno, ovo je bio sarkazam.
Uopće nisam za te druge storeove i instaliranje app sa njih. Pitanje je podrške za te aplikacije i sl.
Kad smo već kod aplikacija a na temu Spotifya, evo jedne (meni odlično odrađene) aplikacije ako je netko zainteresiran: demus.app/ aplikacija koja povlači muziku/videe sa YT (a lyrics sa Genius web stranice) i može se linkati sa YT accountom i LastFM scrobblerom (ako to netko koristi) i ima dobre mogućnosti.
Iskušao sam je pa ako ima ljubitelja slušanja glazbe, može isprobati.
  • kupus
  • Posjetitelj
11.03.2024 | 15:26
Dobar je YT, ali Spotify se plaća radi algoritama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO