FaceTime i iMessage aktivacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

FaceTime i iMessage aktivacija

01.04.2025 | 15:50
Ahem, evo malo teksta.

Htio sam nešto kemijati sa iPhoneima 11 svojih roditelja (mama ima 64GB, tata 128, mama slika ko luda, tata ništa, stoga logično mi je bilo da im zamjenim telefone nakon što napravim enkriptirane backupove).
Elem, ne znam koji je stari password od prijašnjih enkripcija, nisam to dugo radio. Rješenje, je reset svih postavki
Sve divno krasno, backup napravio sa novim passwordima.

Ali.. ali.. nisam još switchao iPhone/backupove po uređajim jer sam primjetio da ne mogu aktivirati FT i iMessage.
Prihvaća Apple account tj e-mail adresu ali za broj telefona samo vrti i na kraju izbaci ništa.
Ostavio bih ja e-mail kao kontakt za iMessage/FT ali njihovi prijatelji imaju samo broj mobitela koji se sada ne može verificirati.

Apple podrška, ukratko, kaže da ostavim isključenu tu opciju na 2 dana i da će se samo od sebe resetirati.
A da to ovisi od providera tj A1.

Zvao A1 i pitam može li se nešto ubrzati po tom pitanju, ako je nešto automatizmom podešeno, onda se može i ubrzati, overrideati, pretpostavljam. Od jednog A1 tehničara sam dobio košaricu, da oni nemaju nadležnost nad appleovim uslugama, kao ni nad Whatsappom i sl.
E da, još jedna stvar, svaki put kad bi "propala" aktivacija broja na iPhoneu, i pokrenoo ponovno, dobijem neki čudan SMS za koji vjerujem bi se trebao pozadinski "loadati" i trigerirati neki pop-up da potvrdim aktivaciju broja telefona i onda se ta potvrda opet preko A1 vrati Appleu i oni dozvole usluge FT/iM.*vidi detalje ovdje*

IMG_7108.PNG

IMG_7109.PNG

IMG_7110.PNG

I sad ja njima objašnjavam, A1 tehničaru/tehničarima, da provjere postoje li neke restrikcije, i oni vide taj SMS da je sa nekim 44 početnim brojem (tako nešto) ali da je sve ispravno. Pitam ih jesu li međunardoni SMS dozvoljeni (jer svi AI chatovi su rekli da može biti do neke blokade), ali ništa.

Ukratko, isključiti ću FT/iM na 2 dana ali čisto sumnjam da će to nešto resetirati. Zašto baš na 2 dana, znam, da budu sigurni da je prošlo 100% jedan cijeli dan tj 24 sata tj da ne upalim nakon 22 sata a ja zaboravio kad sam "isključio" pa aktiviram a nije prošlo 24h
.
Sve mi je to sumnjivo, tko je tu kriv.

Zna li netko više o tom procesu i zašto resetiranje postavki je pošemerilo stvari na oba telefona, jedan je bio na 18.3.2 a drugi na 18.4 tako da nije do verzije. Podaci o mobilnom intenetu tj cellular data, oni MMSC, MMS proxy, APN podaci su svi ostali isti.

*When you first enable iMessage or FaceTime, your iPhone triggers a behind-the-scenes verification step. It sends a silent SMS—meaning you don’t see it in your Messages app—to a specific Apple-managed number, typically an international shortcode (like one in the UK, such as +447786205094, or a US equivalent). This SMS is a handshake: it tells Apple’s servers, “Hey, this phone number is tied to this device, please register it.” Apple’s servers then respond (often via the carrier’s network) to confirm the number is valid and active, completing the activation. If this SMS exchange breaks down, activation stalls—even if you see evidence of an SMS being sent or received (like a charge notification).

- International SMS Restrictions: Many carriers, especially on prepaid plans or in certain regions, restrict international texting by default to prevent unexpected charges. Since Apple’s activation SMS often goes to a number outside your country (e.g., a UK number if you’re in the US or elsewhere), your carrier might block it from being sent or prevent the reply from reaching your phone. You might still see an SMS arrive—or get charged for it—but if the full loop doesn’t complete, activation fails. - ovo mi zvuči kao moguće ali onda bi svi novi korisnici imali problema sa aktivacijom, zar ne?

- Lack of Provisioning: Not all carriers are fully set up to support iMessage and FaceTime activation. This is more common with smaller or regional providers, virtual network operators (MVNOs) like Tracfone or Straight Talk, or in countries where Apple’s services aren’t seamlessly integrated with the telecom infrastructure. The carrier needs to recognize and allow this specific SMS traffic, which isn’t the same as regular texting. If they haven’t provisioned their network for it, the process dies silently. - isto tako, svi bi imali problema sa aktivacijom a kažu da nemaju uopće takvih poziva. Što sam onda ja to napravio sa resetom postavki?

- Network Misconfiguration: Carriers manage complex systems to route SMS traffic. If their SMS gateway is misconfigured or doesn’t recognize Apple’s activation endpoints, the message might get lost or stuck. This can happen during number porting (e.g., switching carriers but keeping your number), where the old and new carriers’ systems haven’t fully synced, leaving your number in limbo for Apple’s purposes. - sve zapravo ukazuje na A1 ali nije moguće da je nešto od ovoga troje?

Zna netko nešto više o ovom procesu i kako to funkcionira?
Da jednostavno nije do neke postavke koja se (on)emogućila sa resetom i sada radi probleme?
Ne znam. Hvala svima na čitanju ovog zida od teksta.
01.04.2025 | 18:30
Pročitao, ali jbg uzalud. Ne znam ti pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 14 minuta
  • Yonkis: Žao mi je svih ljudi koji su kupovali 16 pro seriju zbog “uživanja” u AI. Apple, čekanje da vidiš što će od AI (tuđih) biti te jako koštalo.
  • accom: Evo što se tiče tekst smoothing-a... usporedjujem stare screenshote s novima i stvarno postoji razlika!
  • Yonkis: PSA: nemojte raditi reset svih postavki na iPhoneu (jer nisam znao passw za enkriptirani backup pa je to bilo riješenje) jer nećete moći dodati broj telefona za iMess i FT (barem kod A1)
  • miomika: Radi AI, image playground i ono čišćenje fotki. NE radi: iPhone Mirroring niti call recording
  • Borisone: Nadam se da će EU nagazit Apple da prekine s tim sranjem da im OS izgleda kulturno samo na retina ekranima.
  • Borisone: Možda je kava bila slaba. Provjerim večeras još jednom.
  • accom: @Borisone, može bit! Ujutro me pričekao updated system... al do tvoje "šale" nisem obračao pažnju... teško reči. :)
  • Borisone: Znam da zvuči kao prvoaprilska šala, ali može li netko provjeriti da li i njemu na macOS 15.4 na 1440p monitorima sada tekst izgleda manje nazubljeno nego prije.
  • Borisone: Od sinoć dostupni novi macOS, iOS, ...
  • JOHN: :)
  • Yonkis: @JOHN, evo možeš rentati ulaznicu: [link]
  • JOHN: Ja pokušao. I dva puta izvisio u čekaonici. Vjerojatno ću na drugi koncert
  • Zdravac: Dvije su kod mene (fan pit) :)
  • Zdravac: Jel netko uspio kupiti karte za Thompsona?
  • smayoo: @drpongrac23, evo sam ti je bumpao :)
  • Zdravac: Ja sam baš danas odjavio Apple Music i ostajem vjeran Spotify-u. U 3 mjeseca nisam dvaput koristio Apple Music, jednostavno mi ne treba uz Spotify
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: ...Ako neznaaaaš šta je biilooo...
  • Yonkis: Šta se radi, šta je bilo.. :)
  • drpongrac23: Aj d Smayoo otvori temu "Šta se radi", ja sam je nedavno otvorio, ali uz sve bsvoje algoritme je ne nalazim!!!
  • drpongrac23: Naravno, Apple Music playliste - kod mene sve legalno, oduvijek!!!
  • drpongrac23: Šta radi ekipa?!? ja samo opušteno... Radim playliste, priprema pizze za sina, iščekivanje žene da dođe sa posla... :)
  • smayoo: Nadstrešnica do 20 m2 se može graditi bez projekta i bez dozvole. Za više informacija piši u forum
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO