iOS 6 Wi-Fi problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 6 Wi-Fi problemi

22.09.2012 | 00:40
Mnogi su već prokomentirali da im je iOS 6 "totalno cool", pa ne mogu vjerovati da sam jedan od onoga nesretnoga dijela koji imaju problem.
Koliko vidim, web-stranice pune su žalbi o tzv. iOS 6 Wi-Fi problemu koji se očituje u tome da se ne možete spojiti na Wi-Fi (upišite u tražilicu ključne riječi: iOS 6 Wi-Fi i naći ćete hrpu podataka. CNet čak navodi da je Appleova stranica za prijavu problema pala zbog navale korisnika.)

Vidim da Apple ima problem i s Mapsima.

Doista, zar vojska testera nije mogla tako nešto osnovno uočiti?

Također, svi na prethodnome postu govore da im se iPhone ubrzao i da Safari "leti". Svaki usklik zadovoljstva meni probada srce. Zar sam, opet, jedini koji opaža mjestimična zastajkivanja kod skrolanja gdje ih nikada prije nisam iskusio?

Lekcija naučena: nikada više ne nadograđujem iOS bez prethodnoga utipkavanja i traženja "iOS [broj inačice] issue".

Sva sreća da sam samo jedan uređaj nadogradio, a da na drugome mogu normalno raditi u mirnoj koegzistenciji s iOS 5.1.1.
22.09.2012 | 02:07
Čuo sam da su neki riješili taj problem resetiranjem mrežnih postavki i resetiranjem samog uređaja. Btw. iOS6 sam stavio na "new iPad WiFi" i nemam tih problema.
  • Navigator
  • Posjetitelj
22.09.2012 | 14:22
Fala Bogu, ovaj put radi, ali ne od prve. Trebao sam restore napraviti i izgubio sam sve postavke (i rekorde u ljutim pticama). Nie se moglo iz bachupa potegnuti, pa sam sveručno morao. To mi se desili i s iOS4 (pwticu sam preskočio). Barem baterija dura, a ne kao zadnji put za 2-3sata iscuri.
22.09.2012 | 15:08
Meni na iP4 prošlo i sve ok !
22.09.2012 | 17:50
Hvala na odgovorima, ali prijedlozi ne pomažu. Evo novih spoznaja o problemu, siguran sam da nisam Pale-sam-na-svijetu-sa-svojim-nesretnim-iPhoneom.

Evo detaljnijeg opisa problema:

Imam MetroCARNet, što znači da se moram spojiti prvo na Wi-Fi, a onda na VPN.
SSID vidljiv, vrijeme spajanja na Wi-Fi traje 3-4 sekunde, nakon čega se iPhone *uspije* spojiti, a ikonica koja označava E ili 3G promijeni se u simbol za WLAN. Spojenost traje jednu sekundu, nakon čega se ikonica opet vraća u E ili 3G, te se automatski pojavljulje ekran "Prijava. Dobrodošli u MetroCARNet. Trenutno ste spojeni na Metronet infrastrukturu, molimo izvršiti spajanje na CARNet." (Taj se ekran pojavljuje kada sam spojen na kućni WLAN i pokušavam surfati, a da pritom zaboravim prethodno se spojiti na VPN s CARNetom.)

Na javnome Wi-Fiju sve je u redu! Dakle, nešto se promijenilo s nadogradnjom na iOS 6 da iPhone više ne uspostavlja vezu s mojim routerom. Imam Thomson ST780, firmware 6.2.17.5, spojen na MetroCARNet infrastrukturu. Spajanje se vrši preko WPA2-PSK enkripcije.
Spajanje iPada 2 s iOS 5.1.1 na istu mrežu funkcionira besprijekorno, iPhone 4 s iOS 6 ne funkcionira.
Restartanje iPhonea ne pomaže.
Resetiranje mrežnih postavki ne pomaže.
Prebacivanje na WEP, WPA ili WPA+WPA2 ne pomaže.
Prebacivanje na isključivanje enkripcije ne pomaže.
Prebacivanje HTTP Proxyja iz zadanoga odabira "Isključeno" u "Auto" ne pomaže.

Ne znam trebam li gnjaviti Metronet s molbom da mi nadograde firmware. Oni, logično, odgovaraju da je moja veza dobra, da mogu uspostaviti internet sa svim drugim uređajima, te da je problem u iOS 6. U pravu su. Nisam sačuvao SHSH pa se ne mogu vratiti na stari OS (jednostavno, čovjek nekada počne naivno vjerovati nekome brendu... Sada znam da đavo ne spava ni u Appleu.)

Drugim riječima, iPhone pokušava instantno nakon spajanja na WLAN učitati neku web-stranicu. Na stranim forumima vidim da je riječ o stranici www.apple.com/library/test/success.html za koju mi i dalje nije jasno kojom logikom Apple bez mojega dopuštenja pokušava učitati bilo što, pa makar bilo riječ o testnoj stranici bez sadržaja.

Sada iščekujem Godota ili razmišljam da spojim novi router u bridge modu (samo moram skužiti kako se to radi i koji mi je router podesan za takvu rabotu).
22.09.2012 | 19:54
Ajoj, onda nije problem u iOS6 nego u Metronetu.. i naravno da trebas "gnjaviti" Metronet da naprave update ( pa naravno da ce ti reci da je problem u nekom drugom, a ne u njima...halo?).
Inace , ne volim ovako upadati bez ikakvog razloga/pomoci, ali kako ovo moze biti Apple problem kada ti sve super radi na javnim wifi - jevima... just sayin'.
22.09.2012 | 20:03
Do iOS 6 Metronet je štimao, od iOS 6 više ne. Problem je nastao nadogradnjom, kod Metroneta sve je ostalo isto.
Osim toga, brojni korisnici u svijetu koji su zagušili forume nemaju Metronet.
14.02.2013 | 16:03
Jeli se itko uspio spojit na MetroCarnet ili pronašao rješenje za ovaj problem? Meni na iOS 6.1 i dalje ne radi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 23 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO