22.09.2012 | 17:50
Hvala na odgovorima, ali prijedlozi ne pomažu. Evo novih spoznaja o problemu, siguran sam da nisam Pale-sam-na-svijetu-sa-svojim-nesretnim-iPhoneom.
Evo detaljnijeg opisa problema:
Imam MetroCARNet, što znači da se moram spojiti prvo na Wi-Fi, a onda na VPN.
SSID vidljiv, vrijeme spajanja na Wi-Fi traje 3-4 sekunde, nakon čega se iPhone *uspije* spojiti, a ikonica koja označava E ili 3G promijeni se u simbol za WLAN. Spojenost traje jednu sekundu, nakon čega se ikonica opet vraća u E ili 3G, te se automatski pojavljulje ekran "Prijava. Dobrodošli u MetroCARNet. Trenutno ste spojeni na Metronet infrastrukturu, molimo izvršiti spajanje na CARNet." (Taj se ekran pojavljuje kada sam spojen na kućni WLAN i pokušavam surfati, a da pritom zaboravim prethodno se spojiti na VPN s CARNetom.)
Na javnome Wi-Fiju sve je u redu! Dakle, nešto se promijenilo s nadogradnjom na iOS 6 da iPhone više ne uspostavlja vezu s mojim routerom. Imam Thomson ST780, firmware 6.2.17.5, spojen na MetroCARNet infrastrukturu. Spajanje se vrši preko WPA2-PSK enkripcije.
Spajanje iPada 2 s iOS 5.1.1 na istu mrežu funkcionira besprijekorno, iPhone 4 s iOS 6 ne funkcionira.
Restartanje iPhonea ne pomaže.
Resetiranje mrežnih postavki ne pomaže.
Prebacivanje na WEP, WPA ili WPA+WPA2 ne pomaže.
Prebacivanje na isključivanje enkripcije ne pomaže.
Prebacivanje HTTP Proxyja iz zadanoga odabira "Isključeno" u "Auto" ne pomaže.
Ne znam trebam li gnjaviti Metronet s molbom da mi nadograde firmware. Oni, logično, odgovaraju da je moja veza dobra, da mogu uspostaviti internet sa svim drugim uređajima, te da je problem u iOS 6. U pravu su. Nisam sačuvao SHSH pa se ne mogu vratiti na stari OS (jednostavno, čovjek nekada počne naivno vjerovati nekome brendu... Sada znam da đavo ne spava ni u Appleu.)
Drugim riječima, iPhone pokušava instantno nakon spajanja na WLAN učitati neku web-stranicu. Na stranim forumima vidim da je riječ o stranici
www.apple.com/library/test/success.html za koju mi i dalje nije jasno kojom logikom Apple bez mojega dopuštenja pokušava učitati bilo što, pa makar bilo riječ o testnoj stranici bez sadržaja.
Sada iščekujem Godota ili razmišljam da spojim novi router u bridge modu (samo moram skužiti kako se to radi i koji mi je router podesan za takvu rabotu).