28.02.2013 | 22:32
Upali iTunes na Macu.
Upali iphone/ipad.
Opcija sync over wifi mora biti ukljucena unutar iTunes.
Ako ne nalazi iphone...preko WiFi-ja, onda...
Turn Airport Wifi off na Macu gore desno
Pa odmah turn Airport on na Macu
i iphone bi se trebao pojaviti preko Wifi-ja lijevo u izborniku iTunesa.
Kod mene to uvijek proradi na opisani nacin, a imam iste probleme sa nekoliko uredjaja koje redovito syncam preko WiFi-ja.
Javi kako je proslo.
Sto se tice iCloud syncanja, ako ne govorimo o iCloud backupu, onda mozes skinuti app koji se zove iFiles. U njemu imas opciju linkanja sa Dropbox-om, iCloud.om, Skydrive-om, Google Drive i ostalim cloud servisima.
Ne trebas skidati iWork app-ove, jer su skupi a opet preko njih nemas podrsku za pdf-ove na iphone/ipad uredjaju.
Dovoljno je preko iFiles pospremiti dokumente u iCloud.
Dokumenti koje si na iphone uredjaju tamo pospremio na Mac racunalu se nalaze u folderu Users/User/Library/Mobile documents/~ifiles/Documents koji se promptno kreira pri setup-iranju iCloud accounta unutar aplikacije na uredjaju.
Taj Library ifiles/Documents folder mozes pospremiti kao alias negdje na Mac racunalu da ti je uvijek pri ruci, te svaki dokument koji pospremis u njega biti ce promptno vidljiv na iphone i obratno kao i kod Dropboxa.
Podrzava sve vrste datoteka, pdf, ppt , xls, doc (kao i novije inacice office dokumenata).
Uz to u istoj aplikaciji mozes koristiti i druge cloud servise jednostavno linkajuci ih.