05.03.2013 | 14:04
Trebam, dakle, RTSP player za iPad. Streamovi su MPEG4 ili H.264, s IP videokamera, sve u istom LAN-u, a pristupa im se kroz URL koji izgleda kao ovaj:
rtsp://192.168.1.123:554/live2.sdp
rezolucija svakog streama je podesiva, od nekih 352x288 do 1600x1200, frame rate od 1 do 25 slika u sekundi. Kamere su multistream, dakle može se odvojiti poseban stream namijenjen iPadu, može se staviti rezolucija primjerena pikselaži iPad displaya, i može se staviti frame rate takav da sve radi bez štekanja.
Jedina funkcija je gledanje slike u realnom vremenu. Dakle, ništa snimanje, ništa alarmiranje i sl. Čisto, kad korisnik poželi, da može pogledati živu sliku s kamere.
U tom smislu, ne trebam nikakav specijalizirani videonadzorni program. Običan movie player koji podržava RTSP će biti dovoljno dobar, bitno je samo da
ima mogućnost bookmarkiranja tih url-ova, tako da korisnik ne mora svaki puta utipkavati adresu, nego da može više takvih adresa imati pohranjeno pa da ih poziva iz liste.
Sam stream je, provjereno, prikaziv na iPhoneu 5 (navodim ovo jer znam da iPhone/iPad ne podržavaju prikaz bilo kojeg CODEC-a). Ovo sam provjerio jedinim besplatnim movie playerom kojeg sam našao da podržava RTSP (RockPlayer2). Međutim, ovaj mi player ne odgovara jer nema mogućnost bookmarkiranja RTSP URL-ova. A one koji se plaćaju mi se ne da redom kupovati da bi pronašao onaj koji ima funkcionalnost kakva mi odgovara.
Hvala!