12.11.2013 | 16:38
Možda će ti netko znati odgovoriti za aplikaciju, pričekat ćemo, ja sam ti samo htio objasniti da su Bluetooth handsfree voice calls i Bluetooth audio playback dvije različite stvari, odnosno dva različita protokola te da uređaj mora podržavati protokol da bi ga se za to moglo koristiti. Logično je da slušalica za jedno uho služi za telefoniranje, ali ne i za slušanje glazbe. Za to postoje stereo headphones (također bluetooth). Tako da nije čudno da ti tvoja slušalica uredno radi sa skype, ali da ne možeš slušati glazbu preko nje. Kakvo je to uopće slušanje glazbe na jedan prcvoljak od in-ear slušalice namijenjene telefoniranju? Ona ima frekvencijsku karakteristiku koja pokriva isključivo raspon ljudskog glasa, jer služi telefoniranju, tako da kod slušanja glazbe ne samo da nemaš stereo, nego i gubiš masu frekvencija.
E, sad, shvaćam da je tebi to OK, i da želiš slušati glazbu na takav način, krajnje srozanoj kvaliteti zvuka usprkos. Na Androidu očito postoji aplikacija koja uzme audio i odglumi da je to telefonski razgovor pa ti ga pogura preko bluetootha u uho. Da li postoji i na iOS tako nešto - to ne znam. Ako netko zna, valjda će i napisati.