T-com mail postavke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com mail postavke

13.05.2014 | 14:25
Dali netko zna kako podesiti mail account na ipad mini retina?
Riječ je o t-com računu.
Naime gmail account podešavam bez problema ali t-com nejde pa nejde. Dok recimo t-com složim na iphone bez problema. Jel neki trik sa outgoing mail serverom ili što. Uglavnom poslat neće a primit oče kako kada i događa se da se vrti ona oznaka za korištenje podatkovnog prometa u nedogled. Konekcija na net je preko Bnet-a u 99% slučajeva.
13.05.2014 | 14:38
outgoing smtp ti treba biti preko providera kojeg koristiš na ipadu. Dakle SMTP (outgoing server) ne smije biti: mail.ht.hr već smtp od Bneta: mail.xnet.hr (ako je još uvijek taj, nisam siguran)
13.05.2014 | 16:10
zapravo ne. Može biti i od T-coma, ali se mora autorizirati (isti username i pass kao za POP3). Ako se pokušava pristup bez autorizacije, T-com će to odbiti, unatrag pola godine-godinu, čak i za korisnike koji su na net spojeni preko njega.
13.05.2014 | 17:04
Sad sam shvatio da sam temu ubacio pod ipod a ne ipad. Neznam koliko je to sad bitno!?!?
13.05.2014 | 17:09
Evo, prebacio sam.
13.05.2014 | 17:37
Smayoo ovo ne funkcionira. Mogu primit ali ne i poslat mail.

pod incoming:
pop.t-com.hr
Svoj user i pass

Pod outgoing:
mail.t-com.hr
Svoj user i pass

Probam ubacit od bneta njihov i nece ni tada. Za cupat kosu.
A na iphonu preko mail.vip.hr radi normalno.
13.05.2014 | 17:45
Promjeni odlazni server na Bnetov i mora raditi.

Na Bnetovim stranicama piše:
"Da. U tom slučaju je potrebno prilagoditi postavke odnosno adrese incoming i outgoing mail servera u programu koji koristite za čitanje e-mailova. Tako ukoliko ste spojeni putem B.net interneta, a želite provjeriti svoje e-mailove koji su otvoreni na drugom pristupnom operatoru, adresa incoming mail servera mora biti upisana od onog pristupnog operatora gdje Vam je otvorena ona e-mail adresa koju želite čitati, a outgoing mail server treba preimenovati u smtp.xnet.hr. Ukoliko niste sigurni kako da sami promijeniti navedene parametre u svojem e-mail programu, kontaktirajte Službu za korisnike."
13.05.2014 | 17:59
Ma nejde ljudi, ovo več postaje bolesno. Sad sam izvadio vipovu karticu iz iphone da vidim sta ce biti kad ga natjeram da salje mail sa t-com racuna putem bnet wifi konekcije i slucajno prvo stisnem slanje prije no sto sam uredio postavke za outgoing i mail mi prođe, mislim si OK vjerojatno mi je pod secondary outgoing server ostao od xneta pa radi i sve super, kad ono odem na postavke i vidim da imam samo primary server i to od vip kartice znaci mail.vip.hr. E sad nek mi netko objasni kako mi je otisao mail van ako sam izvadio vip karticu a outgoing je podesen za vip. Jao meni.
Ovo stvarno nadilazi moje mogučnosti shvaćanja. Da nisam takve stvari slagao na stotine kompova i mobitela rekao bi da sam nesposoban, al ovo jos nisam dozivio. Da nesto to nema veze sa vipovom akvizicijom bneta, sve ostalo mi djeluje nadnaravno
Uglavnom i dalje ne funkcionira t-com mail na ipadu.
13.05.2014 | 18:06

Zemljo otvori se, pa šta je ovo
13.05.2014 | 18:21
To što ti je VIP prošao preko B-neta *SIGURNO* ima veze s tim što je B-net u vlasništvu Vipneta. Zato što prodaju jednu te istu triple play uslugu pod dva brenda (VIP i B-net).

Što se t-com tiče, koliko vidim, mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr nisu isti serveri. NSlookup daje različite IP adrese za ta dva servera. Probaj smtp.t-com.hr umjesto mail.t-com.hr, uvijek SA username i pass i ne zaboravi probati sa ili bez SSL / TLS.
13.05.2014 | 18:27
Ajd probat cu i to. Hvala na info
13.05.2014 | 18:54
Uspio sam
Odnosno uspio si Smayoo, uglavnom outgoing mora biti smtp.t-com.hr, user, pass i treba koristit secure sockets layer i proradilo čudo.

Prvi testni prazni mail je odlazio valjda 2minute što me začudilo, no opetovanim slanjem odlazio je uobičajeno brzo kako i treba

Uglavnom case closed!
Osim onog sa iphone i vip karticom ostaje enigma ali bitno da radi.
13.05.2014 | 19:16
To prvo slanje ti je dulje trajalo radi razmjene SSL ključeva. B-net i vip nisu enigma, međusobno se propuštaju. Drago mi je da si riješio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 30 minuta
  • cariblanco: Elon postaje gori od Ele Dvornik, nije za vjerovati, mada mu i ja osim širim propagandu, ali čovjek ne može šutjeti na sve ove gluposti :(
  • Zdravac: ht - naknada dodatno na mjesečnu tarifu 4 eur
  • Zdravac: ht podržava multi sim i za apple watch (za galaxy watch već neko vrijeme)
  • Yonkis: iStyle počeo prodavati Apple Watch Cellular model.. Opa bato! Nismo više ograničeni :)
  • drlovric: Ne bih ja podcijenjivoa tako to trziste. Ogromna vecina ljudi u USA koriste iPhone, pa im je i Apple Maps logican izbor :)
  • smayoo: Ajd... Iako... zašto više troše novac na to. Kasne za Google Mapsom 20 godina, a za OSM-om 10.
  • Yonkis: Jeste li znali za Apple Mape na webu? [link]
  • Piko: Skužio, AppleInteligence, kategorizacije u Mailu, Image Playground i sl. se pjavi kada podesim sistemski jezik na Engleski …. Kada je na hrvatskom, toga ničeg nema… Bezveze.
  • smayoo: Podsjetnik, vidimo se sutra u Kokolu u 18h! [link]
  • drpongrac23: Čestitke!!! [link]
  • drpongrac23: Nemam, čak sam ugasio i upalio mob, sve izgleda po starom
  • Yonkis: Ja sam u Zagrebu :)
  • miomika: Nemam....to je zigleda privilegija Amerike i Australije.
  • Yonkis: Nemaš ove kategorizacije na vrhu? [link]
  • drpongrac23: Ja ne primjećujem nikakav update Mail app
  • Yonkis: Zanimljivo da je Mail app dobio update na telefonu ali ne i na iPadu i Macu. Očigledno smišljaju kako to prikazati na većim ekranima.
  • Zdravac: ...sa Apple intelligence
  • Zdravac: OS X Sequoia 15.2 update
  • drlovric: Mail app je fin redesign
  • drlovric: Bez veze je iskreno....niskoristi od svega toga
  • Piko: 18.2 isti ko i prijašnji .... nažalost "Image Playground" nije dostupan u HR
  • Gjuroo: Sam da se pridružim karminama za Šveca. Legenda stojedinice i svih nas koji smo tada bili privilegirani biti dio tog pokreta. Svima nama, koji smo morali slušati Raosa kako s balkona na Trgu viče "Strepiteee!", Radio 101 nije bio samo radio. Švec je bio veliki dio tog pokreta.
  • Yonkis: Pa baš ništa novo osim što se video sad prikazuje full screen na otvaranju. Baš sam to trebao (sarkazam). I naravno, spravci
  • drlovric: Instalira se 18.2 :)
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Damirst, MacSlavko, robee, VanjusOS, Zdravac, Anonimci (341)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO