15.08.2020 | 14:18
smayoo kaže:
Ne računajući Apple II iskustvo od prije skoro 40 godina, Apple proizvode koristim intenzivno i svakodnevno zadnjih 13 godina. Pri tom sam samo dvaput kupio zadnji, najnoviji model nečega (MacBookPro 15" unibody late 2008 i iPhone 5), a do sad sam kupio i koristio (ili još uvijek koristim) 10-ak različitih Macova i otprilike toliko iPhoneova te jedan iPad, iSight kameru i dva monitora. Dakle, sve ostalo sam kupio ili rabljeno, ili novo, ali stari model. Pri tom mi neka moja interna statistika kaže da mi se kupovina rabljene Apple opreme uvijek isplatila (isplati) najbolje (čisto po omjeru koliko sam platio, a što sam dobio u smislu uporabne vrijednosti), a za tim kupovina starog modela novog uređaja. Kupovina najnovijeg modela Apple uređaja se apsolutno ne može isplatiti, barem meni za moje inženjerske potrebe.
Vjerujem ti, pa i iz iskustva se i osvjedocih - kupil iphone 11 pro max poslije 6s plus i nije me zadivio. Kontal sam ono kad si kupim necu da brinem narednih par godina, ali nije to to. Tako da cu vjerovatno ici s istim modelom ipada s vise memorije.