Potraga za sposobnim File Managerom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Potraga za sposobnim File Managerom

09.05.2022 | 18:52
Tražim file manager koji može potegnuti fileove sa sticka/eksternog diska (radi se o RAW fotkama) na iPad i ubaciti ih u Camera Roll.

Probao u zadnjih par dana oko 30 različitih besplatnih, masa njih ne može pristupiti disku/sticku. Oni koji mogu, a malo ih je, mogu kopirati samo u neki od foldera na iPadu, a onda ih Camera Roll, pa tako i aplikacije za obradu, ne vide. Probao označiti sve fileove, pa Share i Save, ali i dalje se ne pojavljuju u Camera Roll.

Od tih tridesetak, dva iskaču.
- ES File Explorer ima opciju spremanja u Camera Roll, ali ne radi nego baca error.
- FE File Explorer također ima opciju spremanja u Camera roll, i radi, ali nakon 40-50 fileova izbaci error i ne može dalje. Uspio sam tek kad sam označavao po 20-30 komada, a to onda traje, jer nema select all, nego jedan po jedan.

Dosta specifičan problem i zahtjev, pa se nadam da ima ovdje netko tko koristi file managere i susreo se s problemom kopiranja slika u Camera Roll.

Probao sam i sve fotke ubaciti u DCIM folder, pa ga prevariti da pročita stick kao kameru i ponudi direktni import u Camera Roll, ali ne da se.

Nisu problem ni plaćeni file manageri. Platit ću ga ako radi, ali ne mogu ga isprobati ranije.

[Appleov Files, koji je dio OS-a je smeće koje se smrzne čim mora raditi s većom količinom fileova]
09.05.2022 | 19:50
File Management na iPad je generalno los, jer je na nivou operativnog sustava osakaceno sve to.

A gdje bi fotke zavrsile kada ih sa kartice importas u Lightroom na iPadu?

Moguce da bi taka prekopirao. Nisam probao, samo naglas razmisljam...
09.05.2022 | 19:56
Nije li problem u tome što je pristup fotografijama (camera roll) dio priče o zaštiti privatnosti, odnosno bilo koja iOS aplikacija može im pristupiti samo ako je korisnik to dozvolio pa onda to ide kroz neku posebnu pipu i zato je sporo kad se radi o većoj količini podataka?

Taj ES File Explorer koji ti baca error, siguran si da si mu dozvolio pristup camera rollu, i to trajno?
09.05.2022 | 20:23
drlovric kaže:
File Management na iPad je generalno los, jer je na nivou operativnog sustava osakaceno sve to.

A gdje bi fotke zavrsile kada ih sa kartice importas u Lightroom na iPadu?

Moguce da bi taka prekopirao. Nisam probao, samo naglas razmisljam...

Ne kopiram s kartice, u tome i je problem. Fotke držim na eksternom disku, po folderima. Import s kartice radi normalno, direkt u Camera roll.

Lightroom vidi folder koji sam prebacio s diska u "On My iPad", vidi fotke, ni to nije problem. Na stranu što ne želim raditi u Lightroomu, no fotke želim prije ikakve obrade povući u Camera Roll, da ih Photos vidi, da se mogu filtrirati, obrisati višak i sortirati po albumima.

smayoo kaže:
Nije li problem u tome što je pristup fotografijama (camera roll) dio priče o zaštiti privatnosti, odnosno bilo koja iOS aplikacija može im pristupiti samo ako je korisnik to dozvolio pa onda to ide kroz neku posebnu pipu i zato je sporo kad se radi o većoj količini podataka?

Taj ES File Explorer koji ti baca error, siguran si da si mu dozvolio pristup camera rollu, i to trajno?

FE File Explorer nema nikakve probleme s brzinom za razliku od ES File Explorera, jedino što pukne transfer. Zbog čega, nemam pojma. Bitno je to da on komotno sprema u Camera Roll i Photos ih vidi. Jedan od brda foldera s fotkama sam prebacio, ali ne troši mi se svaki put par sati na to.

ES File Explorer ima sve permissione, ali čim pokušam kopirati nešto u Camera Roll, dobijem "This file type is not supported and cannot be saved to the System Album".

Jedan može, drugi ne može, dakle nije do zaštite privatnosti ni ograničenja od strane Applea.
09.05.2022 | 20:27
Ne znam kako, ne znam zašto, ali FE File Explorer mi je odjednom skroz proradio. Restartao iPad tek toliko, probao opet i sad već četvrti folder od po stotinjak fotki prebacujem i ne prekida.

Ovaj put sa sticka kopiram direktno u Camera Roll i sve radi besprijekorno, i brzo i pouzdano.

Ogromna preporuka za FE File Explorer. Bacite oko, možda još kome pomogne.
apps.apple.com/gb/app/fe-file-explorer-file-manager/id510282524

Free je, ali ću im platiti za Pro verziju, iako mi ne trebaju mogućnosti koje Pro nudi. Stvarno vrhunski komad softvera.

S ovim mi sad stvarno iPad Pro u potpunosti može zamijeniti laptop
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, MacSlavko, VanjusOS, Anonimci (578)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO