Pohrana na iPadu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pohrana na iPadu

• iMo
  • Korisnik
  • 19
18.05.2024 | 11:47
Dobar dan svima!
Može li mi netko pojasniti kako neka app na iPadu od 32GB memorije može zauzimati više od 100GB memorije, zajedno s pripadajućim dokumentima (crtežima)? ...
U privitku su slike zaslona.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

IMG_8096.jpeg

IMG_8095.jpeg

IMG_8094.jpeg
18.05.2024 | 12:21
Pa piše ti "Documents & Data 98,74 GB". Vjerojatno je veći dio toga (ili sve) u cloudu
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
18.05.2024 | 12:24
... Cloud ima samo 5GB i nije ni pun.

IMG_8099.jpeg
18.05.2024 | 12:30
A ima li Designer mozda neki svoj cloud?
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
18.05.2024 | 12:39
... Koliko znam, nema.

IMG_8102.jpeg
18.05.2024 | 12:48
Evo nakon googlanja “Affinity iPad storage” izgleda da je bug kojeg i Apple i Serif, kao pravi exceptional user focused support, samo upiru prste u onog drugog.

forum.affinity.serif.com/index.php?/topi...l-available-storage/

BTW. nisam citao cijeli thread, ali pocetak mi se cini kao tvoj slucaj
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
18.05.2024 | 13:25
... Hvala na poveznici. Nisam znao da i drugi imaju sličan problem. Moram malo bolje proučiti nudi li se neko rješenje. Iz onoga što sam do sada tamo pročitao nije mi to još jasno.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
18.05.2024 | 16:50
... Sve njegovo trebalo bi biti u ovoj mapi.

IMG_8104.jpeg
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
03.06.2024 | 20:05
... Ako se odlučim oprostiti od ove aplikacije, u kojem formatu bi bilo najpraktičnije eksportirati dokumente koje sam do sada u njoj izradio, da ih mogu, ako zatreba, otvoriti i po potrebi doraditi u nekom drugom vektorskom programu?... Je li bolje u SVG, EPS ili PDF formatu ili u sva tri ili u nekom četvrtom?...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
03.06.2024 | 20:17
... Ima li netko iskustva s nekom od aplikacija za vektorsko crtanje koje preporučuju na ovoj poveznici?... Prednost bih dao onim aplikacijama koje se plaćaju jednokratno.
amadine.com/useful-articles/top-vector-g...apps-for-ipad-iphone
04.06.2024 | 07:55
Ja koristim i Aff. Designer i Adobe Illustrator... falabogu, nemam problema s pohranom... AD 1 mi se jako svidjao, naročito radi brzine. Jeste, znao se rušiti simo-tamo, ali meni rijetko. Sad, verzija 2.5 je bloatware kao i Adobe, pa je brzina samo neka stara uspomena. Više koristim Adobe, čisto radi jednostavnosti rada, arhive i izmjene fajlova s klientima. A moram reči, da je Illustrator na iPadu postao puno bolji u zadnje dvije godine - za razliku od Affinity-a. Z druge strane, PS na iPadu mi konstantno zapinje - poslije nekog vremena pencil radi na svim alatima, a na slici ne! Kao eksterni monitor radi b.p., pa ga tako najviše koristim za PS, a i za AI, pošto su alati u AI poprilično različiti na dvije platforme, a navikao sam na desktop variantu.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
04.06.2024 | 23:42
... accom, hvala Ti na iskustvu koje si podijelio.
05.06.2024 | 08:31
accom kaže:
Kao eksterni monitor radi b.p., pa ga tako najviše koristim za PS, a i za AI, pošto su alati u AI poprilično različiti na dvije platforme, a navikao sam na desktop variantu.

Ako sam dobro skontao, uzmes desktop Photoshop i sa Mac ga odvuces na iPad?

Umjesto da koristis iOS inacicu aplikacije?
05.06.2024 | 09:50
Da, thunderbolt kabel (a mislim da radi i obični usb-c), u System settings dodaš ipad kao novi eksterni monitor. I dobivaš touchscreen na macu, ali radi samo sa pencilom. A ima i tu nekih neugodnih stvari. Kao prvo, gužva na stolu - tipkovnica, miš, ipad, pencil... pa to svaki za sebe mora otkrit ugodan način rada. Ja si tipkovnicu maknem lijevo, miš sasvim desno, ipad u sredinu. Lijevicom kucam keyboard shortcute za alate, desnicom radim ili s pencilom na ipadu, ili mišem. Najteže je pratit kurzor - pencilom dodješ preblizu ipada, i hop - kurzor je tamo. A miš znamo kako radi... eh, još je to daleko od perfekcije, ali ima smisla za neke stvari. Pencil support je o.k. Dvadeset godina sam radio sa wacom-ima i sličnim, i ovaj zadnji wacom (bio je već nekih 10 godina star) nije imao više SW podrške za OSX, pa sam ga dao frendu - jer, kako da ne, na winsih to sve radi. I tad sam počeo koristit ipad.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 9 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO