02.05.2010 | 02:35
1) Da li je moguće namjestiti tastaturu na Hrvatski jezik i da li može prikazivati naša slova sa kvačicama?
Moguće je. iPad preuzme settinge accounta s kojim ga aktiviraš pa ako po defaultu koristiš hrvatski Store, sama će se podesiti na hrvatski.
2) Kako radi spajanje sa iTunesima i da li se mogu nabavljene aplikacije za iPhone zaista prebaciti i na iPad?
Sve radi kao i s iPhoneom - spojiš na komp i syncaš. I da, aplikacije nabavljene za iPhone (besplatne ili kupljene, nebitno) mogu se uredno prebaciti u iPad. U iTunsima postoje 3 kategorije aplikacija: "univerzalne" (koje su optimizirane za iPhone, iPod i iPad), iPhone/iPod aplikacije i iPad aplikacije. Sve 3 kategorije rade na iPadu, a one iz rubrike iPhone/iPod su najmanje sretne.
3) Da li je moguće kod nas skinuti aplikaciju za čitanje knjiga?
Nije. Barem ne iz hrvatskog Storea. Bit će dostupna kad iPad "službeno" dođe u HR. Naravno, kao i u iPhone slučaju, možeš imati US account (kao jedini ili uz osnovni HR) pa nabaviti tim putem.
4) Postoji li mogućnost da se knjige dodaju na njega i mimo kupovine u iBooks trgovini? Naime pronašao sam program "ePub converter Calibre" za windowse koji može konvertirati dokumente u EPUB format koji koristi iPad, ali me zanima ako neku knjigu konvertiram u EPUB format da li je mogu prebaciti na iPad? Znam da ima podršku i za neke druge formate PDF, DOC i da se na toj veličini ekrana mogu čitati, ali ipak.
Postoji mogućnost. Dodaš ih u iTunes preko "File/Add to Library...". Pojavit će se Books folder. Syncaš s iPadom kao i sve ostalo. Dok se iBooks ne pojavi, alternativa je Kindle app za iPad.