04.02.2022 | 22:52
cariblanco kaže:
Što je tako teško skinuti prvu sliku u postu i editirati je s par strelica, gdje se vidi savinuće kučišta ! Možda ja neznam što je kučište, po meni je to zadnja strana koja je od stakla ( koja je po meni u novom stanju ) do metalnog ruba, a možda i nije. Sigurno da imaš više znanja i iskustva o tome nego ja, pa je možda neki drugi trik u pitanju koji ja sad ne vidim. Izgleda da imaš puno znanja, samo ga daješ na kapaljku ili se moramo posvađati
Tu bateriju ne bi stavio niti NA iPhone, a kamoli unutra.
Dakle kućište je vidljivo deformirano od padova na svakom dijelu.
Ekran je čvrst u 2 točke na jednoj strani (na onoj gdje nije baterija) na drugoj je vidljiv progib cijelom plohom.
Kemija:
pV=nRT (Gay-Lussac?) - objasnio Smayoo
Fizika:
Newton I, II, III? Sigma(F sa strelicom) je jednako nuli, akcija-reakcija, mala moja primi ti na znanje, sila masi daje ubrzanje?
tvrdoća materijala, elongacija u ovisnosti o temperaturi?
nesavršeno elastični sudari?
Zakon očuvanja energije?
Elektrotehnika:
Otpor u ovisnosti o temperaturi?
Baterija u uređaju je Li-Po, ovo Po je od polimer... kućište baterije je plastično, što misliš što se dogodi s plastičnim kućištem baterije i baterijskim ćelijama kad uređaj zvizne na pod ili ga pritisneš nekom (neželjenom/nepredviđenom) silom s neke strane?
Ako ne vidiš progib ekrana na fotki koju si stavio, meni zaista teško nacrtati oštećenja koja su nastala (pogledaj dio oko kopče i "crtu" na kaljenom staklu, te onaj dio skroz lijevo).
Ovisno o načinu izrade uređaja, neki telefoni imaju odvojen digitizer od samog ekrana (kod iphonea to nije slučaj, lijepljeno je) pa je moguće mijenjati zasebno jedno a zasebno drugo. Neki servisi "ugriju" sve skupa da popusti i onda razdvoje ono što registrira dodir od onog što prikazuje sliku, no to svakako završava dugoročno "crknutim" ekranom ili "touch panelom" i zato se ne preporuča, jednako kao što se ne preporuča ni korištenje uređaja koji su se prvo okupali u vodi pa su nakon toga elektroničke komponente završile u UZV kadi.
Velim YMMV, ali ovo što si stavio fotku je elektronički otpad prema svim kriterijima i potencijalno bomba.