27.04.2011 | 15:23
Stvarno sam izgubljena između svih tutoriala po netu, pa bih molila za pomoć. Ispričavam se unaprijed ako pitam stvari koje su svakome jasne, ali danas možda nije moj dan.
Radi se o sljedećem: imam iphone 3G 3.1.2(7D11), model MB489B, firmware 05.11.07. iPhone je kupljen u Dubaiu kao službeno unlockan telefon, ali čim sam ga prvi put išla updatat zaključao se. Sva sreća sam odmah uspjela srediti stvar jer su tad već bili izašli jailbreak i unlock, ali od tada više nisam radila update. Po broju modela uspjela sam skužiti da je zaključan na britansku o2 mrežu, originalni sim za aktivaciju nemam.
Sad bih htjela dignuti na 3.1.3 jer mi trebaju neke aplikacije koje ne rade sa 3.1.2. (konzum, pbz) ali nemam pojma kako. Već sam pročitala masu tutoriala ali još uvijek se ne usudim upustiti u to. Da li ga mogu dići na najnoviji software u iTunesima? Koliko sam shvatila dići će ga na 4.2.1 (?), da li ću ga moći aktivirati bez originalnog sima, jailbreakat i unlockat? Ili vratiti na 3.1.3? U cydii imam sejvane blobove za 4.0 pa nadalje, ali ne i za 3.1.2 ili 3.1.3.
Pliz pomoć, ali ako može korak po korak, jako mi treba taj telefon i frka me da ga ne brickam, a kakve sam sreće ne bi se čudila da mi se to desi