23.11.2019 | 12:31
Evo, nedjelja 22.12. S obzirom na zimsko vrijeme, Putnik nije dobar izbor jer, ako slučajno bude bura ili snijeg, zatvorit će autocestu za kamione i onda će svi šoferi biti u Putniku. Bit će gužva...
Vjerujem da će se haram stvari naći i u nekim drugim ugostiteljskim objektima. Štoviše, siguran sam da je jedini stvarno halal ugostiteljski objekt u Rijeci - onaj kod džamije.
Mislim da čak ni riblji restorani ne bi prošli...
Moj prijedlog je Kokolo. Bez obzira što je daleko, rezervaciju treba napraviti uskoro jer je u to predbožićno vrijeme svugdje gužva. Radno vrijeme im je do 23, tako da je moj prijedlog da okupljanje počne u 18h, meze i to, a onda udarno od 19, tako da nas ne krenu izbacivati kad nam je najbolje.
Naravno, i Maslina mi štima, ako se odlučimo za pizzu. Ali ona na Škurinju. Ona druga, u centru grada, je premalena.
Ostale opcije kojih sam se sjetio:
- Pizzeria Pampas na Trsatu, jbt tamo se uvijek ljeti nalazimo društvo iz srednje škole, ne znam zašto je se ne sjetim po zimi...
- Konoba Nebuloza na Sušaku, na Rječini (blizu Konta) - to je skroz OK mjesto, zapravo, samo isto nema previše mjesta pa treba brzo rezervirati
- Konoba "Na Sušaku", kod vatrogasnog doma na Podvežici - to ne da je OK mjesto, nego je fantastično, ali isti problem - malo stolova unutra, tijesno i gužva
- Orijentovo Ognjišće - nisam bio tamo još od kenozoika, nemam pojma kako je sad. Zna li netko?
- bivši mex restoran "Bodega" kod Kazališta, navodno sad nude "leskovački" roštilj (jbt. koliko ima tih roštilj majstora iz Leskovca po cijeloj Hrvatskoj, imam dojam da je Leskovac malo veći od New Yorka...
) - nisam bio, ni probao, zna li netko nešto?
- Tarsa - preveliko, pregužvasto, prebučno za moj ukus, ali ako većina odluči, prihvaćam
- Oštarija na Fortice, u Kastvu - malo jače skupo, ali to nije toliko problem, rekao bih, koliko to što je zimi premalo mjesta pa bude zgurano i tijesno (jer je uvijek gužva)
- Ugor je super, ako ćemo nešto riblje, samo će biti fail ako bude ružno vrijeme tih dana, neće biti ništa friško
- Roko u Opatiji - brutalna gužva, tijesno, preskupo za to što nudi
- Boonker na Rivi - meni je to baš ono über snobiš mjesto, s neljubaznim osobljem, a o cijenama da ne govorim
A da ne bude da nabrajam samo neka "skupa" mjesta, evo i ovo:
- Banjalučki ćevap na Rubešima (inače izbjegavam ćevape jesti u Rijeci, ali za društvo...)
- Marun na Podmurvicama (malo stolova unutra, kad izađemo odande, smrdit ćemo na luk i meso na žaru još tjedan dana
- Zona - definitivno premalo mjesta po zimi
- Lovorka - klasika. Roštilj +3/-4, ali ima mjesta, okretni su konobari, ima dosta i izbora... treba rezervirati rano, kod njih je gužva pred Božić uvijek