03.12.2020 | 22:27
Jedan moj dobar i dragi prijatelj je još prije desetak godina to rekao tek malo drugačije: nekad nije bilo problem skupiti 20 ljudi za saliti ploču na kući, a danas se ne možemo nas četvorica dogovoriti da odemo na ćevape.
To ti je tako. Moj partner u firmi obično kaže "daj da se čujemo kad bi se vidjeli" ili "moramo se naći jedan dan". Teoretičari.
Pečena janjetina u prosincu je loš izbor (bez obzira tko voli rumunjsku, a tko novozelandsku
). I ne širite priču, nije ovo brainstorming.
Ponuda na stolu je moja konoba, lonac pašte i fažola (s dobrim domaćim kobasicama, naravno), vino, mineralna i coca-cola (za ove mlade metroseksualne generacije
) i društvo od max 10 ljudi. Možemo, što se mene tiče ružiti i do jutra, ali za prespavati opcija nema, jer u toj konobi, u vreći za spavanje, na podu, u prosincu je opako prehladno. To je konoba, nema grijanja. Međutim, ima tu po Viškovu nešto te ekipe koja iznajmljuje sobe ili apartmane za prenoćiti, nisu neke opake cijene.
Mogući datumi su petak, 18.12. ili subota 19.12. s početkom npr. u 18h, s tim što će paštu i fažol trebati čekati možda i malo dulje.