Novi podforum - HomeKit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi podforum - HomeKit

08.03.2022 | 16:26
Za zaljubljenike u tehnologije iz domene "pametne kuće" otvorili smo podforum "HomeKit" gdje možete pisati o svemu vezanom za ovu Appleovu platformu koja se polako, ali sigurno širi i postaje sve zanimljivija u nastojanju da nam olakša svakodnevicu!

www.jabucnjak.hr/forum/homekit/202452-ap...tnu-kucu.html#202452
08.03.2022 | 17:30
Ovo nam je bas falilo, hvala!
08.03.2022 | 17:53
Ja se isto veselim temi. Većinom sam do sada koristio Ikea homekit apraturu, ali namjeravam dodati par senzora - izljev vode, dim i sl., tako da me baš zanimaju vaša razmišljanja o ovoj tematici.
08.03.2022 | 18:09
Kada sam prije 5-6 god kupio Philips Hue zarulje, iz ciste znatizelje, nisam vise nikada kupio non smart lights. Za cijelo to vrijeme mi je pregorjela samo jedna, jer mi je tresnula od pod kada su majstori bojali zidove.

Skup hobby ali HUE eko-sustav radi dobro i pouzdano.

Sada sam nasao drugi sustav i u fazi sam testiranja. Kineski Xiaomi ima masu uredjaja koji za rad koriste Zigbee protokol. Kupis taj mali uredaj (hub, 25-30 eura) koji je kompatibilan sa Apple Homekit. Tako da sve iz Xiaomi ponude spojeno na njega (sijalice, senzori, bijela tehnika, vage, kuhala za vodu, ventilatori, klime, grijalice, termostati) u teoriji radi i sa Siri i Home app.

Mislim da trenutacno ne postoji bolji sustav po pristupacnijoj cijeni od ovoga sto nudi Xiaomi.
08.03.2022 | 19:21
Slazem se za Xiaomi, definitivno sve sto imam bez 'jabuke' je od njih. Ali nije bas tocno da je sve sto radi kroz zigbee 3.0 ujedno i HomeKit kompatibilno, zbunit ces ljude, ipak triba malo obratiti paznju da uredjaj ima HomeKit oznaku.
Druga stvar sto triba paziti kod njih je za koje je trziste proizvod, npr. kamera za kinesko trziste nece raditi sa EU serverom i vice versa (naravno ako je HomeKit kompatibilan uredja netko ce reci pa sto te brige za to, koristi ga samo u HomeKit modeu, sve 5 slazem se, ali ja osobno volim imati redundancy pa zelim imati oboje i HomeKit i proizvodjacev app).

Ja bi svima debelo preporucio njihovu Aqara seriju, tj. tehnicki to nije serija nego zaseban brend samo je u vlasnistvu Xiaomija.

Imam IKEA-in hub i par zarulja u jednoj sobi, i brdo Aqara senzora, switcheva i zarulja po cilom stanu. IKEA hub i tih par zarulja je u jednoj sobi, hub odma kraj routera (zicano spojen) a 5 zarulja pobacano u 3 razlicita lustra, najdalja je cca max 4m od huba. I to svako malo zaje***, bar jednu zarulju svaki tjedan tribam 'restartati' (ili odvidati/zavidati ili ugasiti/upaliti na prekidac).
Dok s druge strane, Aqara vec skoro godinu dana niti jednog problema, a hub je bezicni, zapravo jos bolje to je kamera sa ugradjenim hubom za druge uredjaje (model G2H EU verzija), a sve djidje su sve razbacane i to kroz 2 kata.

Slijedece sto me zanima je smart lock, npr. A100, ali nikako da ga uspijem naci kod europskih distributera. Aqara tvrdi da imaju EU verziju, ali svi EU distrubuteri koje sam kontaktira tvrde da nemaju EU certifikat i zato ne drze. A ipak mi je to malo preskupo da narucujem sa AliExpressa bez ikakve garancije da ce raditi dok ne probam.
08.03.2022 | 20:11
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.
  • ExC
  • Korisnik
  • 2
09.03.2022 | 06:06
drlovric kaže:
Hvala na ispravci songoku. Ja sve sto sam probao je radilo, pa sam mislio da ce raditi sve spojeno na taj HUB Xiaomi je, bijeli okrugli, nije Aqara.

Moj krajnji cilj je svakako integracija svega toga u Home Assistant, pa mi nije ni nuzno da sve radi u nativnoj Home app, koja jako brzo postane natrpana.

Mozda da stavljamo i linkove na dobre i provjerene proizvode, sto bi znatno olaksalo pocetnicima da se snadju.

Linkovi bi bili odličan input za nas početnike. NIkada se nisam bavio temom HomeKit-ova, pa bi lijepo molio da bacite linkove da vidimo što, gdje, kako, zašto.
Hvala.
09.03.2022 | 07:43
Predlažem da otvorite namjensku temu za to u Homekit podforumu, a ne ovdje (u najavnoj temi u Jabučnjak podforumu) pa onda tu namjensku temu (za preporuku provjerenih uređaja) možemo staviti da bude sticky
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (381)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO