15.12.2010 | 09:11
Dobro došao, Siniša.
Ova spika sa informatičarima i poslu, nama iz privrede treba informatičara kao u priči. Dečki koji znaju napraviti neku dobru bazu, uvezati istu sa nekim aplikacijama. Ali mi nemamo povjerenja u te dečke koji se nude na tržištu, čast izuzecima. Svi oni misle da bi trebali biti u rangu Bil-a ili Sive-a ako znaju nešto povezati u Oraklu. Na početku kad im se specificira potreba, svi oni nemaju nikakvih problema to je sve stvarno jednostavno. Kad se napravi projekt, koji u realizaciji kasni, projekt je pun bagova i to traje i traje. Mjenjaš imformatičara i opet isponova.
Ja mislim da bi vi dečki trebali poraditi na vašem Image-u, možda bi pomogla neka vrsta udruge koja bi izselektirala PowerUser-e, koji su sigurno talentirani ali to nije dovoljno za potrebe jednog ozbiljnog posla. Ako tako nešto već postoji, onada slabo radi jer ja neznam da postoji.
Onda mislim da bi trebalo nuditi sve iz jedne ruke, sad ja moram tražiti Hardware i onda nekoga ko će mi organizirati posao na toj podlozi (mani to ne prestavlja problem, ali ima ljudi koji su preopterećeni sa takvim zadacima) to bi trebalo doći od mog informatičara tako da se on brine o svemu. Kad se sjetim koje sam probleme imao sa mojom mrežom, da bi uvezao jedan Server sa dvije radne stanice (do duše sve radi na prozorima, to je isto otežavajuća okolnost), i koliko diletanata je prodefiliralo kroz mene dok to nisam sam riješijo.
Na kraju, to bi trebalo koštati toliko da se da ukalkulirati u neki posao, a ne van dobrog i zla. Šta će mi najbolje riješenje ako košta pola moje marže.