(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

30.03.2005 | 16:09
Riba ..
svaka cast na novom Jabucnjaku!
Samo jedna sitnicica -- avatar.
Iako je slika manja od 15 KB, Jabucnjak mi odbija avatara, veli, prevelika datoteka. To je problem vjerojatno nastao zbog HFS+ i uploadanja s Maca.
Jel se to moze ikako sredit a da ne moram startavat Linux i Firefox .. ili nedajboze Windoze ..?
30.03.2005 | 16:19
Hmm, cudno mi je to, jos nitko nije imao problema s tim. Da li je slika na disku zaista manja od 20 kb? Drugo, mislim da GIF-ovi ne prolaze... Ako ne bude islo posalji mi sliku na mail riba (at) ml1.net pa cu pogledati u cemu je stvar!
30.03.2005 | 17:23
Meni radi...
30.03.2005 | 18:10
e, da... zasto nema gifova? ja bi GIFove!
30.03.2005 | 18:16
GIF-ovi smrde i imaju samo 256 boja.
30.03.2005 | 20:03
ali imam jednu kul animacijicu koju bi koristio ko avatar,a u gifu je. no, sad sam skuzio da je file koji ja imam 50kb, a da na jabucnjak ide samo 20. tu bed
30.03.2005 | 21:03
ali imam jednu kul animacijicu koju bi koristio ko avatar,a u gifu je.

Fuj gif animacija i to još kao avatar!

Da bog da je sanjao narednih tjedan dana.
30.03.2005 | 22:27
Heh, Korky tvoj avatar imam kao desktop
Na više strojeva ...
30.03.2005 | 23:44
Ja sam imao problem s avatarom. Koliko god bih snimao mali .jpg, na hardu bi mi se prikazivao kao 56kb. Ondak sam naletio na opciju u Fotošopu \"Save for Web\"... Tamo možeš odrediti target size filea. Upalilo je
31.03.2005 | 00:02
Heh, Korky tvoj avatar imam kao desktop

Netko će pomislit da me obožavaš.

Na više strojeva ...

Hmda. Našao na netu, davno. Dobra, stara Amiđa, u povezima. Ne da se.
31.03.2005 | 00:55
gjuroo je napisao:
Ja sam imao problem s avatarom. Koliko god bih snimao mali .jpg, na hardu bi mi se prikazivao kao 56kb. Ondak sam naletio na opciju u Fotošopu \"Save for Web\"... Tamo možeš odrediti target size filea. Upalilo je

To je zato kaj većina aplikacija na Macu u fajl sprema i resource forkove, a samo oni ti zauzmu dvadesetak do tridesetak kilobajta. Kod PhotoShopa pri sejvanju za Web se forkovi ne sejvaju. Kod GraphicConvertera također imaš opciju da ti ne sejva forkove unutar fajla. Tak da ovaj tvoj slučaj nema puno veze s Target sizeom.
31.03.2005 | 02:02
meni je sredio stvar iPhoto i Preview
31.03.2005 | 03:44
To je zato kaj većina aplikacija na Macu u fajl sprema i resource forkove, a samo oni ti zauzmu dvadesetak do tridesetak kilobajta. Kod PhotoShopa pri sejvanju za Web se forkovi ne sejvaju. Kod GraphicConvertera također imaš opciju da ti ne sejva forkove unutar fajla. Tak da ovaj tvoj slučaj nema puno veze s Target sizeom.[/quote]

Heh, ta tko bi sve to znao? tnx
31.03.2005 | 03:52
Za one ljene kojima se neda prckat oko kreiranja neka skoknu na
www.jhonny.org/wap/?type=3&limit=0 i izaberu jedan od 1533!

31.03.2005 | 04:42
gjuroo je napisao:

Ma to je to ! Hvala gjuro
31.03.2005 | 10:17
Sjajno ovo sa avatarom, ali inace dizajn stranice treba restorat... moze anketa kako vam se svijda novi izgled...
31.03.2005 | 10:45
Sto tocno treba 'restorat'? Pa promjene su stvarno minimalne.
31.03.2005 | 10:52
Super je novi dizajn! meni se prilicno svidja. jedino bih dodao da mi se cini da se neke strane otvaraju malo sporije (npr. kada kliknes na private msg ceka se vise od 5 sec na otvaranje, a imam jako brzu vezu).

31.03.2005 | 10:54
Sto tocno treba 'restorat'? Pa promjene su stvarno minimalne.

Potrebno je preurediti prikaz najnovijih poruka u forumu na početnoj stranici. Bilo bi bolje kada bi se za svaki naslov (od šest najaktivnijih) davao link na zadnju poruku.

Tako je nekako bilo zadnji puta. Ovako imam, praktički, 6 linkova na istu stvar.

Hmda. I ja bih nazad one male ikone koje su bile specifične za pojedini dio foruma.
31.03.2005 | 11:22
Riba je napisao:
GIF-ovi smrde i imaju samo 256 boja.

da,
ali podrzavaju transparenciju pa slicice izgledaju vise cool, npr moja jabuka je mogla imat pozadinu jabucnjaka a ovako sam je zafusario.
31.03.2005 | 11:41
da, ali podrzavaju transparenciju pa slicice izgledaju vise cool

Pa imaš PNG, on podržava transparenciju. Mada nisam isprobao, dopušta li Jabučnjak uopće upotrebu PNG slikica za avatare.
31.03.2005 | 11:59
Korky je napisao:
Potrebno je preurediti prikaz najnovijih poruka u forumu na početnoj stranici. Bilo bi bolje kada bi se za svaki naslov (od šest najaktivnijih) davao link na zadnju poruku.

Tako je nekako bilo zadnji puta. Ovako imam, praktički, 6 linkova na istu stvar.

Ne znam da li je itko primjetio, na starom jabucnjaku je naslov bio \"Najnovije poruke na forumu\", a u biti prikazivao je najnovije teme Jos je veci problem bio sto su nove teme bile sortirane po njihovom kreiranju, dakle ako je dosla nova poruka u neku, ona ne bi otisla na vrh (govorim samo o modulu sa strane). Ovdje je popis updateanih tema u samom forumu (ili klikom na 'pokazi nove poruke u zadnjih 4h-24h), a na naslovnici se pokazuju nove poruke pojedinacno. Ne znam da li povecati broj poruka ili jednostavno vratiti na staro ponasanje, ali ako to napravim onda dupliciram iste informacije na dva mjesta (naslovnica i forum opcije \"nove poruke\")

Hmda. I ja bih nazad one male ikone koje su bile specifične za pojedini dio foruma.

Vratit ce se, njih posebno volimo.
31.03.2005 | 12:01
Korky je napisao:
da, ali podrzavaju transparenciju pa slicice izgledaju vise cool

Pa imaš PNG, on podržava transparenciju. Mada nisam isprobao, dopušta li Jabučnjak uopće upotrebu PNG slikica za avatare.

Cini se da funkcija koja radi thumbnail ne zna sacuvati PNG transparency, a forum koristi thumbnailove...
Nista sto se ne bi moglo rijesiti u buducnosti.... vjerojatno je ImageMagick bolji u tome?
31.03.2005 | 14:31
Cini se da funkcija koja radi thumbnail ne zna sacuvati PNG transparency, a forum koristi thumbnailove...

Ja bih nabacio primjedbu da ova ista funkcija radi i vrlo nekvalitetne thumbnailove. Barem ovaj moj avatar ispada nekako zrnato i ružno, naspram onoga što sam uploadao.

Schmertz!
31.03.2005 | 16:36
Slazem se, vec se radi na tome.
31.03.2005 | 16:50
Meni se prije dopadalo vidjeti najnovije teme pa ih pročitati i tako pratiti, to mi sada fali jer bih morao stalno češljati po forumu i skužiti nove teme, što često nemam vremena, posebno sad kod ovih promjena kad mi je novi forum browsing malo labirintičan, ne snalazim se još, pa možda bude lakše kad malo skužim novi sistem?!? Svakako volio bih čim se pojavim skužiti nove teme, makar kad ne vidim moram priznati, često odem, što se tebi Riba sigurno ne sviđa, naravno govorim o svakodnevnoj Jabučnjačkoj-info-rutini nas korisnika!
31.03.2005 | 16:54
Ista funkcija i dalje postoji. Do nje mozes doci klikom na \"pokazi nove poruke u zadnja 4-24h\" sto u stvari pokazuje nove teme (to treba ispraviti), ili kad udjes u forum, u forum meniju ces vidjeti opciju da ti pokaze teme s novim porukama u odabranom periodu. Na tome ce se jos raditi da bude cim dostupnije.
01.04.2005 | 01:58
ovo i nije tema ove forumske teme, ali kad sam već pogrešil mjesto, samo da velim da sam se polako već i snašel, no ipak bi rađe da su nove teme na prvom nivou, jer, opet nadam se da je to privremeno, a da te, Riba, ne naljutim, preći prvi nivo je čekanje... čekanje... pre dugo čekanje, za koje često nemam živaca, osim ako vidim neku temu na prvom nivou (uporan sam, ha, nemam kaj delat, to ti je s dedekima tak, zvocaju!!)
01.04.2005 | 14:44
Popis novih poruka kakav je sada ima jednu zgodnu osobinu a to je da drzanjem pointera iznad poruke u tooltipu (zutom prozorcicu koji se pojavi) mozes vidjeti i sam sadrzaj poruke te odluciti vrijedi li je procitati i odgovarati na nju. Jedan od problema je sto bi bilo zgodno da se prikaze vise poruka, ali u tom slucaju taj okvir treba preseliti negdje drugdje.
Kako sam rekao, sve je ovo jos podlozno promjenama i s vremenom cemo naci nesto sto najbolje funkcionira.
01.04.2005 | 15:05
Popis novih poruka kakav je sada ima jednu zgodnu osobinu a to je da drzanjem pointera iznad poruke u tooltipu (zutom prozorcicu koji se pojavi) mozes vidjeti i sam sadrzaj poruke

Jej! Super!

Ali, daj ti radije ograniči popis novih poruka tako da za svaku, pojedinačnu, najaktivniju temu, bude link samo na zadnju poruku (kad imam link na zadnju, lako dođem i do predzadnje).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 43 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, IgorD, jmirakul, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (448)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO