Sitnije novosti
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Sitnije novosti

26.04.2005 | 17:57
U popisu ljudi koji su online sam dodao link koji prikazuje profil osobe. Kad smo vec kod profila, koja sve polja bi bilo zanimljivo dodati u isti? iChat pretpostavljam...mozda mjesto u kojem se netko nalazi? Idemo s prijedlozima.
Prihvatio sam se galerije slika, biti ce uskoro.
Dalje, Otvaralica iz nepoznatog razloga radi u slow-motionu. Ima li kakav strucnjak koji zna zbog cega se to dogadja? Navodno taj problem ne postoji u IE-u na Widnowsima, moze li netko potvrditi?
Trece, ako se klikne na poruku na popisu najnovijih poruka stranica se ne ucita do kraja. Reload pomaze, a problem ne postoji ako se prije toga udje i izadju u forum. Na rjesenju se radi.
26.04.2005 | 19:58
\"Navodno taj problem ne postoji u IE-u na Widnowsima\" da gle, stvarno, sad sam na piceku i stvarno otvaralica radi okay.....
26.04.2005 | 22:03
Bestraga!
Cini se da je flash zaista hendikepiran na Macu
27.04.2005 | 10:28
Taj problem ne postoji ni u IE-u na Mac OS 9.1
27.04.2005 | 11:25
Sad sam isprobao sa IE-om na OS X i tamo je takodjer sporo. Pokusat cu od kuce sa jednim strojem gdje je jos OS 9. Hvala na informaciji!
27.04.2005 | 12:17
Ja bih predložio da kod imena (profila osobe) bude iChat i mjesto od kud je čoek, pa ko da iChat nick, da, a ko ne... njegova stvar...

Probo sam otvaralicu i fakat je spora, no mislim da je problem u tome da si ju stavio zajedno sa svim php-om i asp-om (ili šta god se već vrti na stranici....)
Prijedlog i rješenje... Stavi da se otvaralica vrti u novom prozoru jer tada flash može raditi normalno (ne mora cijelo vrijeme paziti na vikalicu i na to ko je online (to ti sve usporava flash!!))
27.04.2005 | 12:31
Dodat cemo mjesto onda za pocetak. Sto se tice Otvaralice, ako bolje pogledas vidjet ces da na Otvaralici nema Vikalice upravo iz tog razloga. Na stranici sa otvaralicom nema u biti nikakvih dinamickih elemenata koji bi je metali. Da i ima nesto, to bi se vidjelo i na Win-IE/u. Ocigledno je stvar u lose napisanom Flash pluginu kojem nesto smeta.

Update: Upravo sam isprobao u Firefoxu (malo bolje ali i dalje neupotrebljivo) i Operi 8 (potpuno glatko radi!).
Uh.
29.04.2005 | 07:00
RSS? Nisam to prije primjetil! Klik na to donosi revolucionarni status quo Može li malo objašnjenje i uputa?
29.04.2005 | 10:55
Bit ce sve cim prodju prvi testovi!
10.05.2005 | 11:45
Šteta, vidio sam taj RSS na prezentaciji, no mi koji još ne možemo koristiti Tigra, jer nam Mac služi prvenstveno kao sredstvo za rad, iskazujemo zbog RSS i Jabučnjaka, veliku ljubomoru prema vama koji ste već prešli na novu OS mačkicu!

Usput pitanje, za NEW JABUČNJAK i sitnije novosti:

kako naći korisnika?

popis korisnika/nađi korisnika/(povećalo)traži

upišeš ime npr Krešimir, piše koliko puta ga je našao, ali ne ispiše pronađenu listu iliti popis pronađenih Krešimira, ne pokazuje niti ako tražim pod kojem kriteriju korisničkog profila?

Da li to nešto kod mene ili općenito ne funkcionira?
10.05.2005 | 11:48
da...to sam i j aprimjetio...ni meni ne radi kad kliknem na traži
11.05.2005 | 20:46
Gle, ne radi....
Stavljeno na popis stvari koje treba popraviti.
12.05.2005 | 19:13
Može li, molim vas, malo pomoći oko 10.3.9 RSS/NetNewsWire. Ne kužim kako izabrati screensaver, ka pod options (kako sam pročital od Ribinih uputa) nemam ništa pametno za izabrati. Ako pak izaberem folder od NetNewsWire, sve osim Jabučnjaka mi se vrti (2shoes, WiredNews, BBC, Verstracker...)... HEEEEELLPP!!!!!
13.05.2005 | 00:00
Što se tiče RSS screen savera, prvo moraš RSS sa Jabučnjaka (glavni ili onaj iz foruma) memorirati u bookmarke u Safariju, tek onda ćeš ih moći izabrati u RSS screen saver opcijama.
U NetNewsWire, moraš dodati RSS sa Jabučnjaka, npr desni klik na RSS ikonu sa lijeve strane ili onu na dnu foruma, zatim odabereš opciju \"Copy link\", i onda u NetNewsWire dodaš to kao novi RSS kanal. Piši ako i dalje zapinje!
13.05.2005 | 12:16
sve sam to već i prije napravil i izbrisal sve ostale kanale osim Jabučnjaka, ali u Screensaveru mi se nudi opcija NetNewsWire, s svim kanalima osim s Jabučnjakom, koji je jedini stvarno u njemu izabran.

Problem je možda i da ja ne znam što tražim, najme u NetNewsWire-u vidim Jabučnjak i linkove na novosti, ali ne vidim zašto bih se time služio, kad onda bolje mogu imati otvoren Safari i direktno vidjeti Jabučnjak?!?!?!! Pretpostavljem da je RSS trenutno javljanje pristizanja novih poruka, dok ništa ne radiš, ili radiš u drugom programu? Kao u onom filmu \"You have a massage!\"
Možda ja previše maštam ili sam gledal previše filmova, čital sf knjiga?
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
13.05.2005 | 15:46
Mala pomoć userima za RSS: meni se najviše dopada kako je to riješeno u Firefoxu (dakle, ne treba vam ni Tigar). Lijepo se pretplatiš na feed i staviš ga u Toolbar Bookmark meni, pa odatle izgledaju kao brzo regledivi propadajući meniji u kojima se vide naslovi. Najbrže i najpreglednije.
Sve ostalo mi je tlaka, nevrijedna truda, pa i kako to Safari radi, a kamo li da za to trošim prostor za prozor posebne aplikacije.
13.05.2005 | 17:25
k*art je napisao:
sve sam to već i prije napravil i izbrisal sve ostale kanale osim Jabučnjaka, ali u Screensaveru mi se nudi opcija NetNewsWire, s svim kanalima osim s Jabučnjakom, koji je jedini stvarno u njemu izabran.

Zbunjen sam, NetNewsWire i RSS screen saver nemaju nista jedan s drugim. RSS screen saver ce ti u opcijama ponudiri RSS feedove koje si stavio u Safari bookmarke.

[quoteProblem je možda i da ja ne znam što tražim, najme u NetNewsWire-u vidim Jabučnjak i linkove na novosti, ali ne vidim zašto bih se time služio, kad onda bolje mogu imati otvoren Safari i direktno vidjeti Jabučnjak?!?!?!! Pretpostavljem da je RSS trenutno javljanje pristizanja novih poruka, dok ništa ne radiš, ili radiš u drugom programu? Kao u onom filmu \"You have a massage!\" [/quote]

RSS nije nikakvo cudo. Najkorisniji je sto mozes na jednom mjestu, pregledno i brzo vidjeti sve novosti i promjene na web stranicama koje pratis i koje ga podrzavaju.
13.05.2005 | 19:15
Normalno si zbunjen, Riba slobodno se smij zaboravi finoću, ja definitivno nisam spreman za RSS, dapače očito imam totalno pogrešnu percepciju o tom featureu!

No to očito nije ono što sam ja maštao, da radim posao, a da mi dežurni programčić, javlja \"You've Got A Massage\" (ili sms na mobitelu koji javi da si dobil mail, s početnim riječima poruke)recimo s Jabučnjaka ili Nuendo foruma (moram priznati da više i ne pratim, bar ne kao dnevno štivo, ostalo je kampanjski).

Mada mi je jabučnjak deafaultno otvoren, često ostane na stranici i novostima, od prije par sati, pa moram refreashati novosti, da vidim ima li novih poruka ili tema, nekakva in realtime porukica \"novoti na Jabuci...\" bi mi dobro došla, pa sam mislio da je to upravo taj RSS, ... smiješno??... lako vama smijati se dedeku iz Zagreba... sam se smijete, bute bore dobili, ja sam se nekad jako smijal, ma tko šiša bore... smijeh je super, makar i na moj račun!!

Javil bum se informiraniji!! (no to ne znači da vas ne budem nasmijaval!! Vuk dlaku mijenja...)
13.05.2005 | 19:24
kreso, probaj s iBlogom, mozda ti se vise svidi. Naci ces ga na VersionTrackeru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, temeljnik, tino1, Anonimci (498)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO