Vikalica i Anonimci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vikalica i Anonimci

06.05.2005 | 18:51
Odmah: podrzavam ideju da se anonimcima ne dozvoli koristenje vikalice.

Prvo: na Vikalici se bas nista ne rjesava. Postovi nestanu za par sati, najvise za dva dana ako nitko nis ne pise. Prema tome, gore od starih novina.

Drugo: nis ne kosta prijaviti se, dobiti nick i password, i srati koliko hoces. S tom prednoscu da mozes i pisati po forumu, a ne samo citati. A logiranje je automatsko.

Trece: ako izgubis password, ili si na nekom drugom kompu, automatski mailer ti posalje novi pass u sanducic

Cetvrto: pristojno je predstaviti se, makar i potpuno laznim identitetom (da sad ne ulazim ou price da svatko od nas, i mimo Interneta, ima tisucu lica, ser ser ser).

Vikalica, ustvari, ponajvise sluzi za 'dobro jutro' i 'zar jos ne spavas'. A ako je netko anoniman, kako da znam tko mi zeli dobro jutro?

Hvala na paznji
06.05.2005 | 19:38
Vrlo lijepo receno!
Osobno sam indiferentan prema ovom, no nakon sto sam treci put dobio upit zasto je anonimcima dozvoljeno koristenje vikalice, pomislio sam da bi bilo zgodno provjeriti da li se to pita vecina ili ne. Nema nikakve zavjere iza svega...
06.05.2005 | 20:16
Za. Ako se vec neko prosipa neka bar ima neko ime.
07.05.2005 | 00:41
Svakako sam za to da anonimici i dalje imaju pravo govoriti na Vikalici. Represija s jedne strane radi \"uvođenja reda\" uvijek stvori još veći nered na drugoj strani. Konkretno u našem slučaju to bi značilo samo daleko više lažnih prijava i nepostojećih korisnika, a Uredništvo ne stigne takve stvari baš uvijek provjeravati - iako se trudimo koliko možemo. Isto tako, mora postojati kutak za takvo što - eto, nedavno je u Rijeci na Koblerovom trgu postavljen \"Vox populi\" kamen s takvom idejom, a mi na Jabučnjaku imamo Vikalicu. Tko se blamira na Vikalici ionako ne dokazuje ništa nego svoju nekulturu, pa je možda i bolje da ostane anoniman. Kako imamo uredan i moderiran forum, onda pustimo taj ventil slobodan.
07.05.2005 | 01:23
Nešto si se omekšo
Bit će da te Tigar raznježio
09.05.2005 | 04:16
Nakon cetiri dana, anketa je tocno 50/50 - 41 za 41 protiv.
Mislim, ako se ne skupi 2/3 glasova da se anonimcima oduzme pravo koristenja Vikalice, da stvari treba pustiti kakve jesu.
Disclaimer na jab faq ne bi skodio, medjutim. Ja sam nesto, ne bas u vezi s Vikalicom, poslao Ribi, pa ne znam u kojoj smo fazi s tim teksticem...
09.05.2005 | 08:08
Iako sam za to da postoji mjesto i za one koji nisu članovi, pa na kraju je razum za to i prevladao na Vikalici. Tu se može i pretrpiti nečij neodgoj ili nepristojnost, no korisno je stvarno, čak mislim da je totalno zasjenila \"Pod krošnjom\", nisam tam bil već mjesecima, možda samo \"ždere\" brzinu drugim featurima na siteu!

Nešto što me privuklo na ovaj site je upravo i to da čovjek stoji iza svojih riječi i stavova, svojim imenom i prezimenom, ali i obratno da ima povjerenja u ovaj site i njegove članove s imenom i prezimenom, s simpatičnim nadimcima!

Prijmjetio sam tražeći neke članove da postoje i oni \"privilegirani\" bez pravih ID-a, samo pod pseudonimima, a da ne velim da mi se čini puno aljkavosti u prijavi i statistici članova, pa tako postoje neki s puno prijava, (s različitim nadimcima, s č i ć, pa bez kvačica, s rastavljenim imenom i prezimenom iz čudnog nadimka, samo s inicijalima pod imenom i prezimenom), dakle brojka o broju članova je vrlo proizvoljna, naravno ne mislim da je to namjerno od strane admina, no mislim da bi kriteriji trebali biti isti, i da se i te brojke srede, pa i dalje budemo razgovarali kao prave osobe s pravim, a ne slušali pranje glave od nekih s recimo samo inicijalima ili nebuloznim imenima pod profilom. Možda sve to i nije bitno, širenje sitea naravno nosi razne komplikacije, ja dajem svoju riječ u \"sređivanju\" na tom aspektu, jer vjerujem da je to bitno za kredibilitet foruma u Hrvata, pa i šire!

Dakle apsolutno \"Da\" da na Vikalici viće tko što hoće,
i apsolutno \"Da\" da se na forumima razgovaraju realne osobe!
09.05.2005 | 12:40
dpasaric je napisao:
Represija s jedne strane radi \"uvođenja reda\" uvijek stvori još veći nered na drugoj strani.

Apsolutno tocno! zasto uvoditi neke represije, kada ce to samo povecati broj onih koji ce po forumima prosipati svoje gluposti (ili \"misljenje\", ako hocete ). ovako forum ostaje nas (i relevantan i koristan)!!!! I ne vjerujem da puno mijenja sto ce iznad necijih gluposti (koje ionako nemaju nikakav znacaj) pisati njegovo lazno ime! ne razumijem?! Mislite da ce to sprijeciti te ljude da izjavljuju gluposti?

Nisam nikako i nikada za ukidanje prava glasa. kome smeta to sto se blamiraju po vikalici? ne vjerujem da se uzimaju za ozbiljno te kritike kada nisu na mjestu i kada onaj koji ih upucuje nije relaevantan. to je njihov problem, nije nas!

Jos nesto: cinjenica je da bar dio mac zajednice ima tendenciju getoizacije i zatvaranja u samu sebe. TO JE I VISE NEGO POGRESNOI TO MI JAKO SMETA!!! ja osobno nisam nikada za hermeticno zatvaranje, a u slucaju postojanja vikalice ovaj site je otvoren za sve i svima. To moze samo privuci nove potencijalne usere da pitaju odmah sto ih zanima u vezi maca. ako netko nije korisnik maca, nesto ga zanima, ali prije se mora prijaviti na forumu, mislim da to na neki nacin zatvara vrata tim ljudima. Ja osobno mislim da je otvorenost ono sto razlikuje npr. Linux, i sto bi trebalo da razlikuje mac od Windowsa! Nema skrivanja, nema lazi, nema prevare! Jako se nadam da necemo krenuti stopama Win filozofije!

Freedom of speech!!!!
09.05.2005 | 14:36
morfnaom je napisao:
Freedom of speech!!!![/quote]

... rece covjek ciji avatar je Arnie s ogromnim pistoljem u ruci i ne bas najprijateljskijom facom...
ma da, slazem se s morfom i davorom da samo povecavamo entropiju, cak i ovom diskusijom.
no dobro... pada kisa ubi misa...
09.05.2005 | 16:23
marin je napisao:

... rece covjek ciji avatar je Arnie s ogromnim pistoljem u ruci i ne bas najprijateljskijom facom...

Arnie ni mrava ne bi zgazio
Kao sto znas California je jedna od najliberarnijih USA republica!
10.05.2005 | 03:01
Da se osvrnem na dio o članovima - ja sam formalno voditelj baze korisnika i pazim na to koliko god mi vrijeme dopušta. Nitko, ali baš nitko, nema šanse da će se provući samo s inicijalima ili nadimkom. Sve takve prijave redovno brišem. Također, čim opazim dvostruki log-in - reagiram i brišem onaj zastarjeli. Sva sumnjiva imena osobno provjerim emailom. Nepotpune prijave, prijave sa sumnjivim imenima i emailom tipa \" Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript \" brišem odmah.

Poanta je da je Jabučnjak zamišljen kao ležerno, ugodno mjesto, mjesto gdje se ljudi koji se poznaju mogu opustiti i razmijeniti informacije na najlakši i najugodniji način. Tu anonimcima i provokatorima nema mjesta. S druge strane, nije cilj Jabučnjaka napraviti elitističko utočište za izabrane. Nekakva razmuna ravnoteža mora postojati. Dio te ravnoteže je i anonimna Vikalica. Mene npr. često zabavi kakav vrckasti komentar zavidnog Wintel gosta i reakcije \"domaće\" ekipe na to...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 43 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, IgorD, jmirakul, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (446)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO