antivirus za macbook air?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

antivirus za macbook air?

23.05.2014 | 13:30
Pozdrav,jučer sam kupila macbook air i nemam iskustva s time pa me zanima trebam li instalirati neki antivirus ili slicno da mi macbook ostane brz i neopterecen? Molim vas,pomocc
23.05.2014 | 13:46
Ne treba!!
23.05.2014 | 14:10
Sofi, dobrodošla i čestitam ti na kupnji.
Antivirus niti *IŠTA* slično (naročito ne ono s*anje od MacKeepera!!!) ti *SIGURNO* ne treba. Mac je pod haubom Unix. Unix ne dozvoljava da se neki virus naseli, tj. općenito da se nešto mijenja na sistemskom dijelu stroja, a da te prije toga ne pita korisničku lozinku od administratora stroja. Dakle, *OBAVEZNO* stavi password na admin account (ako ti to nije praktično, kreiraj poseban admin account s lozinkom, a za svakodnevni rad koristi drugi account bez lozinke) i kad god ti skoči prozorčić koji traži username i pass od administratora, stani i razmisli zašto se to dogodilo i da li je to očekivano u tom trenutku. Ako nisi sigurna, *PITAJ* (ovdje, ako nemaš koga drugog) *PRIJE* nego nastaviš. I jamačno ti nikad neće trebati nikakav antivirus.
23.05.2014 | 14:24
Hvala puno!
04.10.2014 | 19:50
I vezano uz najnovije prijetnje: iWorm method of infection found!

"On this user’s PirateBay page, I found installers for a number of different commercial products, such as Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Office and Parallels... The very first thing that happened when I opened the app was that I was asked for my admin password. I provided it, and an official-looking Adobe installer started up, but by then the damage was done. The instant I provided the password, the iWorm malware was installed."
04.10.2014 | 20:04
Tko traži seks po "red light district" kvartovima, dobije triper prije ili kasnije. Ako ne i nešto gore.
05.10.2014 | 17:30
28.12.2019 | 20:48
Ako netko već ima triper, šta bi trebao napraviti?

S desne strane ekrana mi izbacuje male prozorčiće jedan ispod drugog i sad se toga ne mogu riješit. Ne znam šta je točno

Htio sam instalirat neki program da mi bude free, potvrđivao sam allow i eto sad..
28.12.2019 | 21:01
Bravo, majstore. Sad stani pred ogledalo i lupaj sam sebi vritnjake.
Daj screenshot da vidimo točno o čemu se radi. cmd+shift+3. Naći ćeš na desktopu sliku koja se zove "screenshot... .png" koju možeš uploadati ovamo.
28.12.2019 | 21:28
Ok, ok.. kak je tak je. Odma mi bilo sumnjivo, reko nek ti bude

Evo, nije htjelo nešto.... ne mogu ovo sad zarotirat nikak.. dovoljno je da se vidi šta je.....
Prilozi:
28.12.2019 | 21:41
I? Što sad? Gdje je screenshot?
29.12.2019 | 00:32
Ma moguće da si samo pokupio neku skriptu za browser, a ne trojanca, oni su na Macu izuzetno rijetki i tih par koji postoje prepoznati su na razini OS-a.
29.12.2019 | 01:02
Ja bih na tvom mjestu najprije (zauvijek) maknuo Chrome sa stroja jer je to najgori spyware kojeg možeš imati. Ovdje su neke upute:
www.lifewire.com/uninstall-google-chrome-mac-4581498
Iako se bojim da to nije dovoljno. Ali probaj.
Nakon toga reboot, moja je preporuka za browser - Firefox. Pa se javi ako problemi nastave.
Osnovna načela su - ne dozvoljavaj ništa ničem za što nisi točno siguran što radi i čemu služi. To vrijedi i za www stranice za koje te FireFox upozorava da te žele slijediti ili slati ti informacije ili znati tvoju geografsku lokaciju.
29.12.2019 | 15:20
Nije nikakva skripta, mislim da je dozvolio određenim stranicama obavijesti.
U postavkama Chrome mora negdje biti mogućnost isključivanja.
29.12.2019 | 16:07
Kao što kaže Smayoo, makni Chrome ako ti aposlutno nije neophodan radi nečega. Ako i je, onda ga koristi samo za to nešto. Safariju i Firefoxu ništa ne fali, a dobra je i Opera.
30.12.2019 | 22:27
Hvala na odgovorima. Ti prozorčići mi izlaze samo kad je Chrome uključen.

Jedino još na Safariju se nekad pojavi poruka, da je neočekivano prestao radit, i onda mogu odabrat Ignore, Report i Cancel valjda.

Isprobao antivirus i malware i dr. programe i nije pomoglo.

Hoću da sve bude kako treba pa ću stavit Yosemite (reinstalirat OS), sad sam na Mavericksu i radi vrlo dobro, tako da ću napravit mali korak naprijed i vjerujem da neće nešto zapinjat software.

iMac je iz 2008., ssd sam stavio, 2.4 ghz, 4 GB RAM-a 800 mhz, dosta star ali meni za net i više nego dobar...
30.12.2019 | 23:43
Ne stavljaj Yosemite, Mavericks je bolji. Ako možeš (mislim da ne možeš), onda eventualno odi na El Capitan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 59 minuta
  • Zdravac: dimenzije su sada 5 x 7 m, htio bih samo produžiti za 3 m
  • Zdravac: Ekipa, koliko bi okvirno koštala izrada glavnog projekta za povećanje nastrešnice sa 35 m2 na 50 m2, htio bih i struju na njoj. drvena konstrukcija sa ravnim limenim krovom
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO