antivirus za macbook air?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

antivirus za macbook air?

23.05.2014 | 13:30
Pozdrav,jučer sam kupila macbook air i nemam iskustva s time pa me zanima trebam li instalirati neki antivirus ili slicno da mi macbook ostane brz i neopterecen? Molim vas,pomocc
23.05.2014 | 13:46
Ne treba!!
23.05.2014 | 14:10
Sofi, dobrodošla i čestitam ti na kupnji.
Antivirus niti *IŠTA* slično (naročito ne ono s*anje od MacKeepera!!!) ti *SIGURNO* ne treba. Mac je pod haubom Unix. Unix ne dozvoljava da se neki virus naseli, tj. općenito da se nešto mijenja na sistemskom dijelu stroja, a da te prije toga ne pita korisničku lozinku od administratora stroja. Dakle, *OBAVEZNO* stavi password na admin account (ako ti to nije praktično, kreiraj poseban admin account s lozinkom, a za svakodnevni rad koristi drugi account bez lozinke) i kad god ti skoči prozorčić koji traži username i pass od administratora, stani i razmisli zašto se to dogodilo i da li je to očekivano u tom trenutku. Ako nisi sigurna, *PITAJ* (ovdje, ako nemaš koga drugog) *PRIJE* nego nastaviš. I jamačno ti nikad neće trebati nikakav antivirus.
23.05.2014 | 14:24
Hvala puno!
04.10.2014 | 19:50
I vezano uz najnovije prijetnje: iWorm method of infection found!

"On this user’s PirateBay page, I found installers for a number of different commercial products, such as Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Microsoft Office and Parallels... The very first thing that happened when I opened the app was that I was asked for my admin password. I provided it, and an official-looking Adobe installer started up, but by then the damage was done. The instant I provided the password, the iWorm malware was installed."
04.10.2014 | 20:04
Tko traži seks po "red light district" kvartovima, dobije triper prije ili kasnije. Ako ne i nešto gore.
05.10.2014 | 17:30
28.12.2019 | 20:48
Ako netko već ima triper, šta bi trebao napraviti?

S desne strane ekrana mi izbacuje male prozorčiće jedan ispod drugog i sad se toga ne mogu riješit. Ne znam šta je točno

Htio sam instalirat neki program da mi bude free, potvrđivao sam allow i eto sad..
28.12.2019 | 21:01
Bravo, majstore. Sad stani pred ogledalo i lupaj sam sebi vritnjake.
Daj screenshot da vidimo točno o čemu se radi. cmd+shift+3. Naći ćeš na desktopu sliku koja se zove "screenshot... .png" koju možeš uploadati ovamo.
28.12.2019 | 21:28
Ok, ok.. kak je tak je. Odma mi bilo sumnjivo, reko nek ti bude

Evo, nije htjelo nešto.... ne mogu ovo sad zarotirat nikak.. dovoljno je da se vidi šta je.....
Prilozi:
28.12.2019 | 21:41
I? Što sad? Gdje je screenshot?
29.12.2019 | 00:32
Ma moguće da si samo pokupio neku skriptu za browser, a ne trojanca, oni su na Macu izuzetno rijetki i tih par koji postoje prepoznati su na razini OS-a.
29.12.2019 | 01:02
Ja bih na tvom mjestu najprije (zauvijek) maknuo Chrome sa stroja jer je to najgori spyware kojeg možeš imati. Ovdje su neke upute:
www.lifewire.com/uninstall-google-chrome-mac-4581498
Iako se bojim da to nije dovoljno. Ali probaj.
Nakon toga reboot, moja je preporuka za browser - Firefox. Pa se javi ako problemi nastave.
Osnovna načela su - ne dozvoljavaj ništa ničem za što nisi točno siguran što radi i čemu služi. To vrijedi i za www stranice za koje te FireFox upozorava da te žele slijediti ili slati ti informacije ili znati tvoju geografsku lokaciju.
29.12.2019 | 15:20
Nije nikakva skripta, mislim da je dozvolio određenim stranicama obavijesti.
U postavkama Chrome mora negdje biti mogućnost isključivanja.
29.12.2019 | 16:07
Kao što kaže Smayoo, makni Chrome ako ti aposlutno nije neophodan radi nečega. Ako i je, onda ga koristi samo za to nešto. Safariju i Firefoxu ništa ne fali, a dobra je i Opera.
30.12.2019 | 22:27
Hvala na odgovorima. Ti prozorčići mi izlaze samo kad je Chrome uključen.

Jedino još na Safariju se nekad pojavi poruka, da je neočekivano prestao radit, i onda mogu odabrat Ignore, Report i Cancel valjda.

Isprobao antivirus i malware i dr. programe i nije pomoglo.

Hoću da sve bude kako treba pa ću stavit Yosemite (reinstalirat OS), sad sam na Mavericksu i radi vrlo dobro, tako da ću napravit mali korak naprijed i vjerujem da neće nešto zapinjat software.

iMac je iz 2008., ssd sam stavio, 2.4 ghz, 4 GB RAM-a 800 mhz, dosta star ali meni za net i više nego dobar...
30.12.2019 | 23:43
Ne stavljaj Yosemite, Mavericks je bolji. Ako možeš (mislim da ne možeš), onda eventualno odi na El Capitan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 33 minuta
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, MacSlavko, tino1, VanjusOS, Anonimci (688)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO