Pozicija prozora aplikacija nakon Logina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozicija prozora aplikacija nakon Logina

09.05.2024 | 09:49
Pozdrav,

nov sam na Jabučnjaku pa sry ako je ovo vec bilo tema. Pretraživao sam ali ne nađoh.
Kako riješiti da se prozori nakon re-Logina ne porazbacaju posvuda. koristim macbook pro max m3 + 2 Dell monitora?

thnx
09.05.2024 | 10:15
Hm. Kod mene se ne porazbacaju. Svaki se otvori tamo gdje je bio (osim ako je bio full screen). Jedino se pootvaraju prozori od autostart aplikacija koje inače imaju samo ikonicu u menu baru i sl.
09.05.2024 | 10:25
Da svi su mi na full screen. ... illustrator, photoshop i sl.
09.05.2024 | 10:45
Da. Bojim se ta ti tu ne znam pomoći. Ja vrlo rijetko koristim full screen.
09.05.2024 | 14:29
Na Macu to nikad nije radilo kako treba. Probao sam bezbroj alata za tu svrhu, placenih i besplatnih.

Svaki restart moram rucno preslagati aplikacije po vritualnim ekranima. Nisu full screen apps.

Iz tog razloga ne restartiram racunalo mjesecima.
09.05.2024 | 15:27
Ovisi.

Nativne aplikacije i kulturno napisane aplikacije se u pravilu otvore na monitoru/space-u na kojem su i bile.
Iznimka je kada se odspoji vanjski monitor, ili Mac zaključi da je vanjski monitor odspojen.

Za probu razmjesti aplikacije kako ti odgovara, pa odspoji monitor s MacBook-a.
Kada spojiš monitor nazad trebale bi se aplikacije vratiti na ekran na kojem su i bile.
Recimo, Microsoft aplikacije se vrate na ispravan ekran ali ne i na ispravan space.

Kada prebaciš aplikaciju u full screen to ti kreira zaseban space.
Takve space macOS ne pamti kada odspojiš/spojiš vanjski monitor. Aplikacije se vrate na prethodni raspored i pokušaju prilagoditi monitoru koji imaju na raspolaganju. Na primjer onaj od MacBook-a.

Inače, dok sam imao vanjske HP i Dell monitore, u standby-u bi te monitore macOS nekad "izgubio". U pravilu bi se standby tih monitora ponašao kao da si odspojio kabel.
S Apple Studio Display-om nema tih problema. Ako i natrčim na to da se sve poremeti u pravilu je bio neki restart radi ažuriranja aplikacija/macOS-a.

support.apple.com/guide/mac-help/work-in...e-spaces-mh14112/mac
09.05.2024 | 17:00
Imam 3-4 virtualna ekrana na MBP i 3 na ultrawide monitoru.

Eksterni monitor odspojim jedino kada nosim laptop negdje. Kada se vratim u ured, nikada mi se nije vratilo tamo gdje je bilo prije odspajanja.

Ako se aplikacija i vrati na externi monitor, onda je sve jedno preko drugog na prvom virtualnom ekranu i neka random aplikacija zavrsi na zadnjem. Sa dva prazna u sredini.

Uglavnom pretumbavam prozore rucno. Godinama. Na nekoliko racunala i 2 vanjska monitora (Dell, pa sada LG). Uvijek isto.

Radi se o Safari i Chrome, PDF Editor, iMessage, Whatsapp, Telegram, Stickie Notes, MeisterTask, Finder prozori, neke VOIP aplikacije za telefoniranje i tako... nista egzoticno.

Trenutacno koristim Rectangle da ih barem brze slazem

rectangleapp.com
09.05.2024 | 21:40
Kao i Smayoo, ja rijetko da uđem u full screen, aplikacije posložim po dva monitora i tamo gdje ih ostavim, tamo i budu nakon logina.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.06.2024 | 11:41
I kod mene se uvijek prozori uredno poslože osim Findera čiji se prozori smanje nakon kakve nadogradnje, ali nakon namještanja opet bude sve uredno složeno. Možda nije envažno napomenuti da je moj iMac iz 2014 pa se radi o macOS Monterey 12.7.4
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 58 minuta
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO