31.08.2024 | 23:56
Evo ja sam jedan od onih koji voli stvari raditi na svoj način i jako me smeta kad me drugi uvjeravaju da bih to trebao raditi drukčije i da je tako bolje.
Sad kad sam napisao da razumijem da čovjek to želi raditi onako kako se navikao na Windowsima (iako ja mislim da to ne može biti dobro) možda bi od pomoći bila činjenica da je na Macu moguće otvoriti gomilu PDFova da svi budu u jednom kontinuiranom prikazu.
Tj.,
Select All pa onda
Open. Pod uvjetom da su to sve PDFovi, Preview će ih (vjerojatno) otvoriti sve u jednom prozoru i ako je u opcijama namješteno da se prikazuje Sidebar onda se lako može kroz sve šetati i gledati sve u 100% prikazu. Po potrebi se čak sve to može "isprintati" u jedan veliki PDF u kojem su objedinjeni svi ti pojedinačni spisi.
U suprotnom, VMWare/Parallels pa Windowsi na Macu i tamo nek gleda stvari kako mu paše.
Ako ni to nije opcija, proda se Mac i kupi PC.
PS - ovo gore (vjerojatno) - ovisno o nekim postavkama primjetio sam da nije kod svih tako, na nekim kompovima jednostavno Preview odbija otvoriti sve dokumente u jednom prozoru a nisam siguran zašto.