Migriranje iMacovi i stalna autentifikacija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migriranje iMacovi i stalna autentifikacija

08.03.2025 | 20:51
migrirah sa stare 24 na noviji 27, migracija je proshla odlicno. Odradih permissions kako treba, read/write, make Me owner, i primjeni, no, i dalje trazi autentifikaciju bilo kojeg rada sa iskljucivo migriranim dokumentima, druge sa 27 ne. Finder wants to move bez obzira shto probam. Jedan admin je na kompu, migrirani account je standard, probah i da je on admin, isto je.
na Montereyu sam trenutno, migrirano sa 2007g el Capitan.
ima tko kakvu ideju?
08.03.2025 | 21:36
Kako si *TOČNO* radila taj postupak kojeg zoveš migracijom? Korak po korak, detaljno, molim te. Screenshotovi bi bili korisni, ali im se ne nadam jer si već odradila.
08.03.2025 | 23:13
jap, odradih ju vec. preko migrant assistenta, proshlo je glatko, bez ponavljanja, notifikacija, icega, nekoliko sati, stabilna konekcija, ethernet i wi fi, 7-13mb, prebacilo se 300tinjak giga dokumenata i fotografija.
kada otvorim word dok, otvaram ga bez autentifikacije, libra office, editiram i save normalno i bez autentifikacije ga i prebacujem po desktopu. kada ga zelim stavit iz foldera na desktop bez editiranja, trazi pass.
mogu prebaciti folder bez autentifikacije ali ne mogu pojedinacni dokument ili fotku.
09.03.2025 | 02:19
Imaš admin mismatch. Iako su i jedine i druge datoteke stvorene od strane admina, to nisu isti admini, tj. onaj prvi je "zero user", a ovaj drugi neki idući, iako isto ima admin ovlasti. To nije redovna situacija, to se dogodi kod nekih većih razlika između sustava ili kada su tvoji admini imali skroz druga imena i lozinke, pa je to on razdvojio.

Uglavnom to je sada igra s privilegijama, treba pregaziti sve s glavnim aktualnim adminom, a druga mogućnost je "ignore ownership on this volume", ali to radi samo na diskovima s kojih nisi bootala (iz očiglednih sistemskih razloga)!
09.03.2025 | 13:54
da, razlicita imena i lozinke. sada su lozinke iste, stavih da je owner svega admin na 27. koji cu sada koristiti. vece razlike jesu vjv, 24 je ostao na el capitanu i gro toga vishe nije radilo ok, i chrome a safari josh prije koju godinu. sigurnosno aj bok, blokane neke staranice na webu, freezing i sl.

ako ne rijeshim admin mismatch, ici cu preko vanjskog harda, s njega kopiram bez autentifikacije ali i migrirani dokumenti na 27. kod kopiranja na vanjski ne traze autentifikaciju a fajlovi koji ju traze, ako ih prvo prebacim na vanjski pa na desktop ne traze autentifikaciju. taj hard je korishten na staroj 24.

kasha. onda cu rucno to rijeshavati, preko harda. na starom kompu ostaje ps6 a ostalo brishem, sa hardom ce se moci raditi tako.
hvala puno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 23 minuta
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

EJc, Ender, m@xym, MacSlavko, Riba, tino1, VanjusOS, vikt0r, Anonimci (266)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO