03.09.2003 | 22:40
Jesam probao sam popraviti permissione ali to nije pomoglo. Konkretno, problem je kod przenja DVD. Svaki drugi ili treci DVD se sprzi, konkretno radi se iskljucivo o filmovima a ne i ostalim filovima. Znam da je bio problem u nekim medijima i dosta sam se igra sa time. Imao sam aritu, traxdatu i to bulk iz paketa od 100 uzeo 10, bulk 10/10, te pojedinacne, APPLE originale i to dva tipa jedan je 691-4262-A i 691-4171-A. Vrlo interesantno kod tih medija je da je ovaj drugi tip Applovi mediji dolaze u paketu od pet u kutiji) su jedini koji su se sprzili bez problema dok kod ovog 4262 tipa svaki treci otprilike. Przim sa Toastom 5.2.1 DVD kreiram pomocu dvd2onex101 i DVDBackup 1.3.1. Ne vidim da bi i jedan od ovih programa stvarao probleme jer filmice pogledam sa DVD playerom i sve je OK.
Jos jedna stvar, u prvom postu nistu napisao da sa sa Disk utility-em pokusao popraviti permissone pa je isto tako moguce da sam i sada previdio nesto sto bi moglo biti interesantno.
Naravno da sam zaboravio konfiguraciju,
Powerbook G4 12" Superdrive (Matsushita UJ 815), 640 MB RAM. Koliko znam nema sluzbenog firmware update za ovaj superdrive iako se na forumima pojavio jedan koji ocito skida sve blokade sa driva pa se moze prziti dvd i brzinom 2X.