16.04.2010 | 12:49
Pozdrav svima na forumu, prvenstveno programerima
ozbiljno sam počeo razmišljati o ulasku u devolpmemt za iPhone/iPod i naravno jednog dana iPad
Prvenstveno me za početak zanima developerski stroj:
Prvo mi je palo na pamet kupnja
Mac Mini stroja koji najjeftiniji u HRV dođe oko 4500kn
Zatim sam malo gledao po njuškalo i našao second hand Mac mini za 3500 (vjerujem da bi i jeftinije išao)
Međutim koja je mogućnost instalacije MAC OS X na intel PC računalo te korištenje takve konfiguracije za development
da li Apple provjerava neke hardware IDeve kod instalacije MAC OS X-a, kod prijave za development ili u bilo kojem drugom koraku
Kako mi kažu u Apple dućanu kod nas (nije bitno kojem) ne postoji legala n način kupnje samog OS-a i instaliranje na mašinu, to bi se smatralo istim kao i skidanje image-a sa torrenta i intalacije.
Ukoliko Apple ne provjerava (niti ne traži) nigdje informacije o računalo na kojem se radi development znači da je moguće raditi development na custom konfiguraciji sa instaliranjim OS om koji se skine sa interneta?
Sljedeće opcija je kupnja rabljenog MAC-a
Što u tom slučaju, da li ja mogu koristiti taj Mac za development ukoliko ga je kupila druga osoba i registrirala na neki način kod apple-a?
Ako ništa od ovoga nije moguće, ništa drugo mi ne preostaje nego kupnja novog Mac-a
u tom slučaju molim preporuke, sa pretpostavkom da ne mora nužno biti MacBook
MOLIM VAŠE MIŠLJENJE, ISKUSTVA
Ukoliko ne stignem svim osobno zahvaliti UNAPRIJEH SE ZAHVALJUJEM
Pozdrav