11.05.2014 | 11:29
Elem, trebam dual SIM
active mobitel (dakle takav koji ima dva radio modula, da su oba SIMa istodobno aktivni, da se prima pozive na oba broja, a ne da na jednom javlja da je isključen ili nešto slično, te da se odlazni pozivi upućuju defaultno preko SIM-a kojeg korisnik odabere).
JAKO je poželjno da se radi o običnom candybar uređaju s tipkama, a ne o touch uređaju.
Obavezno je da ima neki način synca s Mac adresarom (može i preko nekog cloud servisa, čak i preko Googlea - nije za mene
), a nije problem dodatno platiti iSync plugin ako postoji.
Obavezno je (možda se i podrazumijeva) da ima bluetooth, prvenstveno za handsfree u autu.
WiFi ne treba. 3G ne treba. Čak ni GPRS nije nužan.
Otključan po mogućnosti, ali može i zaključan na VIPnet.
Može novi, može polovni.
Obraćam se ovdje u nadi da netko ima konkretno iskustvo s konkretnim uređajem. Googlanje i surfanje mi neće puno pomoći, već sam probao i sam. Tehničke specifikacije i opisi su vrlo nejasni i magloviti, tako da je teško s pouzdanošću reći da je neki model zaista ACTIVE dual sim. Običan standby dual SIM mi ne valja, jer je korisnica i inače šlampava i nemarna s mobitelom pa bi se redovito dešavalo da ostane nedostupna na jednom broju ili pak da i dalje upućuje pozive sa skupog broja...