19.10.2020 | 17:16
Znam, ako ovo nije stranica za nešto - onda perilice za rublje definitivno spadaju u kategoriju "nešto".

No, nakon što sam cca 25 godina veš prao sa Gorenje WA 512 veš mašinom koja i dalje radi najnormalnije, nedavno sam odlučio kupiti
ovu perilicu, te shvatio da ima dosta stvari koje su se u dva desetljeća "unormalile", a meni su sasvim nove.
Tako da, ukoliko mi netko može odgovoriti na sk+ljedeća pitanja, bio bih mu jako zahvalan.
1. Jedna od stvari koja me je veselila kada sam kupovao novu veš mašinu jest mogućnost korištenja tekućeg "praška" za rublje. Međutim, čim sam svoju mašinu stavio na radno joj mjesto, vidio sam da u ladici postoji samo jedan "bazen" (onaj u koji se stavlja omekšivač", dok pretinci za pretpranje i pranje nemaju stijenku na kraju, tako da bi ulijevanje bilo kakvog tekućeg deterdženta rezultiralo istovremenim otjecanjem istog iz pretinca. Čuo sam se sa LG servisom, rekli su mi da ih mnogi ljudi zovu radi toga, ali da oni jednostavno nemaju odgovor. Gospođa s kojom sam razgovarao prisjetila se drugog ragovora sa ženom koj je neko vrijeme živjela u SAD-u, pa joj je rekla da tamo postoje za kupiti nekakve pregrade (baš od LG-a - znači, odgovarajućih dimenzija). Kasnije sam otišao u Pevex, pogledao sve veš mašine koje su imali na izložbenom prostoru, i svaka od njih, nema veze jeli najjetinija ili najskuplja i čiji je proizvođač (istina, nije bilo niti jedne od BOSCH-a) - ima identične ladice, sa bazenom samo za omekšivač, dok su pretinci za pretpranje i pranje "šuplji" na kraju.
2. "Tub clean" mod - jasna mi je funkcija istog (očistiti mašinu od prljavštine i "sluzi" koja ostaje nakon svakog pranja, samo me zanima koristite li to i koliko često te postoji li neko Tub clean sredstvo koje se stavi gdje inače ide prašak, ili se Tub clean funkcija uključi i radi sama bez ikkvih dodataka?
Eto, još jednom isprike - ali ovdje uvijek dobijem i više nego šo tražim kada nešto pitam - pa nemojte zamjeriti što tema nije iz IT-a.
Hvala!
Stara perilica Gorenje:
Nova perilica LG:
- ovdje se vidi kako su pretinci za prašak za rublje šuplji