Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)
(3 korsinik/a gleda/ju temu) cariblanco, JOHN, (1) Gost

Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)

31.07.2023 | 15:15
[quote="Bertone" post=216632]JOHN kaže:
Ekipa pozdrav svima s otoka Molat...

Pozdrav iz Valbadona,...

... a kad si bio tako ljubazan podijeliti sliku svog stopala s nama, evo da uzvratim

papak.jpg

/quote]

31.07.2023 | 15:49
Još jedan palcomanijak
... evo izvoli,... samo me nemoj tražiti da se rukujemo
31.07.2023 | 16:10
Gle hvala na palcu...ali kako je rekao Mamić kad je prodavao Modrića, onom iz Spursa...šta vi hoćete kupiti samo jednu njegovu nogu, a ja znam da ti imaš dvije noge, pa tako da znaš šta ti je činiti

Da si Grgur Ninski, možda bi ti poljubio palac...ovak samo ty
30.08.2023 | 17:03
Rijeka vise nego lijep grad a drustvo za pozeljeti. Smayoo HVALA na svemu.
Prilozi:
30.08.2023 | 18:08
Joooo.... em lijepi, em pametni...
Bilo nam je osobito zadovoljstvo! Jeste se već vratili natrag ili tek krećete?
30.08.2023 | 19:01
Stigli prije 3 sata
22.01.2025 | 15:44
Ekipa,
imate kakvih iskustva s boravkom na Dugom Otoku? Neki konkretan smještaj? Planiramo tjedan dana u lipnju.
Na kojem dijelu otoka je najbolje tražiti smještaj obzirom na izbor plaža?
Ne zanimaju nas betonirane plaže, naprotiv prirodne stjenovite plaže ili šljunčane plaže su nam draže.
Nismo zahtjevni gosti. Kuća ili apartma, svejedno nam. Parking i roštilj obavezan. Kuhinja, kupaona, bračni krevet, dva kreveta za djecu, terasa, plaža u blizini je veliki plus. Ne patimo za modernim namještajem, bazenima i sl. To nas aposlutno ne zanima. Više preferiramo klasiku, starogradnju u domaćem štihu.
22.01.2025 | 15:51
JOHN, ako se sjećam i prethodnih postova, često boraviš na Malom lošinju (?), tako da si samim time visoko podigao ljestvicu.

Malo spamam, ali mislim da na Dugom otoku niti nema betoniranih plaža, barem takvu ja percepciju imam...
22.01.2025 | 15:54
Znači ne zanima te hotel Božava i mogućnost kupanja u bazenu hotela Maxim a odlazak na plaže npr Sakarun i Veli Žal sa autom? Napomenuo bih da smo bili sa jednim petogodišnjim djetetom i većinu dana provodili van hotela (ili u šetnji ili na plaži ili na bazenu). I to je sve bilo prije 5-6 godina.
22.01.2025 | 16:10
Zdravac kaže:
JOHN, ako se sjećam i prethodnih postova, često boraviš na Malom lošinju (?), tako da si samim time visoko podigao ljestvicu.

Malo spamam, ali mislim da na Dugom otoku niti nema betoniranih plaža, barem takvu ja percepciju imam...

Na Lošinju mi je punica, tamo sam kao doma!
Inače Lošinj i nije baš tako netaknut, bar za one koji se oslone na auto. Ako nemaš barke na Lošinju, a onak……nije baš top destinacija.
Zadnjih godina smo odlučili svake godine obići novi otok. Prošla nam je izostala zbog upisa u srednju školu (mada smo mogli jer je ionako sve bilo online, ali smo roditelji ziheraši….pa eto)
22.01.2025 | 16:14
Yonkis kaže:
Znači ne zanima te hotel Božava i mogućnost kupanja u bazenu hotela Maxim a odlazak na plaže npr Sakarun i Veli Žal sa autom? Napomenuo bih da smo bili sa jednim petogodišnjim djetetom i većinu dana provodili van hotela (ili u šetnji ili na plaži ili na bazenu). I to je sve bilo prije 5-6 godina.

Kod nas godišnji nije godišnji ako se nejde u ribolov i ronjenje i ako nema gradela u dvorištu. Hoteli nam nisu ni kraj pameti. Jednostavno nam to nijeđir. Ja se rano budim i idem u ribolov, preko dana istražujemo dostupne plaže(Sakarun će sigurno biti jedna od destinacija), pa jedan ili dva dana uzmem barku u najam pa istražujemo uvale i tako. Kupanje, ronjenje, ribolov, navečer gradele, vino i piva i tako u krug. Odu dani dok trepneš.
Volimo prirodu i uglavnom se klonimo hotela, ali opet navečer volimo zaspati u krevetu. Nismo neki hardcore pa da spavamo pod vedrim nebom u nekom šatoru ili sl.
22.01.2025 | 19:15
Na Dugom otoku smo ljetovali 2016. godine. Mislim da je to bilo baš u ovoj kući
www.google.hr/maps/place/%C5%BDman/@43.9...IKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Mjesto se zove Žman, ovo je najnajnajzadnja kuća sa sjeverne strane uvale. Cesta je zapravo betonirana riva i, kad ona prestane, zadnjih 30-ak metara je makadam. Pred kućom je minijaturna prirodna šljunčana plažica i "njihov" mol. Domaćin je bio nudio i izlete njegovom barkom (Dalmatinci to sve zovu "brod" ).

Domaćine mogu preporučiti, a preferencije su nama vrlo slične ovima kako si ti opisao. Mi smo bili u apartmanu na katu, bio je knap dovoljan za nas 5, za 4 je po mjeri, s tim što ti klinci, ako se dobro sjećam, neće imati svoje sobe ni krevete, nego razvučeni kauč u kuhinji/dnevnoj sobi. Jedini minus apartmanu je to što ima balkon koji nije mali, ali mi volimo baš velike terase jer smo zapravo uglavnom na terasi kad nismo u moru ili u krevetu.

To je ta kuća. Link sam sad nagooglao, ne sjećam se točno kako sam ih bio onda našao.
https://www.apartmanija.hr/apartmani/zman/apartman-sestan/24839

Domaćini žive u Zadru preko zime.

EDIT:

Nema nikakvog sustavnog zaprašivanja komaraca, gazde oko kuće imaju puno mediteranskog zelenila koje drži vlagu i hlad pa je komaraca poprilično. Ako ste osjetljivi, ponesite si štekalice, mazalice, smrdilice i dimilice.
22.01.2025 | 19:24
Računaj da je logistika na otoku kao i na svim vanjskim otocima - asketska i jako vremenski definirana. Ako si navikao na trgovačku opskrbu kakva je u Malom Lošinju, to na Dugom otoku zaboravi. U Žmanu je bila jedna minijaturna trgovina na ulazu u mjesto i tu si mogao kupiti najosnovnije. Za bilo što npr. mesno (pileće, kobasičasto...) tada (2016.) su nam bili rekli da se jedina otočka mesnica (ona u Salima) zatvorila godinu ranije i da mesa ima to što ima u "samoposluzi" (jedini dućan takvog tipa na otoku) pokraj (dakle, u Salima). S tim što, naravno, moraš pitati kad to meso (piletina, što već) dolazi. Ako ti kažu npr. "utorkom", nemoj misliti da u utorak popodne možeš doći kupiti meso. Nego lijepo pogledaj red plovidbe trajekta. Onaj koji iz Zadra kreće oko 7, kad stiže u Brbinj pa plus 1h, tada je u Salima, akobogda. Znači u toliko sati odnosno malo ranije sjedi u kafić preko puta dućana i čekaj kamion od (na primjer) Cekina. Čim se ovaj odveze, trk u dućan i kupuj. Jer oni naručuju tog mesa isto onoliko koliko im ide i zimi. Nema veze što je ljeti na otoku 10x više kupaca.
Čari dalmatinskih otoka, osobito ovih vanjskih. Zato ih volimo.

Odlično domaće uzgojeno povrće smo kupili kod svjetioničara u Velom ratu, na krajnjem sjeveru otoka, od svjetioničareve družbenice.
22.01.2025 | 19:34
Što svakako pogledati/posjetiti na otoku:

1. Sali su nezaobilazni. Što zbog dućana, što zbog slastičarnice (tada jedine na otoku) i kafića, što zbog ambijenta koji je ipak autentičan i vrijedi ga doživjeti

2. Telašćica, naravno. Također i pogled (zalazak Sunca!) s vertikalnih litica s vanjske strane otoka

3. Plaža Sakarun, naravno. Barem jednom. I piće u improviziranom beach baru u okrajnjem boriku. Vidim da je više komercijalizirana nego što je bila tada, ali svejedno.

4. Veli rat. Ne mjesto Veli rat, nego još sjevernije, skroz do vrha otoka, rt Veli rat, i svjetionik.

5. špilja Strašna peć s vanjske strane otoka (makadamska cesta, uska i mjestimično zastrašujuća, i pomalo izazovna za niske aute)
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO