09.09.2021 | 18:39
Pošto vidim da se svi sprdate, a Daddo mi postavlja pitanja na koja zna da ne znam odgovor i još mi patronizira o nekakvim "tajnim zadacima" (tu se vidi koliko zapravo nemaš pojma o novinarstvu - u toj niši ne postoje ni tajni zadaci ni istraživački novinari - to je termin modernih idiotarija. Postoje dobri i loši novinari, no to je druga tema).
A na tvoje pitanje upućeno meni ja tebe mogu pitati što misliš je li pametnije u tekst sakriti lead u sredinu, staviti ga klasično na sam početak, ili ga puknuti kao zaključak? I što je uopće lead teksta? Na koja pitanja odgovara?
S tim da ja barem imam obzira pa ti pokušavam dati lakše pitanje moje "niše", a ne namećem se
pameću jer ja sam u "ICT industriji doma i kaj buš ti meni pametoval".
To je odlika ljudi koji se imaju potrebu dokazivati - medicinski naziv za to je Napoleonski kompleks pošto je jako puno od njih nisko.
Ne kažem da si nizak niti da imaš ikakav kompleks, ali da ti zna izletiti da se voliš pohvaliti svojim sivim ćelijama - o da.
Jako često.
Nego, pročitaj barem ovo - kada si toliko zauzet (iako tu trošiš sate pišući postove i pokušavajući biti smiješan, ne vidim kako nemaš vremena pogledati emisiju od sat vremena) zašto ne odvojiš 60 minuta i pogledaš to prokleto Otvoreno?
Pa vidi da li su ti gosti isto tako gluplji za ICT temu od tebe, jer ti jako dugo radiš pa znaš toliko više od njih, pa bi se tebe trebalo pitati i ova država bi bila Švicarska.
Svi ste jako mudri.
Ali kada treba dati konkretne prijedloge - onda samo sprd i pljuvanje po državi.
Klasično naše.
S takvim stavom kao država sigurno nećemo daleko stići.
No to je pitanje mentaliteta.
A mentalitet se ne mijenja ni u sto, ni u 200 godina.
To je pak, treća tema.
No, Otvoreno - tekst što se pričalo i tko je rekao što:
vijesti.hrt.hr/hrvatska/otvoreno-sto-tre...-u-hrvatskoj-2866193
A vi se dalje sprdajte jer siguran sam da znate više od svih njih zajedno.
@kupus - Nanobit je u toj emisiji. Da si je pogledao znao bi. To je ono što uvijek pričam. Svi ste izuzetno mudri a pojma nemate šta se pričalo, tko je gostovao iako sam vam dao 16 linkova...
EDIT:
Ako se itko našao uvrijeđen, ja se unaprijed ispričavam.
Samo svi bi htjeli napredovati, ali nitko ne želi dopustiti državi da nam omogući da napredujemo.
Pa tko će nam to omogućiti?
Rimčev tata, kako bi Daddo rekao?
Ne shvaćam što je tako prokleto smiješno u želji da živimo u boljem društvu?
A bolje društvo osigurava prije svega politika.
Građevinskim terminom - ona je ta koja kopa temelje budućim tvrtkama, malim, srednjim, velikim za razvoj.
Ili griješim i u tome?
Mislim da ne, jer upravo politika zakonima i dopunama istih omogućuje prospertet tih istih tvrtki, te općenito funkcioniranje države na još stotine tisuća ostalih načina.
Eto, to mi je diglo tlak.
Svi ste jako pametni, što ne sporim uopće - ali od drva ne vidite šumu.
Da - trenutno nam je politika loša.
Neće biti uvijek.
O tome se i radi.
Da ti ljudi (a to bi pogotovo ljudi iz ICT sektora trebali razumjeti) gledaju ne što će biti danas, već što će biti za pet godina.
A zašto vi tako cinično gledate na sve što se ove države tiče, pojma nemam.
Glavno da sam ja Jugosloven koji vidi Tita u kavi.